Jag har ingen aning om vad det heter men de är runda med hål i som fritteras och "brukar" göras på sommaren och påminner om Struvor i receptet... Jag har ett barndomsminne av detta som kom fram när det bakades Struvor men ingen vet vad de kallas så hoppas på bättre lycka här.
Shoutoutloud26 december 2010
munkar? de är runda med hål i=
CMTM27 december 2010
{beauty}
Skrivet av almerase den 26 dec 2010
Jag har ingen aning om vad det heter men de är runda med hål i som fritteras och "brukar" göras på sommaren och påminner om Struvor i receptet... Jag har ett barndomsminne av detta som kom fram när det bakades Struvor men ingen vet vad de kallas så hoppas på bättre lycka här.
Du kanske menar DONUTS?
zeke5928 december 2010
Struvor
1 st ägg
1 dl mjöl
1 dl mjölk
1 tsk strösocker, och ev ingefära att vända struvorna i
kokosfett, till fritering
strösocker, och ev ingefära att vända struvorna i
Tillagning
Receptet ger ca 20 - 30 stycken
1. Vispa ihop ingredienserna till en "pannkakssmet" och häll i en liten men hög form.
2. Hetta upp kokosfettet i en liten kastrull och sänk ner struvjärnet i det heta fettet så att det blir varmt.
3. Ta upp järnet och doppa det i smeten, det får inte komma smet på stjärnformens ovansida då lossnar inte struvorna. Lyft järnet från smeten ner i det varma fettet och fritera till fin färg. Var alltid försiktig, när du friterar! Ta upp järnet och knacka lätt på det så att struvan lossnar, låt den droppa av på hushållspapper. Vänd struvan i strösocker. Sockret kan även kryddas efter önskemål, till exempel med ingefära.
4. Fortsätt nu att göra fler struvor, järnet behöver bara oljas första gången. Med struvor är det som med pannkakor - man misslyckas alltid med den första, så ge inte upp!
Jag har ingen aning om vad det heter men de är runda med hål i som fritteras och "brukar" göras på sommaren och påminner om Struvor i receptet... Jag har ett barndomsminne av detta som kom fram när det bakades Struvor men ingen vet vad de kallas så hoppas på bättre lycka här.
munkar? de är runda med hål i=
{beauty}
Jag har ingen aning om vad det heter men de är runda med hål i som fritteras och "brukar" göras på sommaren och påminner om Struvor i receptet... Jag har ett barndomsminne av detta som kom fram när det bakades Struvor men ingen vet vad de kallas så hoppas på bättre lycka här.
Struvor
1 st ägg
1 dl mjöl
1 dl mjölk
1 tsk strösocker, och ev ingefära att vända struvorna i
kokosfett, till fritering
strösocker, och ev ingefära att vända struvorna i
Tillagning
Receptet ger ca 20 - 30 stycken
1. Vispa ihop ingredienserna till en "pannkakssmet" och häll i en liten men hög form.
2. Hetta upp kokosfettet i en liten kastrull och sänk ner struvjärnet i det heta fettet så att det blir varmt.
3. Ta upp järnet och doppa det i smeten, det får inte komma smet på stjärnformens ovansida då lossnar inte struvorna. Lyft järnet från smeten ner i det varma fettet och fritera till fin färg. Var alltid försiktig, när du friterar! Ta upp järnet och knacka lätt på det så att struvan lossnar, låt den droppa av på hushållspapper. Vänd struvan i strösocker. Sockret kan även kryddas efter önskemål, till exempel med ingefära.
4. Fortsätt nu att göra fler struvor, järnet behöver bara oljas första gången. Med struvor är det som med pannkakor - man misslyckas alltid med den första, så ge inte upp!