Hej!
Varje gång jag bakar fyllda vetelängder med marsankräm så får krämen på ovansidan en lätt brunaktig färg efter gräddningen. Den smakar inte som krämen ska, utan brukar istället kännas som en del av bullen. Även fyllningen på insidan känns ofta ganska tunn.
Jag brukar fylla på med ca. 1-1,5 dl kräm per längd innan sista jäsningen / längderna gräddas. Pensla med uppvispat ägg.
Behöver jag ha i mer marsánkräm, eller pensla bättre?
Någon som vet? Skulle just baka butterkaka...
Tack på förhand.
soccermum21 november 2010
Såg ditt inlägg nu vilket känns lite sent med tanke på att du säkerligen redan har bakat men jag tipsar ändå nu så kanske du får nytta av det till en annan gång.. När jag gör vetelängder med vaniljkräm penslar jag för det första inte själva krämen utan bara vetedegen och för det andra har jag mer vaniljkräm än vad du har. Exakt hur mycket vet jag inte men ca 2 dl/längd och av 50 gram jäst och 5 dl mjölk gör jag tre längder. Vet inte om det har någon betydelse men jag använder alltid kallvispad vaniljkräm också.. Mina vaniljlängder brukar inte ha problemen du nämnt här ovan så hoppas du kan prova mina tips och att du är nöjd med slutresultatet nästa gång :)
Niskis4 december 2010
Tack för svaret!
Det löste sig faktiskt, problemet var för lite vaniljkräm och dålig pensling.
soccermum4 december 2010
Skrivet av Niskis den 4 dec 2010
Tack för svaret!
Det löste sig faktiskt, problemet var för lite vaniljkräm och dålig pensling.
Hej!
Varje gång jag bakar fyllda vetelängder med marsankräm så får krämen på ovansidan en lätt brunaktig färg efter gräddningen. Den smakar inte som krämen ska, utan brukar istället kännas som en del av bullen. Även fyllningen på insidan känns ofta ganska tunn.
Jag brukar fylla på med ca. 1-1,5 dl kräm per längd innan sista jäsningen / längderna gräddas. Pensla med uppvispat ägg.
Behöver jag ha i mer marsánkräm, eller pensla bättre?
Någon som vet? Skulle just baka butterkaka...
Tack på förhand.
Såg ditt inlägg nu vilket känns lite sent med tanke på att du säkerligen redan har bakat men jag tipsar ändå nu så kanske du får nytta av det till en annan gång.. När jag gör vetelängder med vaniljkräm penslar jag för det första inte själva krämen utan bara vetedegen och för det andra har jag mer vaniljkräm än vad du har. Exakt hur mycket vet jag inte men ca 2 dl/längd och av 50 gram jäst och 5 dl mjölk gör jag tre längder. Vet inte om det har någon betydelse men jag använder alltid kallvispad vaniljkräm också.. Mina vaniljlängder brukar inte ha problemen du nämnt här ovan så hoppas du kan prova mina tips och att du är nöjd med slutresultatet nästa gång :)
Tack för svaret!
Det löste sig faktiskt, problemet var för lite vaniljkräm och dålig pensling.
Tack för svaret!
Det löste sig faktiskt, problemet var för lite vaniljkräm och dålig pensling.
(Y)