Är det någon som har tips hur jag kan smaksätta min kladdkaka. Mvh/Axel :)
_Kockfan_27 januari 2013
Skrivet av axelacke den 27 jan 2013
Är det någon som har tips hur jag kan smaksätta min kladdkaka. Mvh/Axel :)
whisket, björnbär eller min favorit chili
axelacke28 januari 2013
Det lät gott med chili i, det måste jag prova! :)
Anderstam28 januari 2013
Skriv kladdkaka och sök på MK.
Då får du 688 olika idéer. {eat}
Amika28 januari 2013
Jag tycker om att smaksätta min med lite sirap och kanel. Det är gott ihop med choklad.
Sen brukar jag inte ha kakao i min kladdkaka, utan jag tar ca 150g vanlig choklad, alltså chokladkaka och så hackar jag den fint och häller ner i smöret när det är smält. Så rör jag om tills all choklad är smält och blandas med smöret. Sedan häller jag ner det i socker och ägg blandningen som jag vispat innan jag smälte smöret och blandar försiktigt. Sedan har jag i mjölet, sirapen och kanel och rör till en smet och häller i form och gräddar i ugnen.
axelacke28 januari 2013
Tack för tipsen, har fått massor med insperation inför nästa bak!
bjoli19828 januari 2013
en liten kapsyl med rom eller konjak borde funka... kanske "romrussin" dvs russin som fått ligga och dra i rom
axelacke28 januari 2013
Tack för alla spännande tips, fortsätt gärna! ;)
Tussilago_Flikkan28 januari 2013
Smaksätt med citroncest och riven färsk ingefära! :D sååå gott i en riktigt mörk, ej för söt kladdkaka...
axelacke28 januari 2013
Tack, del lät super!
boz196528 januari 2013
Choklad och chili är smaker som brukar "gifta sig" bra.
Kollektivet29 januari 2013
Jag brukar smöra formen lite lätt och så hälla i kokosflingor som man skakar runt så att formen blir 'bröad' med kokos, det blir sinnessjukt krispigt och gott! Tycker redan i förväg att kanten är det godaste på kladdkakan men på det här sättet blir den ÄNNU godare {clap}. För lite mer spännande smak kan man blanda ihop kokosen med lime eller citronsaft och/eller skal innan man strör formen.
För en extra-super-smaskig kladdkaka och ta ännu ett steg till tänker jag att man kan gegga på en glasyr?! Tillexempel som på morotskaka? Det ska jag iaf testa nästa gång :) Här är en jag gillar på morotskaka iaf http://valrossenochmushjorten.blogspot.se/2013/01/morotskaka.html
bigganv29 januari 2013
Blanda i ett gäng after-eight-bitar i smöret när det smält.
Lägg också på några bitar när det är ca 5 min. kvar. Smaskigt!
Du kan också bre på nutella eller liknande när den är färdig! Också jättegott!
axelacke29 januari 2013
After-eight, min favorit, varför har jag alldrig tänkt på det? Tack för tipset!
Är det någon som har tips hur jag kan smaksätta min kladdkaka. Mvh/Axel :)
Är det någon som har tips hur jag kan smaksätta min kladdkaka. Mvh/Axel :)
whisket, björnbär eller min favorit chili
Det lät gott med chili i, det måste jag prova! :)
Skriv kladdkaka och sök på MK.
Då får du 688 olika idéer. {eat}
Jag tycker om att smaksätta min med lite sirap och kanel. Det är gott ihop med choklad.
Sen brukar jag inte ha kakao i min kladdkaka, utan jag tar ca 150g vanlig choklad, alltså chokladkaka och så hackar jag den fint och häller ner i smöret när det är smält. Så rör jag om tills all choklad är smält och blandas med smöret. Sedan häller jag ner det i socker och ägg blandningen som jag vispat innan jag smälte smöret och blandar försiktigt. Sedan har jag i mjölet, sirapen och kanel och rör till en smet och häller i form och gräddar i ugnen.
Tack för tipsen, har fått massor med insperation inför nästa bak!
en liten kapsyl med rom eller konjak borde funka... kanske "romrussin" dvs russin som fått ligga och dra i rom
Tack för alla spännande tips, fortsätt gärna! ;)
Smaksätt med citroncest och riven färsk ingefära! :D sååå gott i en riktigt mörk, ej för söt kladdkaka...
Tack, del lät super!
Choklad och chili är smaker som brukar "gifta sig" bra.
Jag brukar smöra formen lite lätt och så hälla i kokosflingor som man skakar runt så att formen blir 'bröad' med kokos, det blir sinnessjukt krispigt och gott! Tycker redan i förväg att kanten är det godaste på kladdkakan men på det här sättet blir den ÄNNU godare {clap}. För lite mer spännande smak kan man blanda ihop kokosen med lime eller citronsaft och/eller skal innan man strör formen.
För en extra-super-smaskig kladdkaka och ta ännu ett steg till tänker jag att man kan gegga på en glasyr?! Tillexempel som på morotskaka? Det ska jag iaf testa nästa gång :) Här är en jag gillar på morotskaka iaf http://valrossenochmushjorten.blogspot.se/2013/01/morotskaka.html
Blanda i ett gäng after-eight-bitar i smöret när det smält.
Lägg också på några bitar när det är ca 5 min. kvar. Smaskigt!
Du kan också bre på nutella eller liknande när den är färdig! Också jättegott!
After-eight, min favorit, varför har jag alldrig tänkt på det? Tack för tipset!