Vad blir skillnaden? Jag är otroligt ovetande på den punkten, och har efter råd på systemet köpt en flaska ljus rom som skulle ner i julgodiset. Men så ser jag i receptet på romtryffel att det ska vara mörk rom. :o Hur stor betydelse har det?
Är det någon som har bra godisrecept som ska innehålla ljus rom?
Eller, för all del, kakrecept går också fint, bara jag får användning för flaskan!
NicolinaZ22 december 2008
Mörk rom jämfört med ljus är lite som brunt socker jämfört med vanligt vitt skulle jag säga. Dvs det GÅR säkert att använda, men ger inte riktigt lika mycket arom... Däremot går ljus rom finfint i olika drinkar! Lycka till!
The_mama97mia22 december 2008
Mmmm... ljus rom - Mojito!!!!
Har inte använt ljus rom i godis men tror ju inte att det blir förstört på ngt vis...
frucaos22 december 2008
Så det är bara att prova då? Öka mängden lite eller? (Vad duktiga ni är på snabba svar! (Y))
frucaos22 december 2008
Har tagit mig i kragen och letat lite här på klubben efter recept med rom i, tror jag ska prova mozartkulor ...
Till sommaren kan det hända att jag marinerar lite jordgubbar. Det låter inte dumt ...
Mowa7522 december 2008
Tänk på att om du gör tryffel, så ta inte mer än angiven mängd rom, då stelnar kanske inte smeten som den ska!
Om du däremot använder pralinformar och har choklad runt, så går det ju bra ändå.
boz196522 december 2008
Skrivet av frucaos den 22 dec 2008
Vad blir skillnaden? Jag är otroligt ovetande på den punkten, och har efter råd på systemet köpt en flaska ljus rom som skulle ner i julgodiset. Men så ser jag i receptet på romtryffel att det ska vara mörk rom. :o Hur stor betydelse har det?
Är det någon som har bra godisrecept som ska innehålla ljus rom?
Eller, för all del, kakrecept går också fint, bara jag får användning för flaskan!
Mörk rom är fylligare i smaken och passar bra till bak och godis. Själv brukar jag använda 80%-ig Stroh-rom.
systeryster22 december 2008
Mörk rom har en annan karaktär än ljus rom, den ljusa är inte lika smakrik.Den mörka påminner kanske närmast om arrak i smaken.Är gott med te och mycket socker en kall vinternatt om man är kulen.:)
Vad blir skillnaden? Jag är otroligt ovetande på den punkten, och har efter råd på systemet köpt en flaska ljus rom som skulle ner i julgodiset. Men så ser jag i receptet på romtryffel att det ska vara mörk rom. :o Hur stor betydelse har det?
Är det någon som har bra godisrecept som ska innehålla ljus rom?
Eller, för all del, kakrecept går också fint, bara jag får användning för flaskan!
Mörk rom jämfört med ljus är lite som brunt socker jämfört med vanligt vitt skulle jag säga. Dvs det GÅR säkert att använda, men ger inte riktigt lika mycket arom... Däremot går ljus rom finfint i olika drinkar! Lycka till!
Mmmm... ljus rom - Mojito!!!!
Har inte använt ljus rom i godis men tror ju inte att det blir förstört på ngt vis...
Så det är bara att prova då? Öka mängden lite eller? (Vad duktiga ni är på snabba svar! (Y))
Har tagit mig i kragen och letat lite här på klubben efter recept med rom i, tror jag ska prova mozartkulor ...
Till sommaren kan det hända att jag marinerar lite jordgubbar. Det låter inte dumt ...
Tänk på att om du gör tryffel, så ta inte mer än angiven mängd rom, då stelnar kanske inte smeten som den ska!
Om du däremot använder pralinformar och har choklad runt, så går det ju bra ändå.
Vad blir skillnaden? Jag är otroligt ovetande på den punkten, och har efter råd på systemet köpt en flaska ljus rom som skulle ner i julgodiset. Men så ser jag i receptet på romtryffel att det ska vara mörk rom. :o Hur stor betydelse har det?
Är det någon som har bra godisrecept som ska innehålla ljus rom?
Eller, för all del, kakrecept går också fint, bara jag får användning för flaskan!
Mörk rom är fylligare i smaken och passar bra till bak och godis. Själv brukar jag använda 80%-ig Stroh-rom.
Mörk rom har en annan karaktär än ljus rom, den ljusa är inte lika smakrik.Den mörka påminner kanske närmast om arrak i smaken.Är gott med te och mycket socker en kall vinternatt om man är kulen.:)