Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Macroner med kokosmjöl?

 • vitchokladkaka 11 juni 2012

  Jag har länge vart sugen på att prova mig på att göra macroner, nu är läget som sådant att jag har en massa kokosmjöl hemma som jag försöker bli av med. I recepten på macroner ska det ju vara mandelmjöl, jag funderar på om någon därute vet om jag skulle kunna ersätta mandelmjölet med kokosmjöl? :)

 • Amika 12 juni 2012

  Prova! :) Går det så går det. :)
  Annars är ju just macroner väldigt "sköra" bakverk. Svåra att göra och allt ska vara perfekt sammansatt för att de ska bli bra. Rätt ingredienser, exakt rätt mängd, siktade ingredienser, rörda exakt rätt antal "rörningar" för att få exakt rätt konsistens, exakt rätt temperatur på ugnen m.m. Annars spricker de och blir förstörda. Det är ganska svårt att få perfekta macroner. Det är en konst.
  Men prova, det är ju inget farligt som händer om det inte fungerar. :) Och vem vet, kanske blir de helt perfekta! :)
  Man kan ju inte ha vanligt mjöl i macroner, för det skulle bara förvandla macronsmeten till en kladdig massa. Men jag vet inte vad det är för konsistens på kokosmjöl, drar det åt sig massor med vätska och sväller av det som vanligt mjöl, eller är det som mandelmjöl som bara binder ihop vätskan, men utan att dra åt sig av den?
  Lycka till! :)

  Mvh
  Jonna

 • vitchokladkaka 12 juni 2012

  Kanske ska prova, har aldrig gjort detta fantastiska bakverk tidigare men som konditor/bagare känner jag att det är min plikt att prova ;) vi får la se hur det blir :)

 • Amika 12 juni 2012

  Ha ha! Men om du är konditor/bagare, varför frågar du för då? :DD Då kan du väl svaret bättre än de flesta av oss glada amatörer! :D :D

 • Mistys 12 juni 2012

  Nej ....prova inte. Det går inte. Kokosmjöl och mandelmjöl har helt olika egenskaper. Det är just därför man ofta ser i recept att man ska ha hälften av varje. Kokosmjöl suger åt sig otroligt mycket vätska och fungerar nästan som vanligt vetemjöl. I vissa recept kan du däremot byta ut vetemjöl mot kokosmjöl för att få en nyttigare kaka. Mandelmjöl kan möjligen bytas mot hasselnötsmjöl men inget annat. Man kan göra eget mandelmjöl genom att skålla sötmandel och sen mala fint i en mandelkvarn.

 • vitchokladkaka 12 juni 2012

  Okej, där ser man! :) jag provade dock med mandelmjöl men oj vad fel det blev! Smeten blev på tok för lös och jättekonstig :/

 • Mistys 12 juni 2012

  Skrivet av vitchokladkaka den 12 jun 2012

  Okej, där ser man! :) jag provade dock med mandelmjöl men oj vad fel det blev! Smeten blev på tok för lös och jättekonstig :/  Fast mandelmjöl är väl det man ska använda{question}. Står i de recept jag har iallafall.

 • vitchokladkaka 12 juni 2012

  Jo jag vet att det är mandelmjöl det ska vara, men trots detta så blev det knas :s

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.