Någon som har bra sådana? När man har ätit 3-4 rätters med mat och ska avsluta med den 5:e som ska vara efterrätt så är man oftast rätt mätt. De senaste gångerna har jag bjudit på frukt i olika former, jordgubbar flamberade i Couintrai osv. Det bästa jag vet är en lite tryffel till dessert men man måste variera sig så...det kanske är någon har bra desserttips som inte är så mättande???
6 juli 2001
Här har du något riktigt bra!Äppelcidersorbet!1 flaska äppelcider50 cl3 msk glykos (finns på apotek)1 apelsinfärsk myntaSmält glykosen i 1 dl äppelcider och häll sedan ner resten av cidern. Låt kallna eller kör i glassmaskin. Skala apelsinen och skär ut filéer. Servera i ett högt glas, bottna med apelsinklytorna, skeda på sorbet och garnera med färsk mynta. Enkelt!
6 augusti 2001
Så här års är det ju så gott med bara hallon, jordgubbar, blåbär och kiwi. Servera med vaniljvisp, det blir den somrigaste och godaste desserten!
Någon som har bra sådana? När man har ätit 3-4 rätters med mat och ska avsluta med den 5:e som ska vara efterrätt så är man oftast rätt mätt. De senaste gångerna har jag bjudit på frukt i olika former, jordgubbar flamberade i Couintrai osv. Det bästa jag vet är en lite tryffel till dessert men man måste variera sig så...det kanske är någon har bra desserttips som inte är så mättande???
Här har du något riktigt bra!Äppelcidersorbet!1 flaska äppelcider50 cl3 msk glykos (finns på apotek)1 apelsinfärsk myntaSmält glykosen i 1 dl äppelcider och häll sedan ner resten av cidern. Låt kallna eller kör i glassmaskin. Skala apelsinen och skär ut filéer. Servera i ett högt glas, bottna med apelsinklytorna, skeda på sorbet och garnera med färsk mynta. Enkelt!
Så här års är det ju så gott med bara hallon, jordgubbar, blåbär och kiwi. Servera med vaniljvisp, det blir den somrigaste och godaste desserten!