Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Misslyckad maräng

  • pickels 17 augusti 2008

    Totalt misslyckad maräng :(
    Vispade äggvitor och när det var färdigvispat vände jag ner lika mycket socker som jag hade vitor. 170 gr vitor, lika mycket socker.
    Spritsade upp på bakplåtspapper och fick stå i ugn 90-100 grader i ca 45 minuter och därefter på eftervärme.

    Blev sega och kladdiga. Vad blev fel?

    Mvh
    Niclas

  • monac 17 augusti 2008

    det lät gott segt & kladdigt!
    Är ingen maräng-specialist/expert...men kärlet du vispar i måste var kliniskt rent från fett!

  • Smulpajen 17 augusti 2008

    Vädret har också inverkan. Svårt göra maräng när det är lågtryck. En del tycker det är svårt att vispa grädde också när det regnar. Men jag tyckte precis som monac att det lät gott. Segt & kladdigt(L)

  • pickels 17 augusti 2008

    Ja kanske det men om dom inte går att ta i och än mindre få bort från smörgåspappret så är det lite bökigt att få i sig dom :)

  • farmoreva 17 augusti 2008

    Maränger är svårt och man måste ha tid. Jag tror att du tog ut plåten för tidigt. Jag provar alltid.
    1 Kan man ta en maräng från plåten? (Utan att halva sitter kvar)
    Om inte får plåten stä kvar ett tag till.
    2 Ok, det gick bra, då skär jag i marängen. Gick det bra och den kändes frasig så tar jag ut plåten och låter marängerna stå och torka till innan jag tar hand om dem.:)

  • Vivoplena 17 augusti 2008

    Jag brukar strö i sockret lite, lite grann hela tiden under vispningen.

  • Okänd 18 augusti 2008

    Man ska helst inte baka maräng när det är rötmånad och när det är fuktig luft.....då är det stor risk för misslyckat bak.......själv är jag sugen på marängtårta,men får tåla mig ett tag till.

  • pickels 19 augusti 2008

    Tack för era svar. :)

  • 2mammamu 23 augusti 2008

    Hej!
    När man vispar maräng, så ska skålen vara helt ren ifrån fett.

    Rengör först med ättika , diskmedel och lite salt
    gnugga noga och skölj rent.

    Så gör jag alltid
    Hoppas du lyckas bättre nästa gång
    Häsningar E

  • martaottesjo 23 augusti 2008

    Hej!

    Smeten skall vara så kall som möjligt. Sega maränger gör man bäst när man vispar dem över ett vattenbad... Är själv mest förtjust i denna sort :)

    Dock kan du prova att ha lite hjorthornssalt och potatismjöl i marängerna;
    1 äggvita, /2 1/2 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk hjorthornssalt, 1 mak potatismjöl. De torra ingredienserna blandas och vänds ned i den uppvispade socker och äggviteblandningar. 40 grader i ca 40 min.

    Lycka till!


    /Märta

  • smarrig 19 september 2008

    Tack alla ni! Jag har haft samma problem med att få loss marängerna från bakplåtspappret, men skall nu försöka med era tips! (H)

  • kickiekblad 19 september 2008

    har åxå totalt ,isslyckats men med era tips jag läst ska nog åxå jag lyckas

  • Annras 19 september 2008

    Jag vispar alltid i sockret med elvispen, när äggvitorna är färdigvispade. Jag vispar tills smeten blir blank och seg. (Y)

  • koccken1 19 september 2008

    du ska inte öppna ungen och titta då faller den ta tiden du sätter in den ca 15 min

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.