Totalt misslyckad maräng :(
Vispade äggvitor och när det var färdigvispat vände jag ner lika mycket socker som jag hade vitor. 170 gr vitor, lika mycket socker.
Spritsade upp på bakplåtspapper och fick stå i ugn 90-100 grader i ca 45 minuter och därefter på eftervärme.
Blev sega och kladdiga. Vad blev fel?
Mvh
Niclas
monac17 augusti 2008
det lät gott segt & kladdigt!
Är ingen maräng-specialist/expert...men kärlet du vispar i måste var kliniskt rent från fett!
Smulpajen17 augusti 2008
Vädret har också inverkan. Svårt göra maräng när det är lågtryck. En del tycker det är svårt att vispa grädde också när det regnar. Men jag tyckte precis som monac att det lät gott. Segt & kladdigt(L)
pickels17 augusti 2008
Ja kanske det men om dom inte går att ta i och än mindre få bort från smörgåspappret så är det lite bökigt att få i sig dom :)
farmoreva17 augusti 2008
Maränger är svårt och man måste ha tid. Jag tror att du tog ut plåten för tidigt. Jag provar alltid.
1 Kan man ta en maräng från plåten? (Utan att halva sitter kvar)
Om inte får plåten stä kvar ett tag till.
2 Ok, det gick bra, då skär jag i marängen. Gick det bra och den kändes frasig så tar jag ut plåten och låter marängerna stå och torka till innan jag tar hand om dem.:)
Vivoplena17 augusti 2008
Jag brukar strö i sockret lite, lite grann hela tiden under vispningen.
Okänd18 augusti 2008
Man ska helst inte baka maräng när det är rötmånad och när det är fuktig luft.....då är det stor risk för misslyckat bak.......själv är jag sugen på marängtårta,men får tåla mig ett tag till.
pickels19 augusti 2008
Tack för era svar. :)
2mammamu23 augusti 2008
Hej!
När man vispar maräng, så ska skålen vara helt ren ifrån fett.
Rengör först med ättika , diskmedel och lite salt
gnugga noga och skölj rent.
Så gör jag alltid
Hoppas du lyckas bättre nästa gång
Häsningar E
martaottesjo23 augusti 2008
Hej!
Smeten skall vara så kall som möjligt. Sega maränger gör man bäst när man vispar dem över ett vattenbad... Är själv mest förtjust i denna sort :)
Dock kan du prova att ha lite hjorthornssalt och potatismjöl i marängerna;
1 äggvita, /2 1/2 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk hjorthornssalt, 1 mak potatismjöl. De torra ingredienserna blandas och vänds ned i den uppvispade socker och äggviteblandningar. 40 grader i ca 40 min.
Lycka till!
/Märta
smarrig19 september 2008
Tack alla ni! Jag har haft samma problem med att få loss marängerna från bakplåtspappret, men skall nu försöka med era tips! (H)
kickiekblad19 september 2008
har åxå totalt ,isslyckats men med era tips jag läst ska nog åxå jag lyckas
Annras19 september 2008
Jag vispar alltid i sockret med elvispen, när äggvitorna är färdigvispade. Jag vispar tills smeten blir blank och seg. (Y)
koccken119 september 2008
du ska inte öppna ungen och titta då faller den ta tiden du sätter in den ca 15 min
Totalt misslyckad maräng :(
Vispade äggvitor och när det var färdigvispat vände jag ner lika mycket socker som jag hade vitor. 170 gr vitor, lika mycket socker.
Spritsade upp på bakplåtspapper och fick stå i ugn 90-100 grader i ca 45 minuter och därefter på eftervärme.
Blev sega och kladdiga. Vad blev fel?
Mvh
Niclas
det lät gott segt & kladdigt!
Är ingen maräng-specialist/expert...men kärlet du vispar i måste var kliniskt rent från fett!
Vädret har också inverkan. Svårt göra maräng när det är lågtryck. En del tycker det är svårt att vispa grädde också när det regnar. Men jag tyckte precis som monac att det lät gott. Segt & kladdigt(L)
Ja kanske det men om dom inte går att ta i och än mindre få bort från smörgåspappret så är det lite bökigt att få i sig dom :)
Maränger är svårt och man måste ha tid. Jag tror att du tog ut plåten för tidigt. Jag provar alltid.
1 Kan man ta en maräng från plåten? (Utan att halva sitter kvar)
Om inte får plåten stä kvar ett tag till.
2 Ok, det gick bra, då skär jag i marängen. Gick det bra och den kändes frasig så tar jag ut plåten och låter marängerna stå och torka till innan jag tar hand om dem.:)
Jag brukar strö i sockret lite, lite grann hela tiden under vispningen.
Man ska helst inte baka maräng när det är rötmånad och när det är fuktig luft.....då är det stor risk för misslyckat bak.......själv är jag sugen på marängtårta,men får tåla mig ett tag till.
Tack för era svar. :)
Hej!
När man vispar maräng, så ska skålen vara helt ren ifrån fett.
Rengör först med ättika , diskmedel och lite salt
gnugga noga och skölj rent.
Så gör jag alltid
Hoppas du lyckas bättre nästa gång
Häsningar E
Hej!
Smeten skall vara så kall som möjligt. Sega maränger gör man bäst när man vispar dem över ett vattenbad... Är själv mest förtjust i denna sort :)
Dock kan du prova att ha lite hjorthornssalt och potatismjöl i marängerna;
1 äggvita, /2 1/2 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk hjorthornssalt, 1 mak potatismjöl. De torra ingredienserna blandas och vänds ned i den uppvispade socker och äggviteblandningar. 40 grader i ca 40 min.
Lycka till!
/Märta
Tack alla ni! Jag har haft samma problem med att få loss marängerna från bakplåtspappret, men skall nu försöka med era tips! (H)
har åxå totalt ,isslyckats men med era tips jag läst ska nog åxå jag lyckas
Jag vispar alltid i sockret med elvispen, när äggvitorna är färdigvispade. Jag vispar tills smeten blir blank och seg. (Y)
du ska inte öppna ungen och titta då faller den ta tiden du sätter in den ca 15 min