Japp, så är det! Har 5-6 dl grädde som går ut när som helst, och absolut ingen insperation till vad som kan göras. Skulle göra knäck, men hade då ingen sirap.. Och ingen choklad heller, vad gör man? {cowboy}
lenajal8 november 2010
gör en härlig morotsoppa och värm dig med i kväll
jollo108 november 2010
Gör gryta, soppa, potatisgratäng, sås, pastagratäng, fisksoppa, citronfromage, mousse, pannacotta mm.
EricaGrahn8 november 2010
Det skulle kunna funka :) hade dock planer på att baka något, men det kan lika gärna vänta då!
Mat behövs också i magen! {skywalker}
Lenkan8 november 2010
Improviserade pastasåser, grytor eller andra såser såklart...eller en riktigt krämig potatisgratäng!
Själv ska jag göra den här grytan idag, kanske är något?
elleave8 november 2010
Eller frys den i iskubsformar, perfekt att ta fram och slänga några i tex såsen :)
mafia8 november 2010
Vad då går ut? Du menar väl bäst före datum? Grädden håller sig mycket längre om den förvaras i kylskåpet.
Beckis838 november 2010
Eller så vispar du den,spritsar ut på bakplåtspapper och stoppar i frysen tills dom är helt frysta,lägg i burk eller påse och ha i frysen till kommande tårtor och bakelser. Bara att ta ut och lägga på tårtan,klart!
Lunchdax8 november 2010
Jag skulle göra en underbar glass. Blanda i bär, socker eller helt enkelt det du gillar! Allt i en bunke o in i frysen. Klart! MMmmm!
The_mama97mia8 november 2010
Frys in o ta fram vid behov... Istärningar är ett bra tips, om du har lite mindre förpackningar typ 2 dl kan man frysa in den i förpackningen o sen ta fram o ha som gryt och såsbas.
Cassiopeya8 november 2010
Skrivet av Beckis83 den 8 nov 2010
Eller så vispar du den,spritsar ut på bakplåtspapper och stoppar i frysen tills dom är helt frysta,lägg i burk eller påse och ha i frysen till kommande tårtor och bakelser. Bara att ta ut och lägga på tårtan,klart!
Åh vilken bra idé, tack för tipset {lashes} Har tidigare bara fryst in i isfack, som någon ovan nämde. Det här är ju också super ;)
vitchokladkaka9 november 2010
gör hemmagjord glass eller nåt annat kul, då håller ju sig det i frysen ;)
Elvira512 november 2010
Enkel kolasås: Lika delar grädde och farinsocker kokas tills det tjocknar. Håller länge!
senta12 november 2010
Gör lingonparfait.Det är både gott och friskt och kan förvaras i frysen och tas ut i småportioner.
EricaGrahn17 november 2010
Det där med infrysning lät riktigt smart!
Cassiopeya17 november 2010
Skrivet av TeddyLovesMe den 17 nov 2010
Det där med infrysning lät riktigt smart!
(Y) Absolut, jag fryser in färska kryddor från landet i plastpåsar, bara att ta fram så mycket man vill ha sen. Vin går också bra att frysa in. Ätbara blommor som tex, gurkört, är fint att frysa in i isbitarna om man vill ha en fin detalj i drinken :) Vad gjorde vi innan frysens tid{question}
Japp, så är det! Har 5-6 dl grädde som går ut när som helst, och absolut ingen insperation till vad som kan göras. Skulle göra knäck, men hade då ingen sirap.. Och ingen choklad heller, vad gör man? {cowboy}
gör en härlig morotsoppa och värm dig med i kväll
Gör gryta, soppa, potatisgratäng, sås, pastagratäng, fisksoppa, citronfromage, mousse, pannacotta mm.
Det skulle kunna funka :) hade dock planer på att baka något, men det kan lika gärna vänta då!
Mat behövs också i magen! {skywalker}
Improviserade pastasåser, grytor eller andra såser såklart...eller en riktigt krämig potatisgratäng!
Gör en glasstårta och frys in =)
Iskall dumlemarängtårta
Gör potatisgratäng på grädden som blir över ;)
Skinkgryta med senap
Själv ska jag göra den här grytan idag, kanske är något?
Eller frys den i iskubsformar, perfekt att ta fram och slänga några i tex såsen :)
Vad då går ut? Du menar väl bäst före datum? Grädden håller sig mycket längre om den förvaras i kylskåpet.
Eller så vispar du den,spritsar ut på bakplåtspapper och stoppar i frysen tills dom är helt frysta,lägg i burk eller påse och ha i frysen till kommande tårtor och bakelser. Bara att ta ut och lägga på tårtan,klart!
Jag skulle göra en underbar glass. Blanda i bär, socker eller helt enkelt det du gillar! Allt i en bunke o in i frysen. Klart! MMmmm!
Frys in o ta fram vid behov... Istärningar är ett bra tips, om du har lite mindre förpackningar typ 2 dl kan man frysa in den i förpackningen o sen ta fram o ha som gryt och såsbas.
Eller så vispar du den,spritsar ut på bakplåtspapper och stoppar i frysen tills dom är helt frysta,lägg i burk eller påse och ha i frysen till kommande tårtor och bakelser. Bara att ta ut och lägga på tårtan,klart!
Åh vilken bra idé, tack för tipset {lashes} Har tidigare bara fryst in i isfack, som någon ovan nämde. Det här är ju också super ;)
gör hemmagjord glass eller nåt annat kul, då håller ju sig det i frysen ;)
Enkel kolasås: Lika delar grädde och farinsocker kokas tills det tjocknar. Håller länge!
Gör lingonparfait.Det är både gott och friskt och kan förvaras i frysen och tas ut i småportioner.
Det där med infrysning lät riktigt smart!
Det där med infrysning lät riktigt smart!
(Y) Absolut, jag fryser in färska kryddor från landet i plastpåsar, bara att ta fram så mycket man vill ha sen. Vin går också bra att frysa in. Ätbara blommor som tex, gurkört, är fint att frysa in i isbitarna om man vill ha en fin detalj i drinken :) Vad gjorde vi innan frysens tid{question}