Hur länge ska egentligen en kladdkaka vara inne så den blir krispig utanpå och innanför väldig kladdig? Hur brukar ni göra ? {call-me}
Cassiopeya24 oktober 2010
Jag brukar använda sticka för att se att den är lagom kladdig...Kladdkakor med mycket socker brukar få ett krispigt täcke :)
pia6124 oktober 2010
ca 20 minuter i 200 grader! :DD
irrevirre24 oktober 2010
i min ugn brukar 17 minuter räcka. D:)et är säkrast att prova med sticka redan efter 15 minuter ....
bakakaka24 oktober 2010
Aldrig mer än 12 minuter i 200º, då är den riktigt kladdig, precis som jag vill ha den.(Y)
IdaLindstrom24 oktober 2010
Jag brukar ha den i ugnen i 25-30 min i 150 grader. Då blir den kladdig med samtidigt krispig på ytan. :D
charlottat25 oktober 2010
den frågan är omöjlig att ge ett definitivt svar på eftersom det beror på receptet, storlek på formen, ugnen (olika effekt i olika ugnar) osv. alla recept blir inte ens krispiga på ytan, en del recept blir mer sega än kladdiga.. testa olika recept och titta och känn med sticka så att den blir som du vill ha den.
soccermum25 oktober 2010
Jag bakar alltid min kladdkaka dagen innan servering-tar ut den när ytan stelnat men innanmätet är rinnigt. Man ser hur det skvalpar inuti när man skakar på formen.. Dock blir den inte krispig utanpå då men supergod och kladdig inuti :P
Hur länge ska egentligen en kladdkaka vara inne så den blir krispig utanpå och innanför väldig kladdig? Hur brukar ni göra ? {call-me}
Jag brukar använda sticka för att se att den är lagom kladdig...Kladdkakor med mycket socker brukar få ett krispigt täcke :)
ca 20 minuter i 200 grader! :DD
i min ugn brukar 17 minuter räcka. D:)et är säkrast att prova med sticka redan efter 15 minuter ....
Aldrig mer än 12 minuter i 200º, då är den riktigt kladdig, precis som jag vill ha den.(Y)
Jag brukar ha den i ugnen i 25-30 min i 150 grader. Då blir den kladdig med samtidigt krispig på ytan. :D
den frågan är omöjlig att ge ett definitivt svar på eftersom det beror på receptet, storlek på formen, ugnen (olika effekt i olika ugnar) osv. alla recept blir inte ens krispiga på ytan, en del recept blir mer sega än kladdiga.. testa olika recept och titta och känn med sticka så att den blir som du vill ha den.
Jag bakar alltid min kladdkaka dagen innan servering-tar ut den när ytan stelnat men innanmätet är rinnigt. Man ser hur det skvalpar inuti när man skakar på formen.. Dock blir den inte krispig utanpå då men supergod och kladdig inuti :P