Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörkt bröd

  • 18 december 2004

    Var och åt julbord på Spången i Ljungbyhed Skåne. Dom hade ett mycket gott mörkt bröd som det bla var bikarbonat och sirap i. Finns det någon som har recept på det så är jag tacksam, MVH Kerstin

  • 26 december 2004

    Tycker att detta liknar det du söker.Blanda 1 liter filmjölk, 1kg(drygt) rågsikt, 3 dl sirap, 1 msk bakpulver och 1 msk bikarbonat. Platta ut smeten i en smord långpanna. Grädda i 30 minuter i 125 grader varm ugn, + 15 min. i 150 grader. Pensla med sirapsvatten efter gräddningen. Om du tycker att det blir för sött, så minska litet på sirapen. Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.