Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kondenserad mjölk

  • busan37 20 september 2008

    Finns det någon som vet vad man kan ersätta kondenserad mjölk med i bakverk som är laktosfritt?

  • segerwitch 20 september 2008

    :)En liten ide jag fick, det kanske funkar?????
    :oJag vet att dulce de leche gör man på kondenserad mjölk, men det går även att göra det hemma om man inte har kondenserad mjölk hemma. Här är den:
    4 l mjölk
    1 kg srtösocker
    ½ tsk bikarbonat (tjocknar lättare)
    Koka upp, sänk värmen, låt koka sakta under omrörning till det tjocknar (det tar tid!)
    Jag undrar om det kan gå med mjölkersättning, gör ett litet försök på 1l mjölkersättning,250 g
    socker, ett uns bikarbonat? Hoppas det lyckas!!(Y)

  • busan37 21 september 2008

    Tack för tipset. Jag ska testa.
    Jag använder laktosfri mjölk till mat och bak så det kanske funkar?

  • segerwitch 21 september 2008

    :D(Y)Lycka till!:D

  • busan37 21 september 2008

    Tack (L)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.