Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Massor med grädde till övers!

  • EricaGrahn 8 november 2010

    Japp, så är det! Har 5-6 dl grädde som går ut när som helst, och absolut ingen insperation till vad som kan göras. Skulle göra knäck, men hade då ingen sirap.. Och ingen choklad heller, vad gör man? {cowboy}

  • lenajal 8 november 2010

    gör en härlig morotsoppa och värm dig med i kväll

  • jollo10 8 november 2010

    Gör gryta, soppa, potatisgratäng, sås, pastagratäng, fisksoppa, citronfromage, mousse, pannacotta mm.

  • EricaGrahn 8 november 2010

    Det skulle kunna funka :) hade dock planer på att baka något, men det kan lika gärna vänta då!
    Mat behövs också i magen! {skywalker}

  • Lenkan 8 november 2010

    Improviserade pastasåser, grytor eller andra såser såklart...eller en riktigt krämig potatisgratäng!

  • Cassiopeya 8 november 2010

    Gör en glasstårta och frys in =)

    Iskall dumlemarängtårta

    Gör potatisgratäng på grädden som blir över ;)

  • Cassiopeya 8 november 2010

    Skinkgryta med senap

    Själv ska jag göra den här grytan idag, kanske är något?

  • elleave 8 november 2010

    Eller frys den i iskubsformar, perfekt att ta fram och slänga några i tex såsen :)

  • mafia 8 november 2010

    Vad då går ut? Du menar väl bäst före datum? Grädden håller sig mycket längre om den förvaras i kylskåpet.

  • Beckis83 8 november 2010

    Eller så vispar du den,spritsar ut på bakplåtspapper och stoppar i frysen tills dom är helt frysta,lägg i burk eller påse och ha i frysen till kommande tårtor och bakelser. Bara att ta ut och lägga på tårtan,klart!

  • Lunchdax 8 november 2010

    Jag skulle göra en underbar glass. Blanda i bär, socker eller helt enkelt det du gillar! Allt i en bunke o in i frysen. Klart! MMmmm!

  • The_mama97mia 8 november 2010

    Frys in o ta fram vid behov... Istärningar är ett bra tips, om du har lite mindre förpackningar typ 2 dl kan man frysa in den i förpackningen o sen ta fram o ha som gryt och såsbas.

  • Cassiopeya 8 november 2010

    Skrivet av Beckis83 den 8 nov 2010

    Eller så vispar du den,spritsar ut på bakplåtspapper och stoppar i frysen tills dom är helt frysta,lägg i burk eller påse och ha i frysen till kommande tårtor och bakelser. Bara att ta ut och lägga på tårtan,klart!


    Åh vilken bra idé, tack för tipset {lashes} Har tidigare bara fryst in i isfack, som någon ovan nämde. Det här är ju också super ;)

  • vitchokladkaka 9 november 2010

    gör hemmagjord glass eller nåt annat kul, då håller ju sig det i frysen ;)

  • Elvira5 12 november 2010

    Enkel kolasås: Lika delar grädde och farinsocker kokas tills det tjocknar. Håller länge!

  • senta 12 november 2010

    Gör lingonparfait.Det är både gott och friskt och kan förvaras i frysen och tas ut i småportioner.

  • EricaGrahn 17 november 2010

    Det där med infrysning lät riktigt smart!

  • Cassiopeya 17 november 2010

    Skrivet av TeddyLovesMe den 17 nov 2010

    Det där med infrysning lät riktigt smart!


    (Y) Absolut, jag fryser in färska kryddor från landet i plastpåsar, bara att ta fram så mycket man vill ha sen. Vin går också bra att frysa in. Ätbara blommor som tex, gurkört, är fint att frysa in i isbitarna om man vill ha en fin detalj i drinken :) Vad gjorde vi innan frysens tid{question}

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.