Jag vill visa min uppskattning för några personer och tänkte baka något och sen slå in det i cellofan.
Men jag vet inte vad jag ska baka som är gott och fint att slå in? Skulle bli jätte glad om ni ville ge mig tips :)
Buspippi4 november 2009
Något som är gott och ganska enkelt och ser lyxigt ut är att göra egna tryffel och slå in i cellofan. Det finns många bra recept på tryffel här på matklubben.
Annars är det bara
choklad, smör, grädde och tillsätt de smaker du gillar..
Ett tips för att slå in det snygt är att använda en plast korg från pysalis att lägga tryfflarna i. Lägg dem i små myffinsformar och gör en mellanlägg av ett overheadplast. Så får du plats med åtta läckra tryfflar och så ett. Om man vill så flätar man in ett sidenband i korgen och gör en roset och så cellofan runt det hela..
Lycka till!!
Schooolia4 november 2009
"Buspippi": Tack för dina tips, det låter jätte fint!
AnneNi5 november 2009
En gång köpte jag små hjärtformar i aluminium (typ ischokladformar formade som hjärtan, sutpersöta!). I dessa hällde jag tryffelsmeten och lät stelna, sen pudrade jag över lite kakao när de svalnat. Vädigt sött men enkel. Bara att paketera snyggt sen. Annars är det ju även ganska enkelt att rulla tryfflarna till bollar som du sen lgger i en liten skål som du slår in.
Lycka till!
Jag vill visa min uppskattning för några personer och tänkte baka något och sen slå in det i cellofan.
Men jag vet inte vad jag ska baka som är gott och fint att slå in? Skulle bli jätte glad om ni ville ge mig tips :)
Något som är gott och ganska enkelt och ser lyxigt ut är att göra egna tryffel och slå in i cellofan. Det finns många bra recept på tryffel här på matklubben.
Annars är det bara
choklad, smör, grädde och tillsätt de smaker du gillar..
Ett tips för att slå in det snygt är att använda en plast korg från pysalis att lägga tryfflarna i. Lägg dem i små myffinsformar och gör en mellanlägg av ett overheadplast. Så får du plats med åtta läckra tryfflar och så ett. Om man vill så flätar man in ett sidenband i korgen och gör en roset och så cellofan runt det hela..
Lycka till!!
"Buspippi": Tack för dina tips, det låter jätte fint!
En gång köpte jag små hjärtformar i aluminium (typ ischokladformar formade som hjärtan, sutpersöta!). I dessa hällde jag tryffelsmeten och lät stelna, sen pudrade jag över lite kakao när de svalnat. Vädigt sött men enkel. Bara att paketera snyggt sen. Annars är det ju även ganska enkelt att rulla tryfflarna till bollar som du sen lgger i en liten skål som du slår in.
Lycka till!
:)Hej!
Här är några förslag
Vinterfudge med mörk choklad
Baka någon god mjuk kaka, kladdkaka, efterrättspaj mm