Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kondenserad mjölk/kolasås

  • [email protected] 4 november 2012

    Jag har i helgen kokat en burk kondenserad mjölk för att använda lite av den i en cheesecake. Nu står jag där med en hel skål kolasås som inte är så där speciellt god tycker vi. Och det tar sån tid att koka så jag undrar om man kan använda Ohoj Kolasås på tub (sån man har till glass) istället för kondenserad mjölk? När man nu bara ska använda cirka 1 dl så känns det lite överkurs att koka en hel burk. Vad i friden gör jag med resten av den?

  • Anderstam 4 november 2012

    Det går att använda köpt kolasås på tub.
    Tipsar här om 3 olika recept där du kan använda din kvarvarande sås.
    Kanelkolabullar
    Havrekolapluppar
    Gräddkolabullar med saffran
    Lycka till! :)

  • bigganv 4 november 2012

    Kan man koka kolasås av osötad kondenserad mölk?

  • TTJ 4 november 2012

    Gör denna vet jag! Sååå god {eat}


    Banoffee pie

  • Lindanemon 4 november 2012

    Skrivet av bigganv den 4 nov 2012

    Kan man koka kolasås av osötad kondenserad mölk?


    Detta undrar jag också!

    Ska man i så fall söta den efteråt? Med vad och i vilken mängd?

  • Linlock 4 november 2012

    Skrivet av Lindanemon den 4 nov 2012

    Skrivet av bigganv den 4 nov 2012

    Kan man koka kolasås av osötad kondenserad mölk?


    Detta undrar jag också!

    Ska man i så fall söta den efteråt? Med vad och i vilken mängd?


    Hmmm, utan vidare kunskap i ämnet måste jag säga att jag är skeptisk till det, tror det är mjölksockret som omvandlas och gör att det blir kola under kokningen.

  • knyppeltanten 4 november 2012

    tack för recepten, Havrekolapluppar ska jag prova i morgon.

  • Lindanemon 4 november 2012

    Skrivet av Linlock den 4 nov 2012

    Skrivet av Lindanemon den 4 nov 2012

    Skrivet av bigganv den 4 nov 2012

    Kan man koka kolasås av osötad kondenserad mölk?


    Detta undrar jag också!

    Ska man i så fall söta den efteråt? Med vad och i vilken mängd?


    Hmmm, utan vidare kunskap i ämnet måste jag säga att jag är skeptisk till det, tror det är mjölksockret som omvandlas och gör att det blir kola under kokningen.


    Låter helt klart vettigt.
    Jag har 2 burkar kondenserad osötad mjölk, vad kan jag göra med dem?
    Trodde att det var de som kunde bli kola... o_O

  • Tesslatess 5 november 2012

    det ska gå att göra glass på osötad kondenserad mjölk
    http://ohmansmatovin.com/2012/05/03/absolut-enklaste-glassen/

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.