Varför e det alltid så svårt att hitta efterrätt när man ska ha gäster?!
Söker en lite "annorlunda" efterrätt, som e "lätt" (inte för tung då maten e kraftig)
Gärna med frukt som inslag...
Kan någon snäll själ hjälpa mej???
Tack på förhand!
/Marie
pihal30 september 2012
Favoritdessert för mig är denna goda, lättlagade dessert. Allt går att förbereda. Servera gärna med en klick glass eller vispad grädde utrörd med lite av den goda lagen från persikorna.
Lagen kan sparas i ca 1 vecka i kylskåp och användas till att ringla över glass. Afrodites sensuella kryddpersikor
elleave30 september 2012
Antar att du tycker ett stort fruktfat är tråkigt? Det kan annars va rätt mysigt med ananas, melon, kiwi, vindruvor mm i lagom stora mumsbitar.
Annars kan du ju göra en sockerlag som grund till en fruktsallad, blir inte alls så sliskigt som man kan tro utan nästan läskande och lite festligt.
Det kan ju oxå vara läcker att servera tex mousse i små glas, typ snapsglas, kanske med frukt till.
Sen gillar ju jag sk trifle; frukt eller bär, kaksmulor och tex vaniljvisp varvat i glas.
TTJ30 september 2012
Chokladfondue kanske? Ser ju väldigt trevligt ut med ett stort fat med olika uppskurna frukter och sen får varje gäst plocka sina favoriter och så mycket eller lite man orkar och sen sitta och doppa i chokladen. Enkelt, gott och trevligt! :)
Varför e det alltid så svårt att hitta efterrätt när man ska ha gäster?!
Söker en lite "annorlunda" efterrätt, som e "lätt" (inte för tung då maten e kraftig)
Gärna med frukt som inslag...
Kan någon snäll själ hjälpa mej???
Tack på förhand!
/Marie
Favoritdessert för mig är denna goda, lättlagade dessert. Allt går att förbereda. Servera gärna med en klick glass eller vispad grädde utrörd med lite av den goda lagen från persikorna.
Lagen kan sparas i ca 1 vecka i kylskåp och användas till att ringla över glass.
Afrodites sensuella kryddpersikor
Antar att du tycker ett stort fruktfat är tråkigt? Det kan annars va rätt mysigt med ananas, melon, kiwi, vindruvor mm i lagom stora mumsbitar.
Annars kan du ju göra en sockerlag som grund till en fruktsallad, blir inte alls så sliskigt som man kan tro utan nästan läskande och lite festligt.
Det kan ju oxå vara läcker att servera tex mousse i små glas, typ snapsglas, kanske med frukt till.
Sen gillar ju jag sk trifle; frukt eller bär, kaksmulor och tex vaniljvisp varvat i glas.
Chokladfondue kanske? Ser ju väldigt trevligt ut med ett stort fat med olika uppskurna frukter och sen får varje gäst plocka sina favoriter och så mycket eller lite man orkar och sen sitta och doppa i chokladen. Enkelt, gott och trevligt! :)
Eller klassikern Gino?