Hejsan jag ska laga en god chokladdessert till ca 40 pers, jag tänkte förbereda allt dagen före så jag slipper stressen.
Är det någon som vet om jag tex, bakar brownies, eller kladdiga muffins om dom håller sig lagom kladdiga även om dom stoppas i kyl över natten?
Vill ej att dom ska kännas för kompakta.
Jag vill att det ska smaka nybakt och lite kladdigt/krämigt.
Tar gärna emot tips på BRA recept som håller "kladdmåttet" även om det stoppas i kyl :p
XYZ24 november 2008
Ur långpannans lov..Suverän kaka som SKA göras minst en dag innan den skärs upp.
Skärtorsdagskaka
300g smält smör
4½dl socker
3 ägg
1½ dl kakao
3 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
Glasyr:
2 dl vispgrädde
2 tsk sirap
100g mörk blockchoklad
2 dl socker
100 g smör
Blanda allt till botten-bred ut på bakplåtspapper i långpanna-grädda 175°C i 15-20 min. Låt svalna
Glasyr:Blanda grädde socker sirap o blockchoklad i kastrull,koka under omrörning i 15-20 min.
Ta av kastrullen från värmen o vispa i smöret. Bred över kakan o in i kylen.
Tips till långpannefans-ÖB har bakplåtspapper på rulle som är bredare än långpannan-
inget kladd att diska o kakan blir lätt att flytta.
dilba224 november 2008
Tack! Den där kakan lät mycket god och smart! Ska verkligen göra den :)
Äter man den bara som en vanlig kaka med händerna? Eller tror du det blir gott att spritsa på en klick grädde ocn pynta med någon fin frukt (ex Physalis) så att man äter den mera som en bakelse? Eller blir det för mycket?
(Y)
Tack igen!
XYZ24 november 2008
För mycket är alldeles underbart, hade med en långpanna till jobbet på min födelsedag och serverade med inkokta päron, vaniljglass och vispgrädde. Men den funkar bra även som kaka till kaffet även om fat och sked är att rekommendera.
Orkar nån lägga in recepet är det bra-den är verkligen kanon.
dilba224 november 2008
:D
Tack igen, så sant så sant, för mycket ÄR underbart:D
Då blir det grädde till. Mums!
:p
Hejsan jag ska laga en god chokladdessert till ca 40 pers, jag tänkte förbereda allt dagen före så jag slipper stressen.
Är det någon som vet om jag tex, bakar brownies, eller kladdiga muffins om dom håller sig lagom kladdiga även om dom stoppas i kyl över natten?
Vill ej att dom ska kännas för kompakta.
Jag vill att det ska smaka nybakt och lite kladdigt/krämigt.
Tar gärna emot tips på BRA recept som håller "kladdmåttet" även om det stoppas i kyl :p
Ur långpannans lov..Suverän kaka som SKA göras minst en dag innan den skärs upp.
Skärtorsdagskaka
300g smält smör
4½dl socker
3 ägg
1½ dl kakao
3 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
Glasyr:
2 dl vispgrädde
2 tsk sirap
100g mörk blockchoklad
2 dl socker
100 g smör
Blanda allt till botten-bred ut på bakplåtspapper i långpanna-grädda 175°C i 15-20 min. Låt svalna
Glasyr:Blanda grädde socker sirap o blockchoklad i kastrull,koka under omrörning i 15-20 min.
Ta av kastrullen från värmen o vispa i smöret. Bred över kakan o in i kylen.
Tips till långpannefans-ÖB har bakplåtspapper på rulle som är bredare än långpannan-
inget kladd att diska o kakan blir lätt att flytta.
Tack! Den där kakan lät mycket god och smart! Ska verkligen göra den :)
Äter man den bara som en vanlig kaka med händerna? Eller tror du det blir gott att spritsa på en klick grädde ocn pynta med någon fin frukt (ex Physalis) så att man äter den mera som en bakelse? Eller blir det för mycket?
(Y)
Tack igen!
För mycket är alldeles underbart, hade med en långpanna till jobbet på min födelsedag och serverade med inkokta päron, vaniljglass och vispgrädde. Men den funkar bra även som kaka till kaffet även om fat och sked är att rekommendera.
Orkar nån lägga in recepet är det bra-den är verkligen kanon.
:D
Tack igen, så sant så sant, för mycket ÄR underbart:D
Då blir det grädde till. Mums!
:p
hur gör man OKLADDIGA?