Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kan man vispa äggsmet för mycket?

  • lelle71 11 februari 2011

    Skrivet av Piffilina den 9 feb 2011

    Har också hört att ett par minuter är max, brukar bara vispa upp socker och ägg, sen blandar jag i resten :D
    Samma gör jag... å efter jag rört ner bakpulvret är d bara att hälla smeten i formen å hålla tummarna... :)

  • stiina 11 februari 2011

    Skrivet av jash den 11 feb 2011

    Har hört att äggproteinerna/fibrerna går sönder om man vispar för länge. Har dock inte hört om någon gräns för vispning...


    Ja, proteinerna går med all säkerhet sönder. Det är nämligen därför som smeten blir lite luftig :)
    Vispar man för länge kan man säkert skaka dem ännu mer. Därför ska man inte vispa för länge.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.