Kronfågels problem med glasbitar i kycklingköttet - Har någon drabbats?
Williamsmamma30 mars 2009
Läser just nu på Aftonbladets hemsida att det har hittats glas i Coops X-tra fryst kycklingfilè och den tillverkas i Tyskland av Wiesenhof, som inte har nå't med Kronfågel att göra... :( Undrar var detta ska sluta?
popik31 mars 2009
Jag köpte guldfågelns 2-kilos paket med kycklingfileér och har använt dem tre gånger och inga problem, inte en endaste glasbit.
Jessika31 mars 2009
Skrivet av Williamsmamma den 30 mar 2009
Läser just nu på Aftonbladets hemsida att det har hittats glas i Coops X-tra fryst kycklingfilè och den tillverkas i Tyskland av Wiesenhof, som inte har nå't med Kronfågel att göra... :( Undrar var detta ska sluta?
Enl nyheterna i går kväll så var denna kyckling från en av Kronfågels fabriker. Undrar vad som stämmer?:(
Molgan31 mars 2009
Lite börjar man tvivla allt om man törs äta kyckling eller inte. Är det små eller stora bitar av glas? Räcker det att skära kycklingen i mindre bitar, eller ? Nog har man blivit lite nojig.
tankgirlie31 mars 2009
Jag har inte fått glas i min klyckling men blev ordentligt matförgiftad efter att ha ätit kronfågels färska hela kyckling. Det var inget utgånget datum och jag grillade den i ugnen på 175 grader i nästan 2 timmar så den var ordentligttillagad men sjuk blev jag ändå så nått fel var det på den !
K_arolin31 mars 2009
Så tråkig hela historian! hoppas det reder ut sig snart! man blir ju allt lite nojjig...
Kicki831 mars 2009
Jag lämnade tillbaka ett paket kronfågel lycklingfiléer igår inget kvitto krävdes.
Men har en förp 2kg guldfågeln i frysen. Jag änrdar nog min matsedel för veckan och den får ligga där tills vidare.Känns obehagligt äta kyckling nu.
bakjouren31 mars 2009
Kan inte fatta hur det går till. I färsk kyckling är ju en sak, men hur får dom den i den frysta kycklingen ,om det är veganer menar jag. Idag ska jag prova lidl´s kyckling och jag ska tugga sakta och omsorgsfullt:'(
Roggan31 mars 2009
Läste nyss på nätet att om man råkat svälja en glasbit ska man försöka svälja HEL sparris. Sparrisen "trådar upp sig" och lägger sig som bomull runt glasbiten och risken för skador i mage och tarmar minskar.
Tipset kommer från en veterinär. Man gör tydligen så när hundar fått i sig glas.
Monika4631 mars 2009
Skrivet av Roggan den 31 mar 2009
Läste nyss på nätet att om man råkat svälja en glasbit ska man försöka svälja HEL sparris. Sparrisen "trådar upp sig" och lägger sig som bomull runt glasbiten och risken för skador i mage och tarmar minskar.
Tipset kommer från en veterinär. Man gör tydligen så när hundar fått i sig glas.
Tack, det var ett jättebra tips! (Y)
Annras31 mars 2009
Igår var det en familj här i Ystad som köpt färsk kyckling på Coop med Coops varumärke på. Det var glasbitar i denna kyckling också. Kyckling med Coops varumärke tillverkas av Kronfågel.
Det som är jättekonstigt tycker jag är att kycklingköttet kommer från många olika "tillverkningsstationer" inom Kronfågel. Har veganer eller vem det nu är tagit sig in på alla möjliga fabriker?
Monika461 april 2009
Skrivet av Annras den 31 mar 2009
Igår var det en familj här i Ystad som köpt färsk kyckling på Coop med Coops varumärke på. Det var glasbitar i denna kyckling också. Kyckling med Coops varumärke tillverkas av Kronfågel.
Det som är jättekonstigt tycker jag är att kycklingköttet kommer från många olika "tillverkningsstationer" inom Kronfågel. Har veganer eller vem det nu är tagit sig in på alla möjliga fabriker?
Ja, man kan verkligen undra... Fruktansvärt är de, för nu vågar man ju knappt äta kycklingkött. Många kommunala inrättningar som vid skolor och äldereboende har ju slutat att servera kycklingkött och det var nog det som var syftet med denna handling.
Man börjar mer o mer undra om det inte är en organisation som ligger bakom, för en enda person kan ju inta varit överallt och stoppat glas i kycklingarna. Eller det är så att både Kronfågels, Ivars och Coops kycklingar packas på ett och samma ställe?? I så fall skall de väl snabbt kunna lokalisera källan var detta fasansfulla skulle ha skett?!
boz19651 april 2009
Skrivet av Monika46 den 31 mar 2009
Skrivet av Roggan den 31 mar 2009
Läste nyss på nätet att om man råkat svälja en glasbit ska man försöka svälja HEL sparris. Sparrisen "trådar upp sig" och lägger sig som bomull runt glasbiten och risken för skador i mage och tarmar minskar.
Tipset kommer från en veterinär. Man gör tydligen så när hundar fått i sig glas.
Tack, det var ett jättebra tips! (Y)
Jo, fast matspjälkningssystemet brukar fixa sånt på egen hand. Främmande föremål kapslas in i segt och halt slem och transporteras ut den naturliga vägen utan att göra skada. Men det är klart, får man i sig lite större mängder så kan det nog bli problem. Det finns ju gränser för vad kroppen klarar av.
boz19651 april 2009
Skrivet av Monika46 den 1 apr 2009
...Man börjar mer o mer undra om det inte är en organisation som ligger bakom, för en enda person kan ju inta varit överallt och stoppat glas i kycklingarna...
Tror inte så mycket på teorin om att en organisation som ligger bakom detta. Jag tror mer på en ensam sjukskalle som började med att stoppa glas i kycklingen, sedan har det uppstått "copycats" som har efterhärmat den förste. Hade det varit t.ex. militanta veganer hade de inte varit sena med att gå ut i press och andra media med att det minsann var DE som gjort detta, eftersom "kött är mord" mm.
Som sagt: Jag tror mer på sjukskalleteorin.
Iofs så har väl de militanta veganerna inte heller riktigt alla hästar hemma s.a.s.
Ivars är Kronfågels märke. Vem som packar åt Coop vet jag däremot inte, men en gissning är att det är Kronfågel.
jimboz1 april 2009
Oavsett organisation så skall dom som gjort det ställas upp på Järntorget och Arkebuseras. Det är dax att vi gör något åt dom Element som är onda och inte står och glor som jävla byfånar..Straffen skall vara påtagliga och allt annat är skitsnack..
josse121 april 2009
En liten funderare eftersom det är så många spridda som drabbats, kan det vara så att glaset tillkommit redan i de stackars kycklingarnas foder , höns och kycklingar pickar ju i sig allt, om det nu skulle vara så här tokigt och kanske långsökt vill jag inte veta vad de stackarna måste lidit. "Tur" att de slaktas tidigt ifall de behövt lida"
Gnurf1 april 2009
Njae...detta behöver du inte oroa dig för. Det finns ingen möjlighet att glasbitar migrerar via matsmältningssystemet ut i bröst- eller lårmuskulatur. Totalt omöjligt...:)
Skrivet av josse12 den 1 apr 2009
En liten funderare eftersom det är så många spridda som drabbats, kan det vara så att glaset tillkommit redan i de stackars kycklingarnas foder , höns och kycklingar pickar ju i sig allt, om det nu skulle vara så här tokigt och kanske långsökt vill jag inte veta vad de stackarna måste lidit. "Tur" att de slaktas tidigt ifall de behövt lida"
Thrill1 april 2009
Skrivet av josse12 den 1 apr 2009
En liten funderare eftersom det är så många spridda som drabbats, kan det vara så att glaset tillkommit redan i de stackars kycklingarnas foder , höns och kycklingar pickar ju i sig allt, om det nu skulle vara så här tokigt och kanske långsökt vill jag inte veta vad de stackarna måste lidit. "Tur" att de slaktas tidigt ifall de behövt lida"
Min sambo har samma teori som du, men jag tror inte på den.
1. Då borde glasincidenterna vara utspridda över en längre tid. Alla uppfödare köper ju inte samma foder, matar och slaktar samtidigt
2. Några kycklingar borde ha tagit skada och då skulle uppfödare och veterinär larmat
3. Sjuka eller självdöda djur får inte slaktas/bli till mat
Väldigt irriterande och skrämmande är det hur som helst. Kan man få in glas i produktionen, vad kan då förekomma nästa gång? :@ Och personligen har jag problem med att komma på middagar då vi vanligtvis äter kkyckling 3-4 dagar i veckan. Hade kyckling igår dock (inköpt precis innan första rapporten), men istället för att laga helstekta filéer som det var tänkt blev det väldigt små bitar i en gryta.
Gnurf1 april 2009
4. Orimligt rent fysiologiskt :p
The_mama97mia1 april 2009
hmmmmmm... himla trist är det i alla fall. Jag som just var så glad åt att kycklingfilé blivit så billigt. Tycker det är gott och lätt att variera. Lägger kyckling på grillen ikväll men visst äter men liksom lite eftertänksamt.
Läser just nu på Aftonbladets hemsida att det har hittats glas i Coops X-tra fryst kycklingfilè och den tillverkas i Tyskland av Wiesenhof, som inte har nå't med Kronfågel att göra... :( Undrar var detta ska sluta?
Jag köpte guldfågelns 2-kilos paket med kycklingfileér och har använt dem tre gånger och inga problem, inte en endaste glasbit.
Läser just nu på Aftonbladets hemsida att det har hittats glas i Coops X-tra fryst kycklingfilè och den tillverkas i Tyskland av Wiesenhof, som inte har nå't med Kronfågel att göra... :( Undrar var detta ska sluta?
Enl nyheterna i går kväll så var denna kyckling från en av Kronfågels fabriker. Undrar vad som stämmer?:(
Lite börjar man tvivla allt om man törs äta kyckling eller inte. Är det små eller stora bitar av glas? Räcker det att skära kycklingen i mindre bitar, eller ? Nog har man blivit lite nojig.
Jag har inte fått glas i min klyckling men blev ordentligt matförgiftad efter att ha ätit kronfågels färska hela kyckling. Det var inget utgånget datum och jag grillade den i ugnen på 175 grader i nästan 2 timmar så den var ordentligttillagad men sjuk blev jag ändå så nått fel var det på den !
Så tråkig hela historian! hoppas det reder ut sig snart! man blir ju allt lite nojjig...
Jag lämnade tillbaka ett paket kronfågel lycklingfiléer igår inget kvitto krävdes.
Men har en förp 2kg guldfågeln i frysen. Jag änrdar nog min matsedel för veckan och den får ligga där tills vidare.Känns obehagligt äta kyckling nu.
Kan inte fatta hur det går till. I färsk kyckling är ju en sak, men hur får dom den i den frysta kycklingen ,om det är veganer menar jag. Idag ska jag prova lidl´s kyckling och jag ska tugga sakta och omsorgsfullt:'(
Läste nyss på nätet att om man råkat svälja en glasbit ska man försöka svälja HEL sparris. Sparrisen "trådar upp sig" och lägger sig som bomull runt glasbiten och risken för skador i mage och tarmar minskar.
Tipset kommer från en veterinär. Man gör tydligen så när hundar fått i sig glas.
Läste nyss på nätet att om man råkat svälja en glasbit ska man försöka svälja HEL sparris. Sparrisen "trådar upp sig" och lägger sig som bomull runt glasbiten och risken för skador i mage och tarmar minskar.
Tipset kommer från en veterinär. Man gör tydligen så när hundar fått i sig glas.
Tack, det var ett jättebra tips! (Y)
Igår var det en familj här i Ystad som köpt färsk kyckling på Coop med Coops varumärke på. Det var glasbitar i denna kyckling också. Kyckling med Coops varumärke tillverkas av Kronfågel.
Det som är jättekonstigt tycker jag är att kycklingköttet kommer från många olika "tillverkningsstationer" inom Kronfågel. Har veganer eller vem det nu är tagit sig in på alla möjliga fabriker?
Igår var det en familj här i Ystad som köpt färsk kyckling på Coop med Coops varumärke på. Det var glasbitar i denna kyckling också. Kyckling med Coops varumärke tillverkas av Kronfågel.
Det som är jättekonstigt tycker jag är att kycklingköttet kommer från många olika "tillverkningsstationer" inom Kronfågel. Har veganer eller vem det nu är tagit sig in på alla möjliga fabriker?
Ja, man kan verkligen undra... Fruktansvärt är de, för nu vågar man ju knappt äta kycklingkött. Många kommunala inrättningar som vid skolor och äldereboende har ju slutat att servera kycklingkött och det var nog det som var syftet med denna handling.
Man börjar mer o mer undra om det inte är en organisation som ligger bakom, för en enda person kan ju inta varit överallt och stoppat glas i kycklingarna. Eller det är så att både Kronfågels, Ivars och Coops kycklingar packas på ett och samma ställe?? I så fall skall de väl snabbt kunna lokalisera källan var detta fasansfulla skulle ha skett?!
Läste nyss på nätet att om man råkat svälja en glasbit ska man försöka svälja HEL sparris. Sparrisen "trådar upp sig" och lägger sig som bomull runt glasbiten och risken för skador i mage och tarmar minskar.
Tipset kommer från en veterinär. Man gör tydligen så när hundar fått i sig glas.
Tack, det var ett jättebra tips! (Y)
Jo, fast matspjälkningssystemet brukar fixa sånt på egen hand. Främmande föremål kapslas in i segt och halt slem och transporteras ut den naturliga vägen utan att göra skada. Men det är klart, får man i sig lite större mängder så kan det nog bli problem. Det finns ju gränser för vad kroppen klarar av.
...Man börjar mer o mer undra om det inte är en organisation som ligger bakom, för en enda person kan ju inta varit överallt och stoppat glas i kycklingarna...
Tror inte så mycket på teorin om att en organisation som ligger bakom detta. Jag tror mer på en ensam sjukskalle som började med att stoppa glas i kycklingen, sedan har det uppstått "copycats" som har efterhärmat den förste. Hade det varit t.ex. militanta veganer hade de inte varit sena med att gå ut i press och andra media med att det minsann var DE som gjort detta, eftersom "kött är mord" mm.
Som sagt: Jag tror mer på sjukskalleteorin.
Iofs så har väl de militanta veganerna inte heller riktigt alla hästar hemma s.a.s.
Ivars är Kronfågels märke. Vem som packar åt Coop vet jag däremot inte, men en gissning är att det är Kronfågel.
Oavsett organisation så skall dom som gjort det ställas upp på Järntorget och Arkebuseras. Det är dax att vi gör något åt dom Element som är onda och inte står och glor som jävla byfånar..Straffen skall vara påtagliga och allt annat är skitsnack..
En liten funderare eftersom det är så många spridda som drabbats, kan det vara så att glaset tillkommit redan i de stackars kycklingarnas foder , höns och kycklingar pickar ju i sig allt, om det nu skulle vara så här tokigt och kanske långsökt vill jag inte veta vad de stackarna måste lidit. "Tur" att de slaktas tidigt ifall de behövt lida"
Njae...detta behöver du inte oroa dig för. Det finns ingen möjlighet att glasbitar migrerar via matsmältningssystemet ut i bröst- eller lårmuskulatur. Totalt omöjligt...:)
En liten funderare eftersom det är så många spridda som drabbats, kan det vara så att glaset tillkommit redan i de stackars kycklingarnas foder , höns och kycklingar pickar ju i sig allt, om det nu skulle vara så här tokigt och kanske långsökt vill jag inte veta vad de stackarna måste lidit. "Tur" att de slaktas tidigt ifall de behövt lida"
En liten funderare eftersom det är så många spridda som drabbats, kan det vara så att glaset tillkommit redan i de stackars kycklingarnas foder , höns och kycklingar pickar ju i sig allt, om det nu skulle vara så här tokigt och kanske långsökt vill jag inte veta vad de stackarna måste lidit. "Tur" att de slaktas tidigt ifall de behövt lida"
Min sambo har samma teori som du, men jag tror inte på den.
1. Då borde glasincidenterna vara utspridda över en längre tid. Alla uppfödare köper ju inte samma foder, matar och slaktar samtidigt
2. Några kycklingar borde ha tagit skada och då skulle uppfödare och veterinär larmat
3. Sjuka eller självdöda djur får inte slaktas/bli till mat
Väldigt irriterande och skrämmande är det hur som helst. Kan man få in glas i produktionen, vad kan då förekomma nästa gång? :@ Och personligen har jag problem med att komma på middagar då vi vanligtvis äter kkyckling 3-4 dagar i veckan. Hade kyckling igår dock (inköpt precis innan första rapporten), men istället för att laga helstekta filéer som det var tänkt blev det väldigt små bitar i en gryta.
4. Orimligt rent fysiologiskt :p
hmmmmmm... himla trist är det i alla fall. Jag som just var så glad åt att kycklingfilé blivit så billigt. Tycker det är gott och lätt att variera. Lägger kyckling på grillen ikväll men visst äter men liksom lite eftertänksamt.