Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

långpannekokor

  • Ninni84 25 maj 2011

    Ska göra långpannekakor o sälja med barnens fotboll ...tips på långpannekakor???

  • ewaott 25 maj 2011

    Hej!
    Här kommer en jättegod och lättbakad kaka ( spetskaka )
    6 ägg
    6 dl socker
    6 dl vetemjöl
    6 tsk bakpulver
    225 gr margarin
    3 dl mjölk

    vispa ägg o socker pösigt, blanda mjölet och bakpulvret och blanda i äggsmeten
    smält smöret häll i mjölken och koka upp
    häll det hett över äggsmeten
    häll det i en bakpappersklädd långpanna
    175 grader i ca 25 min kolla med sticka

    GLASYR
    6msk smör rumstemp
    6 msk grädde
    7 dl florsocker
    blanda till en slät smet
    bred över den kalla kakan strö över karamellströssel
    skär i rutor
    Lycka till

  • EliBerg65 25 maj 2011

    Kolla in "Pitekaka" här på MK, finns flera olika (eller kanske inte så olika:)) som förmodligen är lika goda allihop! Med havregryn och kakao i glasyren blir de mumsiga, alla gillar dem (typ).

  • Mistys 25 maj 2011

    Rutor med kolacreme och jordnötter

    Detta är en riktig höjdare. Dock får man kanske höja ett varningens finger då vissa kan vara allergiska mot jordnötter samt en varning för att "en bit / person är för lite"

  • farmormor 25 maj 2011

    Hej
    Här ett recept på en jättegod och uppskattad kaka
    Potatiskaka

  • Hilmer54 25 maj 2011

    Min systers "fotbollskaka" utan ägg.

    Fil långpanne kaka

    5 dl fil
    5 dl socker
    3 msk vaniljsocker
    9 dl vetemjöl
    1 tsk bikarbonat
    2 tsk bakpulver
    200 gr smält smör tillsättes sist.
    Ev.kardemumma el kakao

    Strö rikligt med kanel på och sist pärlsocker

    UGN 175*
    Ca 25 min

  • Sashuk 25 maj 2011

    gula rutor kanske passar? de är faktiskt jättegoda :)

  • borgskan 26 maj 2011

    Skrivet av Ninni84 den 25 maj 2011

    Ska göra långpannekakor o sälja med barnens fotboll ...tips på långpannekakor???


    Kungsörnen har supergoda lättgjorda, framförallt den med chokladbitar i... här med tips... http://www.kungsornen.se/Bakning/Langpannekakor/

    /Lena

  • annicao74 26 maj 2011

    Daimkladdkaka!!
    God som godis och jätteenkel att baka!Kladdkaka med daim i långpanna

  • [email protected] 26 maj 2011

    Skrivet av farmormor den 25 maj 2011

    Hej
    Här ett recept på en jättegod och uppskattad kaka
    [hej funderar på varför det heter potatiskaka när receptet inte innehåller potatis?recept]9769[/recept]

  • Mistys 26 maj 2011

    Skrivet av [email protected] den 26 maj 2011

    Skrivet av farmormor den 25 maj 2011

    Hej
    Här ett recept på en jättegod och uppskattad kaka
    [hej funderar på varför det heter potatiskaka när receptet inte innehåller potatis?recept]9769[/recept]


    Jag vet varför det heter Potatiskaka. Jag har ett exakt lika recept här hemma och där heter det "Falsk potatisbakelse"
    Har du sett Potatisbakelserna på konditori någon gång. Dom ser ut som en potatis. Rund, klädd med beige marsipan och pudrad med kakao. Detta är en exakt samma kaka smakmässigt och ingrediens mässigt men man gör inte bakelser utan en långpannekaka istället. Går fortare, räcker till fler. Därav namnet "Falsk potatisbakelse" eller som farmoringer kallar den "poatiskaka"
    Det är alltså inte smaken eller ingredienserna som gett upphov till namnet utan utseendet på originalkakan.

  • lennali 26 maj 2011

    Några förslag:
    Bananrutor

    Choklad- och arraksrutor med nougat och dajm Barn brukar inte tycka om arrak, så det kan du hoppa över.

    Dajmrutor i ungsformen

  • mormormarianne 27 maj 2011

    Skrivet av ewaott den 25 maj 2011

    Hej!
    Här kommer en jättegod och lättbakad kaka ( spetskaka )
    6 ägg
    6 dl socker
    6 dl vetemjöl
    6 tsk bakpulver
    225 gr margarin
    3 dl mjölk

    vispa ägg o socker pösigt, blanda mjölet och bakpulvret och blanda i äggsmeten
    smält smöret häll i mjölken och koka upp
    häll det hett över äggsmeten
    häll det i en bakpappersklädd långpanna
    175 grader i ca 25 min kolla med sticka

    GLASYR
    6msk smör rumstemp
    6 msk grädde
    7 dl florsocker
    blanda till en slät smet
    bred över den kalla kakan strö över karamellströssel
    skär i rutor
    Lycka till

  • kekke46 27 maj 2011

    Lättbakade saftiga chokladrutor

    300 g mörk choklad
    300 g smör eller margarin
    3 stora ägg eller 4 mindre
    1 ½ dl strösocker
    2 dl vetemjöl
    2 dl vetemjöl
    1tsk bakpulver
    Glasyr:
    4 dl florsocker
    3 msk starkt kaffe
    Ganering:
    Hackad mörk choklad

    Bryt chokladen i bitar och smält med smör på svag värme. Vispa ägg och socker
    pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Häll i en
    långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 25 x 35 cm.Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader tills kakan är torr, ca 20 minuter. Lyft upp kakan med papret och lägg på galler. Låt kakan kallna. Glasyr: Rör ut florsockret med kaffe och bred över kakan. Strö över hackad choklad och låt glasyren stelna. Skär i rutor

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.