Hej! Har just bakat klart 9 st limpor med farin.
Här på klubben finns flera recept på dom limporna och de flesta ska bara jäsa ca 40 minuter, men i mitt likadana recept så ska de jäsa 2-4 timmar.
Jag jäste 2 1/2 tim( tog mig en tupplur under tiden)
De blev jätteporösa och goda.
Varför så olika jästider, nån som vet?
farmoringer12 mars 2008
Ingen aning alls..Jag är ju nybörjare på matbrödsbakningen.Så för mig verkar det väldigt förbryllande..
evaldo12 mars 2008
Gör bara inte som jag. ta en tupplur efter att ha ställt in bröden i ugnen.
Inte svårt att gissa vad som hände, eller hur?
Kakorna blev "LITE" svarta av någon alledn:Zing. Ha ha.:'((N)
tulipan12 mars 2008
Vad heter limporna och har du dom i din kokbok eller har du skrivit eget recept? *nyfiken*
tulipan12 mars 2008
Vad heter limporna och har du dom i din kokbok eller har du skrivit eget recept? *nyfiken*
celice12 mars 2008
:D Jag har gjort limpor med farinsocker, men dom skall jäsa i ca 3 timmar och det beror på att jag inte tillsätter något varm vätska utan allt skall kalljäsas.:D
Okänd12 mars 2008
Skrivet av tulipan den 12 mar 2008
Vad heter limporna och har du dom i din kokbok eller har du skrivit eget recept? *nyfiken*
Hej.Jag har samma recept som på klubben.Sök på limpor så kommer det upp samma recept fast med olika namn.Det är farin och 4ägg,rågsikt mm.
Jag använde ljummet vatten och jäste så lång tid.
Fyfarao va goda de blev.Hittar du inget av recepten så hör av dig så skickar jag dig recept.
zonale12 mars 2008
Hej!
Vad jag vet så ger lång jästid ett smakrikare bröd.
jas6512 mars 2008
Jag har ett recet på en limpa som heter möttra limpa som är kanon god.
1 påse rågskikt ( 2kg).
1 liter vatten ljummet.
3 ägg.
1/2kg farinsocker.
1 hg jäst.
1 msk salt.
Degen jäses i 3 timmar utan utbakning. Dela degen i 6 delar forma till en limpa.
Penslas med vatten när de är halvfärdiga och när de är färdiga.
Stek i ugn på 225 grader
Problemet är få limpan att jäsa på höjd därför så skall man lägga dem trångt på plåten eller med hjälp av aluminium formar.
Dessa limpor gjorde av kvinnor som jobbade på pappersbruk förr i tiden och receptet kommer från Åmotfors pappersbruk.
Mvh
Följ receptet och Höfta Lagom (russin skulle passa in i dessa limpor)
Anders
Okänd13 mars 2008
Skrivet av evaldo den 12 mar 2008
Gör bara inte som jag. ta en tupplur efter att ha ställt in bröden i ugnen.
Inte svårt att gissa vad som hände, eller hur?
Kakorna blev "LITE" svarta av någon alledn:Zing. Ha ha.:'((N)
Haha,det har hänt mig en gång också,men då kokade jag
ris.Den kastrullen kastade jag,haha.
Vi får använda oss av äggklockor om vi ska tupplura mitt i matlagningen.Ha en bra dag // Liliane
Hej! Har just bakat klart 9 st limpor med farin.
Här på klubben finns flera recept på dom limporna och de flesta ska bara jäsa ca 40 minuter, men i mitt likadana recept så ska de jäsa 2-4 timmar.
Jag jäste 2 1/2 tim( tog mig en tupplur under tiden)
De blev jätteporösa och goda.
Varför så olika jästider, nån som vet?
Ingen aning alls..Jag är ju nybörjare på matbrödsbakningen.Så för mig verkar det väldigt förbryllande..
Gör bara inte som jag. ta en tupplur efter att ha ställt in bröden i ugnen.
Inte svårt att gissa vad som hände, eller hur?
Kakorna blev "LITE" svarta av någon alledn:Zing. Ha ha.:'((N)
Vad heter limporna och har du dom i din kokbok eller har du skrivit eget recept? *nyfiken*
Vad heter limporna och har du dom i din kokbok eller har du skrivit eget recept? *nyfiken*
:D Jag har gjort limpor med farinsocker, men dom skall jäsa i ca 3 timmar och det beror på att jag inte tillsätter något varm vätska utan allt skall kalljäsas.:D
Vad heter limporna och har du dom i din kokbok eller har du skrivit eget recept? *nyfiken*
Hej.Jag har samma recept som på klubben.Sök på limpor så kommer det upp samma recept fast med olika namn.Det är farin och 4ägg,rågsikt mm.
Jag använde ljummet vatten och jäste så lång tid.
Fyfarao va goda de blev.Hittar du inget av recepten så hör av dig så skickar jag dig recept.
Hej!
Vad jag vet så ger lång jästid ett smakrikare bröd.
Jag har ett recet på en limpa som heter möttra limpa som är kanon god.
1 påse rågskikt ( 2kg).
1 liter vatten ljummet.
3 ägg.
1/2kg farinsocker.
1 hg jäst.
1 msk salt.
Degen jäses i 3 timmar utan utbakning. Dela degen i 6 delar forma till en limpa.
Penslas med vatten när de är halvfärdiga och när de är färdiga.
Stek i ugn på 225 grader
Problemet är få limpan att jäsa på höjd därför så skall man lägga dem trångt på plåten eller med hjälp av aluminium formar.
Dessa limpor gjorde av kvinnor som jobbade på pappersbruk förr i tiden och receptet kommer från Åmotfors pappersbruk.
Mvh
Följ receptet och Höfta Lagom (russin skulle passa in i dessa limpor)
Anders
Gör bara inte som jag. ta en tupplur efter att ha ställt in bröden i ugnen.
Inte svårt att gissa vad som hände, eller hur?
Kakorna blev "LITE" svarta av någon alledn:Zing. Ha ha.:'((N)
Haha,det har hänt mig en gång också,men då kokade jag
ris.Den kastrullen kastade jag,haha.
Vi får använda oss av äggklockor om vi ska tupplura mitt i matlagningen.Ha en bra dag // Liliane