Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

kondenserad mjölk

  • 12 april 2000

    Jag skall göra en banoffiepaj. I receptet ingår kondenserad mjölk. Problemet är att jag inte vet var jag får tag i det? Vet någon var man hittar det eller eventuellt om det går att ersätta det med någon annan slags mjölk.Tacksam för hjälp./Teresa

  • 8 maj 2000

    Kondenserad mjölk går att köpa på burk i utländska specialaffärer.

  • susanneO 19 oktober 2007

    :)Hej det finns även på tex Ica/Susanne

  • Amika 19 oktober 2007

    Du kan även tillverka det själv. :)


    2 ½ dl Kelda matlagningsgrädde
    120 g mjölkpulver
    3 ½ dl socker

    Mjölkpulvret vispas ner i den kalla grädden. Därefter
    värmer man försiktigt och tillsätter socker. Fortsätt
    värma försiktigt under omrörning till sockret är
    upplöst. Ger ca 5-6 dl.

    Annars säljer nestlé kondenserad mjölk på burk. Det var någon som sa att om man kokar den oöppnade nestlé burken med kondenserad mjölk, i vatten i tre timmar så får man en enkel och god kola sås till glass m.m. Men jag vet inte. *ler* Låter riskabelt i mina öron att koka en oöppnad burk... Vilket tryck det lär bli i den.
    Lycka till! :)

  • evawik 19 oktober 2007

    Skrivet av margareta den 8 maj 2000

    Kondenserad mjölk går att köpa på burk i utländska specialaffärer.


    Du kan köpa kondenserad mjölk på ICA

  • nettans 19 oktober 2007

    :) Köpte senast igår kondenserad mjölk på ICA Kvantum. :)

  • ThomasP 19 oktober 2007

    Annars säljer nestlé kondenserad mjölk på burk. Det var någon som sa att om man kokar den oöppnade nestlé burken med kondenserad mjölk, i vatten i tre timmar så får man en enkel och god kola sås till glass m.m. Men jag vet inte. *ler* Låter riskabelt i mina öron att koka en oöppnad burk... Vilket tryck det lär bli i den.
    Lycka till! :)[/quote

    Det funkar faktiskt jag har blivit bjuden på det en gång helt perfekt// Thomas

  • nettans 20 oktober 2007

    Det är bara att hälla i det i en kastrull och småputtra lite så får du en god kolasås. Om man lägger i lite choklad oxå så blir det riktigt smarrigt...... (L)

  • ali-nawal 20 oktober 2007

    (Y)finns på coop eller ica mat aff(Y)ärer

  • Varadero2a 21 oktober 2007

    I mars 2005 tillagade Maud Onnermark denna paj i Go kvall i TV2 och det verkade inte så krångligt och den såg jättegott ut.
    Hon kokade burken och det verkade inte vara något problem.
    Här kommer hennes recept:
    Banoffepaj

    En given succé bland stora och små. Den är lätt att göra men tar tid. Söt kondenserad mjölk köps i konservburk i större butiker eller butiker som specialiserat sig på invandrad mat. Den kokas direkt i burken och blir som mjuk kola, men det tar minst 3 timmar. Flera burkar kan kokas på samma gång.

    Till 1 paj, 8-10 bitar:

    200 g Digestivekex
    100 g smält smör

    Fyllning.
    1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
    3 skivade bananer
    2 1 /2dl mellangrädde
    Till garnering:
    Ev. 25 flisad mörk choklad

    Gör så här:
    1. Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på allt efterhand som det kokar bort. Den ska koka minst 3 timmar. Ju längre du kokar desto hårdare toffée blir det.
    2. Smula kexen i matberedare och blanda med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt tills tofféen är färdig.
    3. Kyl den oöppnade burken i kallt vatten. Bred ut smeten över pajskalet. Skiva bananerna och lägg dem ovanpå. Vispa grädden och bred den över. Garnera med flisad choklad och ev några bananskivor. Ställ kallt tills serveringen.
    (Y)

  • matvraket 21 oktober 2007

    Pajen låter toppengod! :)

    när jag är i thailand brukar jag köpa pannkakor av gatuförsäljare, som häller kondenserad mjölk över pannkakorna. det är gott! :)

  • nettans 21 oktober 2007

    Jag förstår inte varför man måste läggga burken i en kastrull i 3 timmar, det funkar ju om man häller ut allt i en kastrull och värmer det på låg värme en liten stund...

  • ruksana 5 november 2007

    Hej
    Jag har köpt den i butik som säljer utländskt matvaror t.ex arabisk affär eller turkisk affär. I växjö finns det att köpa i Istanbul affär i Dalbo centrum.
    Lycka till.
    Ruksana

  • aamadeus 11 november 2007

    Skrivet av Amika den 19 okt 2007

    Du kan även tillverka det själv. :)


    2 ½ dl Kelda matlagningsgrädde
    120 g mjölkpulver
    3 ½ dl socker

    Mjölkpulvret vispas ner i den kalla grädden. Därefter
    värmer man försiktigt och tillsätter socker. Fortsätt
    värma försiktigt under omrörning till sockret är
    upplöst. Ger ca 5-6 dl.

    Annars säljer nestlé kondenserad mjölk på burk. Det var någon som sa att om man kokar den oöppnade nestlé burken med kondenserad mjölk, i vatten i tre timmar så får man en enkel och god kola sås till glass m.m. Men jag vet inte. *ler* Låter riskabelt i mina öron att koka en oöppnad burk... Vilket tryck det lär bli i den.
    Lycka till! :)

  • 5 januari 2008

    Hej.
    Har ett gått recept när man gör tårta.
    Gör en vanliga marängbotten, vilken du vill.
    Koka kondencerad mjölk i sin burk i 3 timmar.
    öppna försiktigt och häll i en skål. vispa så dett inte blir för många klumpar. bred över tårtan då såsen är varm. Det blir en suppergod kola sås av mjölken.....:p

  • SaraW 5 januari 2008

    Jag har kokat mjölken i oöppnad burk såsom receptet säger och det har gått hur bra som helst. Man riskerar inte att bränna den, vilket ju är trevligt. Men om det går att koka den en kort tid upphälld i kastrull och ändå få samma krämiga konsistens, så ska jag nog gå över till det nästa gång jag gör banoffeepaj.

    Hos oss kan man köpa kondenserad mjölk i närbutiken. Den finns bland bakprodukterna.

  • irrevirre 5 januari 2008

    Det finns bland bakgrejorna i butiken. I konservburk.
    Lycka till!

  • irrevirre 5 januari 2008

    Skrivet av IrreVirre den 5 jan 2008

    Det finns bland bakgrejorna i butiken. I konservburk.
    Lycka till!


    Om du fortfarande inte hittat.
    Frågan var från 2000 såg jag nu ....
    Hoppas du hittat ....hihihiih

  • antuquito 13 april 2008

    Skrivet av teresa den 12 apr 2000

    Jag skall göra en banoffiepaj. I receptet ingår kondenserad mjölk. Problemet är att jag inte vet var jag får tag i det? Vet någon var man hittar det eller eventuellt om det går att ersätta det med någon annan slags mjölk.Tacksam för hjälp./Teresa

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.