Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullekris!

  • becca_w1 8 oktober 2010

    Hej alla matfantaster!

    Skulle behöva lite hjälp;
    Efter att jag gräddat mina kanelbullar och de har kallnat så vill själva snurren sära på sig? Själva kanelbullen blir liksom en kanelbullespiral.

    Vad gör jag för fel?

    Tacksam för svar!!

  • chrisq 9 oktober 2010

    (Y) tipsar på för mycket mjöl o lite för lite smör

  • Marra-girl 9 oktober 2010

    Skrivet av becca_w1 den 8 okt 2010

    Hej alla matfantaster!

    Skulle behöva lite hjälp;
    Efter att jag gräddat mina kanelbullar och de har kallnat så vill själva snurren sära på sig? Själva kanelbullen blir liksom en kanelbullespiral.

    Vad gör jag för fel?

    Tacksam för svar!!


    du kan ha rulla rullen för löst

  • Dumlecookie 9 oktober 2010

    Du behöver nog minska på mjölmängden i receptet och sedan lägga i lite mer "klet" innan du rullar ihop degen så att det fäster ordentligt, prova att riva mandelmassa över den utkavlade degen som en extra "piff" till smöret, sockret och kanelen.. lycka till nästa gång!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.