Har också hört att ett par minuter är max, brukar bara vispa upp socker och ägg, sen blandar jag i resten :D
Samma gör jag... å efter jag rört ner bakpulvret är d bara att hälla smeten i formen å hålla tummarna... :)
stiina11 februari 2011
Skrivet av jash den 11 feb 2011
Har hört att äggproteinerna/fibrerna går sönder om man vispar för länge. Har dock inte hört om någon gräns för vispning...
Ja, proteinerna går med all säkerhet sönder. Det är nämligen därför som smeten blir lite luftig :)
Vispar man för länge kan man säkert skaka dem ännu mer. Därför ska man inte vispa för länge.
Har också hört att ett par minuter är max, brukar bara vispa upp socker och ägg, sen blandar jag i resten :D
Har hört att äggproteinerna/fibrerna går sönder om man vispar för länge. Har dock inte hört om någon gräns för vispning...
Ja, proteinerna går med all säkerhet sönder. Det är nämligen därför som smeten blir lite luftig :)
Vispar man för länge kan man säkert skaka dem ännu mer. Därför ska man inte vispa för länge.