Ska göra långpannekakor o sälja med barnens fotboll ...tips på långpannekakor???
ewaott25 maj 2011
Hej!
Här kommer en jättegod och lättbakad kaka ( spetskaka )
6 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
225 gr margarin
3 dl mjölk
vispa ägg o socker pösigt, blanda mjölet och bakpulvret och blanda i äggsmeten
smält smöret häll i mjölken och koka upp
häll det hett över äggsmeten
häll det i en bakpappersklädd långpanna
175 grader i ca 25 min kolla med sticka
GLASYR
6msk smör rumstemp
6 msk grädde
7 dl florsocker
blanda till en slät smet
bred över den kalla kakan strö över karamellströssel
skär i rutor
Lycka till
EliBerg6525 maj 2011
Kolla in "Pitekaka" här på MK, finns flera olika (eller kanske inte så olika:)) som förmodligen är lika goda allihop! Med havregryn och kakao i glasyren blir de mumsiga, alla gillar dem (typ).
Detta är en riktig höjdare. Dock får man kanske höja ett varningens finger då vissa kan vara allergiska mot jordnötter samt en varning för att "en bit / person är för lite"
farmormor25 maj 2011
Hej
Här ett recept på en jättegod och uppskattad kaka Potatiskaka
Hej
Här ett recept på en jättegod och uppskattad kaka
[hej funderar på varför det heter potatiskaka när receptet inte innehåller potatis?recept]9769[/recept]
Hej
Här ett recept på en jättegod och uppskattad kaka
[hej funderar på varför det heter potatiskaka när receptet inte innehåller potatis?recept]9769[/recept]
Jag vet varför det heter Potatiskaka. Jag har ett exakt lika recept här hemma och där heter det "Falsk potatisbakelse"
Har du sett Potatisbakelserna på konditori någon gång. Dom ser ut som en potatis. Rund, klädd med beige marsipan och pudrad med kakao. Detta är en exakt samma kaka smakmässigt och ingrediens mässigt men man gör inte bakelser utan en långpannekaka istället. Går fortare, räcker till fler. Därav namnet "Falsk potatisbakelse" eller som farmoringer kallar den "poatiskaka"
Det är alltså inte smaken eller ingredienserna som gett upphov till namnet utan utseendet på originalkakan.
Hej!
Här kommer en jättegod och lättbakad kaka ( spetskaka )
6 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
225 gr margarin
3 dl mjölk
vispa ägg o socker pösigt, blanda mjölet och bakpulvret och blanda i äggsmeten
smält smöret häll i mjölken och koka upp
häll det hett över äggsmeten
häll det i en bakpappersklädd långpanna
175 grader i ca 25 min kolla med sticka
GLASYR
6msk smör rumstemp
6 msk grädde
7 dl florsocker
blanda till en slät smet
bred över den kalla kakan strö över karamellströssel
skär i rutor
Lycka till
kekke4627 maj 2011
Lättbakade saftiga chokladrutor
300 g mörk choklad
300 g smör eller margarin
3 stora ägg eller 4 mindre
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 dl vetemjöl
1tsk bakpulver
Glasyr:
4 dl florsocker
3 msk starkt kaffe
Ganering:
Hackad mörk choklad
Bryt chokladen i bitar och smält med smör på svag värme. Vispa ägg och socker
pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Häll i en
långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 25 x 35 cm.Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader tills kakan är torr, ca 20 minuter. Lyft upp kakan med papret och lägg på galler. Låt kakan kallna. Glasyr: Rör ut florsockret med kaffe och bred över kakan. Strö över hackad choklad och låt glasyren stelna. Skär i rutor
Ska göra långpannekakor o sälja med barnens fotboll ...tips på långpannekakor???
Hej!
Här kommer en jättegod och lättbakad kaka ( spetskaka )
6 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
225 gr margarin
3 dl mjölk
vispa ägg o socker pösigt, blanda mjölet och bakpulvret och blanda i äggsmeten
smält smöret häll i mjölken och koka upp
häll det hett över äggsmeten
häll det i en bakpappersklädd långpanna
175 grader i ca 25 min kolla med sticka
GLASYR
6msk smör rumstemp
6 msk grädde
7 dl florsocker
blanda till en slät smet
bred över den kalla kakan strö över karamellströssel
skär i rutor
Lycka till
Kolla in "Pitekaka" här på MK, finns flera olika (eller kanske inte så olika:)) som förmodligen är lika goda allihop! Med havregryn och kakao i glasyren blir de mumsiga, alla gillar dem (typ).
Rutor med kolacreme och jordnötter
Detta är en riktig höjdare. Dock får man kanske höja ett varningens finger då vissa kan vara allergiska mot jordnötter samt en varning för att "en bit / person är för lite"
Hej
Här ett recept på en jättegod och uppskattad kaka
Potatiskaka
Min systers "fotbollskaka" utan ägg.
Fil långpanne kaka
5 dl fil
5 dl socker
3 msk vaniljsocker
9 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
200 gr smält smör tillsättes sist.
Ev.kardemumma el kakao
Strö rikligt med kanel på och sist pärlsocker
UGN 175*
Ca 25 min
gula rutor kanske passar? de är faktiskt jättegoda :)
Ska göra långpannekakor o sälja med barnens fotboll ...tips på långpannekakor???
Kungsörnen har supergoda lättgjorda, framförallt den med chokladbitar i... här med tips... http://www.kungsornen.se/Bakning/Langpannekakor/
/Lena
Daimkladdkaka!!
God som godis och jätteenkel att baka!Kladdkaka med daim i långpanna
Hej
Här ett recept på en jättegod och uppskattad kaka
[hej funderar på varför det heter potatiskaka när receptet inte innehåller potatis?recept]9769[/recept]
Hej
Här ett recept på en jättegod och uppskattad kaka
[hej funderar på varför det heter potatiskaka när receptet inte innehåller potatis?recept]9769[/recept]
Jag vet varför det heter Potatiskaka. Jag har ett exakt lika recept här hemma och där heter det "Falsk potatisbakelse"
Har du sett Potatisbakelserna på konditori någon gång. Dom ser ut som en potatis. Rund, klädd med beige marsipan och pudrad med kakao. Detta är en exakt samma kaka smakmässigt och ingrediens mässigt men man gör inte bakelser utan en långpannekaka istället. Går fortare, räcker till fler. Därav namnet "Falsk potatisbakelse" eller som farmoringer kallar den "poatiskaka"
Det är alltså inte smaken eller ingredienserna som gett upphov till namnet utan utseendet på originalkakan.
Några förslag:
Bananrutor
Choklad- och arraksrutor med nougat och dajm Barn brukar inte tycka om arrak, så det kan du hoppa över.
Dajmrutor i ungsformen
Hej!
Här kommer en jättegod och lättbakad kaka ( spetskaka )
6 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
225 gr margarin
3 dl mjölk
vispa ägg o socker pösigt, blanda mjölet och bakpulvret och blanda i äggsmeten
smält smöret häll i mjölken och koka upp
häll det hett över äggsmeten
häll det i en bakpappersklädd långpanna
175 grader i ca 25 min kolla med sticka
GLASYR
6msk smör rumstemp
6 msk grädde
7 dl florsocker
blanda till en slät smet
bred över den kalla kakan strö över karamellströssel
skär i rutor
Lycka till
Lättbakade saftiga chokladrutor
300 g mörk choklad
300 g smör eller margarin
3 stora ägg eller 4 mindre
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 dl vetemjöl
1tsk bakpulver
Glasyr:
4 dl florsocker
3 msk starkt kaffe
Ganering:
Hackad mörk choklad
Bryt chokladen i bitar och smält med smör på svag värme. Vispa ägg och socker
pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Häll i en
långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 25 x 35 cm.Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader tills kakan är torr, ca 20 minuter. Lyft upp kakan med papret och lägg på galler. Låt kakan kallna. Glasyr: Rör ut florsockret med kaffe och bred över kakan. Strö över hackad choklad och låt glasyren stelna. Skär i rutor