Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maizenamjöl är det samma som majsmjöl?

  • annikas 4 mars 2008

    ::) Jag letade efter maizenamjöl till bregottkakorna. Hittade inget sånt utan köpte majsmjöl istället är det helt olika saker? Vart hittar man i så fall maizenamjöl?
    Tacksam för hjälp!

  • Fiona 4 mars 2008

    Migveteligen är maizena bara ett märke... Har t.ex maizena redning står i köket... alltså sådan redning som inte klumpar sig hur man än bär sig åt ungefär...
    Kan vara så att det är majsmjöl maizena säljer under sitt märke de tänkt på, annars är ju det ett märke som många glutenintoleranta använder för att det är fritt från vetemjöl..(Y)

  • Okänd 3 december 2010

    http://www.recepthjalpen.se/maizena.html
    Blanda ej ihop majsstärkelse/maizena med majsmjöl. Maizena är enbart själva stärkelsen i majsen, medan majsmjöl är hela, torkade och malda majskärnor som malts till ett gult mjöl som används till brödbakning, majsvälling etc. Maizena är inte en lämplig ersättare till majsmjöl och vice versa. Det som kan vara förvillande är att maizena ibland används i recept där man menar majsmjöl och vice versa, oftast då i amatörrecept och inte i professionella kokböcker. Översättningsmissar kan också uppstå p.g.a. av att man använder benämningen "maize cornflour" för majsstärkelse i Storbritaninen, Australien och Nya Zeeland, men nästan alltid cornstarch i amerikanska recept.

  • svengelsk 3 december 2010

    Potatismjöl är inte så vanligt här så jag brukar använda maizena (corn flour) i stället. Kanske du kan ersätta maizena med potatismjöl i kakreceptet.

  • Cassiopeya 3 december 2010

    Skrivet av monre den 3 dec 2010

    http://www.recepthjalpen.se/maizena.html
    Blanda ej ihop majsstärkelse/maizena med majsmjöl. Maizena är enbart själva stärkelsen i majsen, medan majsmjöl är hela, torkade och malda majskärnor som malts till ett gult mjöl som används till brödbakning, majsvälling etc. Maizena är inte en lämplig ersättare till majsmjöl och vice versa. Det som kan vara förvillande är att maizena ibland används i recept där man menar majsmjöl och vice versa, oftast då i amatörrecept och inte i professionella kokböcker. Översättningsmissar kan också uppstå p.g.a. av att man använder benämningen "maize cornflour" för majsstärkelse i Storbritaninen, Australien och Nya Zeeland, men nästan alltid cornstarch i amerikanska recept.


    (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.