Jag har råkat få en hel del grädde över (mer än en liter) och måste göra något med detta. Jag vill använda det till något efterrättsaktigt men inte bara till tårta eller som tillbehör till paj eller kladdkaka utan jag letar efter ett recept där grädde ingår i själva tillagningen. Någon som har något sådant recept?
asasto7 maj 2011
Gör man egen ostkaka brukar det ju vara några dl grädde i själva ostkakan och sedan ska man ju ha grädde till med så det går ju åt en del, samt ostkaka går ofta bra att frysa så man kan ju göra en dubbel sats.
susanne72062617 maj 2011
pannakotta
NinniM7 maj 2011
frys in grädden i istärningslåda o lägg dem sen i en påse när de är frusna. lätt att ta fram några tärningar då och då o stoppa ner i grytan eller såsen tex.
Hemgjorda gräddvåfflor finns ju också. Det är våfflor utsn ägg. Vet inte om något sånt finns här på MK, enda gången jag gjort det var det från Vår kokbok, fanns bland våffelrecepten där.
The_mama97mia11 maj 2011
Många recept på chokladmousse har mkt grädde i.
Eller tryfflar!
alingsasaren11 maj 2011
Smörkola! Gott, enkelt och det krävs 2dl till en sats
Jag har råkat få en hel del grädde över (mer än en liter) och måste göra något med detta. Jag vill använda det till något efterrättsaktigt men inte bara till tårta eller som tillbehör till paj eller kladdkaka utan jag letar efter ett recept där grädde ingår i själva tillagningen. Någon som har något sådant recept?
Gör man egen ostkaka brukar det ju vara några dl grädde i själva ostkakan och sedan ska man ju ha grädde till med så det går ju åt en del, samt ostkaka går ofta bra att frysa så man kan ju göra en dubbel sats.
pannakotta
frys in grädden i istärningslåda o lägg dem sen i en påse när de är frusna. lätt att ta fram några tärningar då och då o stoppa ner i grytan eller såsen tex.
Hasselnötsparfait
Förra gången jag hade grädde över vispade jag den och fryste i klickar lagom stora till en semla. Det fungerade bra.
Dajmglass
Hemgjorda gräddvåfflor finns ju också. Det är våfflor utsn ägg. Vet inte om något sånt finns här på MK, enda gången jag gjort det var det från Vår kokbok, fanns bland våffelrecepten där.
Många recept på chokladmousse har mkt grädde i.
Eller tryfflar!
Smörkola! Gott, enkelt och det krävs 2dl till en sats
Mvh