Jag har planer på att baka kladdkaka, men inte med en form i "den vanliga storleken" utan med former som är mindre, kanske 15 cm i diameter. Jag vet att mängden ingredienser ska minskas, men hur tänker jag när det gäller tiden i ugnen? Jag vill fortfarande ha det där kladdiga och nästan rinniga inuti.
Någon som har något/några tips?
fen0mena19 januari 2010
Eftersom alla ugnar är olika brukar jag sällan använda mig av tillagningstider. Lättaste sättet är att bara hålla koll på kakan i ugnen. Jag tycker en kladdkaka är färdiggräddad när kanterna är fasta och mitten fortfarande är lös. Sen får man ställa den i kylen tills den "stannar". Så så fort kanterna ser färdiga ut, ta ut den! lycka till :)
Josefine0019 januari 2010
älskar kladdkaka
(Y):)
Josefine0019 januari 2010
:@(H)(Y)(N):Z:'(:D(L)
smeand19 januari 2010
Jah halverar ofta receptet på kladdkaka, och då höjer jag temp i ugnen med 25 grader och halverar tiden.
Alexlyndra19 januari 2010
Smeand: Åh, okej! Det brukar fungera lika bra det? :)
Jag har planer på att baka kladdkaka, men inte med en form i "den vanliga storleken" utan med former som är mindre, kanske 15 cm i diameter. Jag vet att mängden ingredienser ska minskas, men hur tänker jag när det gäller tiden i ugnen? Jag vill fortfarande ha det där kladdiga och nästan rinniga inuti.
Någon som har något/några tips?
Eftersom alla ugnar är olika brukar jag sällan använda mig av tillagningstider. Lättaste sättet är att bara hålla koll på kakan i ugnen. Jag tycker en kladdkaka är färdiggräddad när kanterna är fasta och mitten fortfarande är lös. Sen får man ställa den i kylen tills den "stannar". Så så fort kanterna ser färdiga ut, ta ut den! lycka till :)
älskar kladdkaka
(Y):)
:@(H)(Y)(N):Z:'(:D(L)
Jah halverar ofta receptet på kladdkaka, och då höjer jag temp i ugnen med 25 grader och halverar tiden.
Smeand: Åh, okej! Det brukar fungera lika bra det? :)