Jag tittade på din bild och dom var jättefina men om du använder en större tyll nästa gång så kommer dom att bli ännu finare och slätare.(Y)
emaxen18 februari 2011
:D Jag bakade macroner för första gången häromdagen, med blå karamellfärg och blåbärsfyllning{eat} de blev höga och fina och jättegoda så dessa ska jag baka fler gånger.
Malde mandeln i matberedaren och det blev perfekt, lite grovkornigt tuggmotstånd.
Sedan fick de stå och svällla i ca 30 minuter på plåten innan jag satte in dem i ugnen \o/
HMarielle18 februari 2011
Skrivet av helenepe den 8 feb 2011
Jag har sparat det här receptet i min kokbok, men inte prövat det än. Låter lite som det du beskriver?
Jag testade detta receptet, men körde med vanlig smörkräm istället för den fyllningen som står i receptet. De blev riktigt goda!!
helenepe19 februari 2011
Det där med större tyll lät smart, får prova det nästa gång!
pippin: Skoj att kakorna blev goda, kanske borde prova dom snart :)
Snoffa5 juni 2011
Jag lyckades med mina macroner på andra försöket och då använde jag mig av ett recept med sockerlag, det verkar som det är bäst när man har sett andra som gjort med andra recept. Men man kan nog lyckas med andra recept också men jag tror sockerlag recepten är lättast även om det är många olika steg. :) Ni som inte prövat sockerlagsreceptet borde göra det.
gallstek28 december 2011
Hej! Jag fick en receptbok med makroner i julklapp och tänkte försöka mig på det.. Jag äger dock ingen sprits, är det någon som vet vad för slags jag ska beställa, och vartifrån? Helst i rimlig prisklass:)
Tack ska du ha! Krämen är en annan, men den lät spännande! Kanske godare till och med? Jag ska pröva till helgen! Stort tack!
Testa Leilas franska macarons! Gå in på http://www.recept.nu/1.307664/leila_lindholm/kakor_tartor/agg_mejeri/franska_macarons.
Det SER åtminstone enkelt ut när hon bakar dem:). Jag älskar hennes recept så när jag ger mig på macarons kommer det att bli hennes jag gör.
pippin2: Du får gärna berätta om dom var goda sen när du provat!
Dom blev mycket finare omgång två! Macaroner is the shit!
http://pyntopyssel.wordpress.com/2011/02/17/macarons-omgang-tva/
Dom blev mycket finare omgång två! Macaroner is the shit!
http://pyntopyssel.wordpress.com/2011/02/17/macarons-omgang-tva/
Jag tittade på din bild och dom var jättefina men om du använder en större tyll nästa gång så kommer dom att bli ännu finare och slätare.(Y)
:D Jag bakade macroner för första gången häromdagen, med blå karamellfärg och blåbärsfyllning{eat} de blev höga och fina och jättegoda så dessa ska jag baka fler gånger.
Malde mandeln i matberedaren och det blev perfekt, lite grovkornigt tuggmotstånd.
Sedan fick de stå och svällla i ca 30 minuter på plåten innan jag satte in dem i ugnen \o/
Jag har sparat det här receptet i min kokbok, men inte prövat det än. Låter lite som det du beskriver?
Dubbla biskvier med apelsinkräm
Jag testade detta receptet, men körde med vanlig smörkräm istället för den fyllningen som står i receptet. De blev riktigt goda!!
Det där med större tyll lät smart, får prova det nästa gång!
pippin: Skoj att kakorna blev goda, kanske borde prova dom snart :)
Jag lyckades med mina macroner på andra försöket och då använde jag mig av ett recept med sockerlag, det verkar som det är bäst när man har sett andra som gjort med andra recept. Men man kan nog lyckas med andra recept också men jag tror sockerlag recepten är lättast även om det är många olika steg. :) Ni som inte prövat sockerlagsreceptet borde göra det.
Hej! Jag fick en receptbok med makroner i julklapp och tänkte försöka mig på det.. Jag äger dock ingen sprits, är det någon som vet vad för slags jag ska beställa, och vartifrån? Helst i rimlig prisklass:)