::) Jag letade efter maizenamjöl till bregottkakorna. Hittade inget sånt utan köpte majsmjöl istället är det helt olika saker? Vart hittar man i så fall maizenamjöl?
Tacksam för hjälp!
Fiona4 mars 2008
Migveteligen är maizena bara ett märke... Har t.ex maizena redning står i köket... alltså sådan redning som inte klumpar sig hur man än bär sig åt ungefär...
Kan vara så att det är majsmjöl maizena säljer under sitt märke de tänkt på, annars är ju det ett märke som många glutenintoleranta använder för att det är fritt från vetemjöl..(Y)
Okänd3 december 2010
http://www.recepthjalpen.se/maizena.html
Blanda ej ihop majsstärkelse/maizena med majsmjöl. Maizena är enbart själva stärkelsen i majsen, medan majsmjöl är hela, torkade och malda majskärnor som malts till ett gult mjöl som används till brödbakning, majsvälling etc. Maizena är inte en lämplig ersättare till majsmjöl och vice versa. Det som kan vara förvillande är att maizena ibland används i recept där man menar majsmjöl och vice versa, oftast då i amatörrecept och inte i professionella kokböcker. Översättningsmissar kan också uppstå p.g.a. av att man använder benämningen "maize cornflour" för majsstärkelse i Storbritaninen, Australien och Nya Zeeland, men nästan alltid cornstarch i amerikanska recept.
svengelsk3 december 2010
Potatismjöl är inte så vanligt här så jag brukar använda maizena (corn flour) i stället. Kanske du kan ersätta maizena med potatismjöl i kakreceptet.
Cassiopeya3 december 2010
Skrivet av monre den 3 dec 2010
http://www.recepthjalpen.se/maizena.html
Blanda ej ihop majsstärkelse/maizena med majsmjöl. Maizena är enbart själva stärkelsen i majsen, medan majsmjöl är hela, torkade och malda majskärnor som malts till ett gult mjöl som används till brödbakning, majsvälling etc. Maizena är inte en lämplig ersättare till majsmjöl och vice versa. Det som kan vara förvillande är att maizena ibland används i recept där man menar majsmjöl och vice versa, oftast då i amatörrecept och inte i professionella kokböcker. Översättningsmissar kan också uppstå p.g.a. av att man använder benämningen "maize cornflour" för majsstärkelse i Storbritaninen, Australien och Nya Zeeland, men nästan alltid cornstarch i amerikanska recept.
::) Jag letade efter maizenamjöl till bregottkakorna. Hittade inget sånt utan köpte majsmjöl istället är det helt olika saker? Vart hittar man i så fall maizenamjöl?
Tacksam för hjälp!
Migveteligen är maizena bara ett märke... Har t.ex maizena redning står i köket... alltså sådan redning som inte klumpar sig hur man än bär sig åt ungefär...
Kan vara så att det är majsmjöl maizena säljer under sitt märke de tänkt på, annars är ju det ett märke som många glutenintoleranta använder för att det är fritt från vetemjöl..(Y)
http://www.recepthjalpen.se/maizena.html
Blanda ej ihop majsstärkelse/maizena med majsmjöl. Maizena är enbart själva stärkelsen i majsen, medan majsmjöl är hela, torkade och malda majskärnor som malts till ett gult mjöl som används till brödbakning, majsvälling etc. Maizena är inte en lämplig ersättare till majsmjöl och vice versa. Det som kan vara förvillande är att maizena ibland används i recept där man menar majsmjöl och vice versa, oftast då i amatörrecept och inte i professionella kokböcker. Översättningsmissar kan också uppstå p.g.a. av att man använder benämningen "maize cornflour" för majsstärkelse i Storbritaninen, Australien och Nya Zeeland, men nästan alltid cornstarch i amerikanska recept.
Potatismjöl är inte så vanligt här så jag brukar använda maizena (corn flour) i stället. Kanske du kan ersätta maizena med potatismjöl i kakreceptet.
http://www.recepthjalpen.se/maizena.html
Blanda ej ihop majsstärkelse/maizena med majsmjöl. Maizena är enbart själva stärkelsen i majsen, medan majsmjöl är hela, torkade och malda majskärnor som malts till ett gult mjöl som används till brödbakning, majsvälling etc. Maizena är inte en lämplig ersättare till majsmjöl och vice versa. Det som kan vara förvillande är att maizena ibland används i recept där man menar majsmjöl och vice versa, oftast då i amatörrecept och inte i professionella kokböcker. Översättningsmissar kan också uppstå p.g.a. av att man använder benämningen "maize cornflour" för majsstärkelse i Storbritaninen, Australien och Nya Zeeland, men nästan alltid cornstarch i amerikanska recept.
(Y)