Det finns sådana stora, underbara, fluffiga muffins att köpa ute nu för tiden - hur gör man dem egentligen???
10 januari 2004
Chokladmuffins125 g mörk choklad1 dl kakaopulver3 1/2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 dl farinsocker1 krm salt125 g hackad mörk choklad2 1/4 dl mjölk,4 msk olja1 tsk vaniljsocker1 äggStäll 20 bakformar av papper på en plåt. Smält chokladen i en kastrull övervattenbad. Lyft kastrullen från värmen och rör ned mjölet blandat med bakpulver och resten av ingredienserna. Blanda noga. Fördela blandningen i pappersformarna och grädda dem i 225 8 - 10 minuter eller tills de höjt sig fint och känns fasta när man rör dem.Serveras varma.
Det finns sådana stora, underbara, fluffiga muffins att köpa ute nu för tiden - hur gör man dem egentligen???
Chokladmuffins125 g mörk choklad1 dl kakaopulver3 1/2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 dl farinsocker1 krm salt125 g hackad mörk choklad2 1/4 dl mjölk,4 msk olja1 tsk vaniljsocker1 äggStäll 20 bakformar av papper på en plåt. Smält chokladen i en kastrull övervattenbad. Lyft kastrullen från värmen och rör ned mjölet blandat med bakpulver och resten av ingredienserna. Blanda noga. Fördela blandningen i pappersformarna och grädda dem i 225 8 - 10 minuter eller tills de höjt sig fint och känns fasta när man rör dem.Serveras varma.