Ska göra kladdkake-bak till systers 30 års firande!Tänkte att ja skulle baka i långpanna.Någon som vet på ett ungefär hur många gånger man dubbla smeten för att få en hyfsat tjock kaka???(Y)
flibben1 april 2010
Jag har ett recept för långpanna från morsan som är riktigt vasst, har inte lagt till det än här på matklubben, men ska nog göra det nu, lägger in en länk om ett tag och jag lovar att du kommer bli riktigt nöjd ifall du testar det :)
*teasing*
Karamelli1 april 2010
Hejsan!
När jag gör om ett recept från en "vanlig" form till en långpanna brukar jag ta receptet x 2,5.
T ex
1dl mjöl blir 2,5dl,
2 tsk socker blir 5 tsk
osv...
Mvh Petra
mattjejen1 april 2010
Den här kladdkakan brukar vi göra ganska ofta, den blir superbra å smaskig{eat} Kladdkaka till många
flibben1 april 2010
Hm, får vänta med att lägga upp receptet på MK, men här är det iaf!
Kladdkaka med valnötter i långpanna 2002-08-26 ewa
6 ägg
9 dl socker
2 msk vaniljsocker
3 kdm salt
1,8 dl kakao
4 ½ dl mjöl
300 g smält smör
150 gr valnötter (3 påsar)
GrovHacka och rosta valnötterna i stekpanna.
Blanda samman alla ingredienserna.
Häll i smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Grädda i 150-175 grader ca 15-25 minuter.
Låt svalna, skär i rutor.
Hur länge du ska ha den i ugnen beror lite på, har du en extra bred spis så blir tiden kortare, ju högre temperatur desto kortare tid osv. Var med och testa med en sticka i mitten, det ska vara lite kladdigt i mitten av kakan.
Lycka till!
The_mama97mia1 april 2010
Mums vad det låter gott med valnötter i!
LeyKay2 april 2010
Gör dubbel sats av receptet om du vill ha en tunn kaka annars gör trippel så blir den tjockare och saftigare
vitchokladkaka6 april 2010
jag brukar ta och göra en tredubbel smet när jag ska göra i långpanna:D
Ska göra kladdkake-bak till systers 30 års firande!Tänkte att ja skulle baka i långpanna.Någon som vet på ett ungefär hur många gånger man dubbla smeten för att få en hyfsat tjock kaka???(Y)
Jag har ett recept för långpanna från morsan som är riktigt vasst, har inte lagt till det än här på matklubben, men ska nog göra det nu, lägger in en länk om ett tag och jag lovar att du kommer bli riktigt nöjd ifall du testar det :)
*teasing*
Hejsan!
När jag gör om ett recept från en "vanlig" form till en långpanna brukar jag ta receptet x 2,5.
T ex
1dl mjöl blir 2,5dl,
2 tsk socker blir 5 tsk
osv...
Mvh Petra
Den här kladdkakan brukar vi göra ganska ofta, den blir superbra å smaskig{eat}
Kladdkaka till många
Hm, får vänta med att lägga upp receptet på MK, men här är det iaf!
Kladdkaka med valnötter i långpanna 2002-08-26 ewa
6 ägg
9 dl socker
2 msk vaniljsocker
3 kdm salt
1,8 dl kakao
4 ½ dl mjöl
300 g smält smör
150 gr valnötter (3 påsar)
GrovHacka och rosta valnötterna i stekpanna.
Blanda samman alla ingredienserna.
Häll i smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Grädda i 150-175 grader ca 15-25 minuter.
Låt svalna, skär i rutor.
Hur länge du ska ha den i ugnen beror lite på, har du en extra bred spis så blir tiden kortare, ju högre temperatur desto kortare tid osv. Var med och testa med en sticka i mitten, det ska vara lite kladdigt i mitten av kakan.
Lycka till!
Mums vad det låter gott med valnötter i!
Gör dubbel sats av receptet om du vill ha en tunn kaka annars gör trippel så blir den tjockare och saftigare
jag brukar ta och göra en tredubbel smet när jag ska göra i långpanna:D