Glömde köpa kesella ..till bullarna kan man ha något annat än kesella i lussebullar?????
Mistys19 december 2010
Du behöver inte ha kesella alls. Gör som man gjorde förr, en vanlig vetedeg / bulldeg fast med saffran i. Kesella är ett relativt nytt på fund. När man var liten bakade mamma alltid utan kesella. Gick bra det också.Ett tips jag fått här på MK är att tillsätta 2 tsk bakpulver också i degen. Blir jättebra med lite extra jäskraft samt knåda degen så lite du kan efter jäsningen så luftbubblorna blir kvar i degen. Då får du ett saftigt och luftigt bröd. Sen att degen ska vara så kladdig som möjligt ( så lite mjöl som det bara går) är ju ett gammalt tips. Fast allt detta viste du säkert redan ;) Lycka till.
Glömde köpa kesella ..till bullarna kan man ha något annat än kesella i lussebullar?????
Du behöver inte ha kesella alls. Gör som man gjorde förr, en vanlig vetedeg / bulldeg fast med saffran i. Kesella är ett relativt nytt på fund. När man var liten bakade mamma alltid utan kesella. Gick bra det också.Ett tips jag fått här på MK är att tillsätta 2 tsk bakpulver också i degen. Blir jättebra med lite extra jäskraft samt knåda degen så lite du kan efter jäsningen så luftbubblorna blir kvar i degen. Då får du ett saftigt och luftigt bröd. Sen att degen ska vara så kladdig som möjligt ( så lite mjöl som det bara går) är ju ett gammalt tips. Fast allt detta viste du säkert redan ;) Lycka till.
Tack för tipset..!!!God jul