Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Letar efter gott recept på tårta med chokladsockerkaka?

  • Kathy 28 maj 2011

    Ska ha vuxenkalas för mina tvillingar som fyller 6 år. Den ena äter inte choklad (hans tårta är redan bestämd) den andre älskar choklad. Vill därför att hon verkligen ska få en chokladtårta på sin födelsedag. Men ingen tung kompakt chokladtårta utan en typ gräddtårta.
    Hittar inget recept på en tårta gjord på chokladsockerkaka.
    Kan tänka mig göra den i en hjärtform och dekorera den med ett marsipantäcke, eller spritsa med vanlig grädde.
    Har ideétorka när det gäller fyllningen. Hur ska ska göra bottnen, som en vanlig tårtbottensockerkaka men blanda i kakao eller?

  • The_mama97mia 29 maj 2011

    har ingen ide om botten, men antar att du kan göra en vanlig tårtbotten med kakao i,.
    sen brukar mina barn gilla när man har chokladpudding smet emellan....

  • The_mama97mia 29 maj 2011

    OCH - ett tips är att blanda tårtbotten med marängbotten, funkar såååå bra just med chokladeriet

  • Mistys 29 maj 2011

    Känner du till Pinocciotårta. Vi kallar den så men kärt barn har ju många namn. Det är tårtan man gör i långpanna med sockerkaka, marängtäcke och flagad mandel. Sen delar man den i två halvor och lägger grädde emellan. Finns säkert gott om recept här på MK. Min svärmor har alltid gjort denna med chokladsockerkaka samt jordgubbssylt i grädden. Denna variant är så makalöst god jämfört med den vanliga vaniljsockerkaksvarianten. Den skulle du kunna testa.

  • Kathy 29 maj 2011

    Pinocciotårta är min absolut favorittårta! Får prova med choklad till nästa kalas, senare sommar.

    Jag är lite mer ute efter en tårta jag kan dekorera till en 6-åring så det blir "hennes" tårta. Den andra tårtan ska bli en fotboll med marsipantäcke och hallon och vanilj som fyllning.

    Chokladtårtan behöver inte ha marsipantäcke, men den ska gå att dekorera.

    Vad ska det vara för fyllning mellan marängen och chokladsockerkakan?

  • The_mama97mia 29 maj 2011

    Jag menade chokladpudding/mousse som fyllning emellan.
    Man kan ju ha det i ett lager och sen grädde + valfritt frukt, bär, sylt) i annat lager.

  • Kathy 29 maj 2011

    Aha, nu fattade jag!

  • Kathy 29 maj 2011

    Någon som har recept på en luftig chokladsockerkaka? Det ska ju bli en god sockerkaka, inte bara för saken skull!
    Jag har fått för mig att det blir för "kladdigt" med en chokladsockerkaka bakad på smör! Eller vad tror ni?

  • irrevirre 29 maj 2011

    Då skall du söka på fin sockerkaka och inte någon som
    är av det saftigaste slaget.

    Jag vet det fanns ett bra recept i tidigare version av Vår Kokbok.
    Skall se om jag kan finna den till dig...

  • irrevirre 29 maj 2011

    Här är recept från Vår Kokbok.

    Tårtbotten.

    3 ägg
    3 dl socker
    1 dl hett vatten
    1 1/2 tsk bakpulver
    3 dl vetemjöl
    Drygt 1/2 dl kakao

    Smörj och bröa en rund, slät form som rymmer 2 liter.
    Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet, lite i taget och fortsätt vispa.
    Blanda de torra ingredienserna (sikta kakaon) och rör försiktigt ner i smeten.
    Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35 min. Låt svalna innan stjälps upp.

  • irrevirre 29 maj 2011

    Barn gillar kanske godisaktig fyllning. Fann denna på en blogg.
    Fluffig dumlekolakräm

    3dl vispgrädde
    180g dumlekolor (geischa är också gott)

    Hetta upp vispgrädden i en kastrull. Lägg i kolorna och smält dem under omrörning på svag värme. Låt svalna ett par timmar i kylen (gärna över natten). Vispa sedan, helst med elvisp, till en fluffig kräm.
    Grädden får ABSOLUT inte koka minsta lilla.
    Det är viktigt att den får bli riktit kall innan man vispar den annars kan den skära sig lätt!

    Har den inte fluffat sig inom en minut är den inte tillräckligt kall eller så har grädden kokat. Fortsätter man vispa kommer blandningen att skära sig och är då i stort sett omöjlig att rädda.

  • smulan1katt94 29 maj 2011

    fyll med smörkräm och spritsa på grädde, sen kan du dekorera hur du vill :)

  • Kathy 29 maj 2011

    Tusen tack för receptet och Dumlekolagrädden låter jättegott (säger mamma)! Eller chokladmousse med hallon...nu fick jag den hjälp jag behövde! Man ska prata om allt, så löser det sig!

    Tack alla!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.