Limemarinerade jordgubbar men säsongen verkar vara över för dess gubbar. Vad kan jag ta istället? Hjälp!
VM12 augusti 2009
Jag ska göra en efterrätt där man ska marinera jordgubbar i limeskal, limesaft o honung. Till det ska det vara grovt riven mjölkchoklad i turkisk yoghurt.
Någon som gjort någon annan marinad med andra bär eller frukter som skulle kunna passa även till detta?
Mistys15 augusti 2009
Beror på hur löst det får vara. jag brukar marinera jordgubbar på det viset till glass. på vintern köper jag jordgubbar i frysdisken. Dessa blir ju lite "såsigare" än färska bär men samma smak och det blir så gott till vanilj glass. Men behöver det vara fastare så blir det klurigare.
gimmiahug15 augusti 2009
Jag har faktiskt bara marinerat just jordgubbar.... då med limeskal och basilika (jättegott!). Jag skulle kunna tänka mej att jordgubbar svarar bättre på marinad än andra bär eftersom de är lite fastare.... och som Misty säjer kan det ju funka med frysta bär?
Annars tycker jag att hallon är supergott tillsammans med choklad, så det kanske skulle kunna fungera? Och vilken häftig idé med riven choklad och turkisk yoghurt förresten!
Martina-larsson22 augusti 2009
Jag har marinerat blåbär i lime men de hade jag på en cheesecake men det kanske är gott ändå :)
Jag ska göra en efterrätt där man ska marinera jordgubbar i limeskal, limesaft o honung. Till det ska det vara grovt riven mjölkchoklad i turkisk yoghurt.
Någon som gjort någon annan marinad med andra bär eller frukter som skulle kunna passa även till detta?
Beror på hur löst det får vara. jag brukar marinera jordgubbar på det viset till glass. på vintern köper jag jordgubbar i frysdisken. Dessa blir ju lite "såsigare" än färska bär men samma smak och det blir så gott till vanilj glass. Men behöver det vara fastare så blir det klurigare.
Jag har faktiskt bara marinerat just jordgubbar.... då med limeskal och basilika (jättegott!). Jag skulle kunna tänka mej att jordgubbar svarar bättre på marinad än andra bär eftersom de är lite fastare.... och som Misty säjer kan det ju funka med frysta bär?
Annars tycker jag att hallon är supergott tillsammans med choklad, så det kanske skulle kunna fungera? Och vilken häftig idé med riven choklad och turkisk yoghurt förresten!
Jag har marinerat blåbär i lime men de hade jag på en cheesecake men det kanske är gott ändå :)