:'( Har kokat en tredubbel sats med knäck ida, som jag hade tänkt ge bort till mina kära, men den blev alldeles för mjuk. Kan man koka om den?? Eller e d kört?
smeand17 december 2009
Det går säkert bra. Kan tänka mig att det blir lite jobbigt dock att få tillbaka smeten i kastrullen, om du redan har hällt upp i knäckformar. Använd termometer när du kokar knäcken. Den är "rätt" när smeten når en temp på 125 grader. Vid kastrull gör att det går snabbare att komma upp i rätt temp.
Nicole_8817 december 2009
Jag fuska och hällde ut allt på bakplåtspapper i en långpanna. Så d kommer nog gå ganska lätt. Tror att den kommer stelan igen?
:'( Har kokat en tredubbel sats med knäck ida, som jag hade tänkt ge bort till mina kära, men den blev alldeles för mjuk. Kan man koka om den?? Eller e d kört?
Det går säkert bra. Kan tänka mig att det blir lite jobbigt dock att få tillbaka smeten i kastrullen, om du redan har hällt upp i knäckformar. Använd termometer när du kokar knäcken. Den är "rätt" när smeten når en temp på 125 grader. Vid kastrull gör att det går snabbare att komma upp i rätt temp.
Jag fuska och hällde ut allt på bakplåtspapper i en långpanna. Så d kommer nog gå ganska lätt. Tror att den kommer stelan igen?