Var och åt julbord på Spången i Ljungbyhed Skåne. Dom hade ett mycket gott mörkt bröd som det bla var bikarbonat och sirap i. Finns det någon som har recept på det så är jag tacksam, MVH Kerstin
26 december 2004
Tycker att detta liknar det du söker.Blanda 1 liter filmjölk, 1kg(drygt) rågsikt, 3 dl sirap, 1 msk bakpulver och 1 msk bikarbonat. Platta ut smeten i en smord långpanna. Grädda i 30 minuter i 125 grader varm ugn, + 15 min. i 150 grader. Pensla med sirapsvatten efter gräddningen. Om du tycker att det blir för sött, så minska litet på sirapen. Lycka till!
Var och åt julbord på Spången i Ljungbyhed Skåne. Dom hade ett mycket gott mörkt bröd som det bla var bikarbonat och sirap i. Finns det någon som har recept på det så är jag tacksam, MVH Kerstin
Tycker att detta liknar det du söker.Blanda 1 liter filmjölk, 1kg(drygt) rågsikt, 3 dl sirap, 1 msk bakpulver och 1 msk bikarbonat. Platta ut smeten i en smord långpanna. Grädda i 30 minuter i 125 grader varm ugn, + 15 min. i 150 grader. Pensla med sirapsvatten efter gräddningen. Om du tycker att det blir för sött, så minska litet på sirapen. Lycka till!