HJÄLP!! Förr åt man en sorts krusbärskräm blandad med ris. Eller så är det ris blandad med krusbärskräm :). Hittar inte något recept på detta men någon vet kanske?
Countrygirl19 juli 2011
kan det vara sagogryn?
astridification19 juli 2011
Jag vet precis vad du menar! Jag minns det som jättegott :)
lenabus19 juli 2011
Skrivet av Rikard den 17 jul 2011
HJÄLP!! Förr åt man en sorts krusbärskräm blandad med ris. Eller så är det ris blandad med krusbärskräm :). Hittar inte något recept på detta men någon vet kanske?
Är ny här inne:)
Vill också äta krusbärskräm med ris, mums!
Rikard19 juli 2011
Nej, det var inte sagogryn utan vanligt ris. Blev lite "matigare" och perfekt för en sommarlunch med lite mjölk. Om ingen har något recept så får jag väl börja testa!
astridification19 juli 2011
Återkom gärna när du har testat :)
The_mama97mia19 juli 2011
låter likt "Risi-frutti"?
Cassiopeya19 juli 2011
Ingen som har recept på detta? Verkar spännande {waiting}
nocke219 juli 2011
http://www.matklubben.se/recept/aeppelris_20257.html
Tror det kan vara ungefär som äppelris. Se recept.
-anneli-
Man kan göra en krusbärskompott.
1 L snoppade krusbär
3 dl vatten
1 kanelstång
2 dl socker
Koka upp vattnet i en kastrull,lägg i bären + kanelstången
och häll i det mesta av sockret.Sjud tills bären är mjuka.
Tillsätt ev mer socker.
majasvala29 juli 2011
Hej!
Ris a la malta med krusbärskompott kanske????
I Danmark har man oftast körsbärssås till ris a la maltan, i Finland har man en kräm på torkad frukt (russin, äpplen, aprikoser, ktrinplommon) till julgröten. Kan tänka mig att det är lika gott med krusbärskompott!
Hälsningar Maja
AnsiF9 augusti 2012
Koka upp 5 dl vatten. Tillsätt 2 dl grötris. Häll i krusbär, rabarber eller äppelskivor och låt koka på svag värme i ca 20 minuter eller den tid det står på ditt grötrispaket . Kolla om du behöver tillsätta lite mer vatten under kokningen.Sockra efter smak. Om du gör äppelris så är det gott med en kanelstång eller 1 tsk kanel i.
Ett gott och billigt mellanmål.
Använd den frukt som du tycker om och som årstiden bjuder.
Lycka till !
HJÄLP!! Förr åt man en sorts krusbärskräm blandad med ris. Eller så är det ris blandad med krusbärskräm :). Hittar inte något recept på detta men någon vet kanske?
kan det vara sagogryn?
Jag vet precis vad du menar! Jag minns det som jättegott :)
HJÄLP!! Förr åt man en sorts krusbärskräm blandad med ris. Eller så är det ris blandad med krusbärskräm :). Hittar inte något recept på detta men någon vet kanske?
Är ny här inne:)
Vill också äta krusbärskräm med ris, mums!
Nej, det var inte sagogryn utan vanligt ris. Blev lite "matigare" och perfekt för en sommarlunch med lite mjölk. Om ingen har något recept så får jag väl börja testa!
Återkom gärna när du har testat :)
låter likt "Risi-frutti"?
Ingen som har recept på detta? Verkar spännande {waiting}
http://www.matklubben.se/recept/aeppelris_20257.html
Tror det kan vara ungefär som äppelris. Se recept.
-anneli-
Man kan göra en krusbärskompott.
1 L snoppade krusbär
3 dl vatten
1 kanelstång
2 dl socker
Koka upp vattnet i en kastrull,lägg i bären + kanelstången
och häll i det mesta av sockret.Sjud tills bären är mjuka.
Tillsätt ev mer socker.
Hej!
Ris a la malta med krusbärskompott kanske????
I Danmark har man oftast körsbärssås till ris a la maltan, i Finland har man en kräm på torkad frukt (russin, äpplen, aprikoser, ktrinplommon) till julgröten. Kan tänka mig att det är lika gott med krusbärskompott!
Hälsningar Maja
Koka upp 5 dl vatten. Tillsätt 2 dl grötris. Häll i krusbär, rabarber eller äppelskivor och låt koka på svag värme i ca 20 minuter eller den tid det står på ditt grötrispaket . Kolla om du behöver tillsätta lite mer vatten under kokningen.Sockra efter smak. Om du gör äppelris så är det gott med en kanelstång eller 1 tsk kanel i.
Ett gott och billigt mellanmål.
Använd den frukt som du tycker om och som årstiden bjuder.
Lycka till !