Jag håller just på att baka en "Skärtorsdagskaka", dvs jag bakar den i dag och skär den i morgon, inget påsk med i receptet. Chokladkladdkaka i ugnspannan och en glasyr med grädde, sirap, socker och choklad.
Så står det koka glasyren och bred på den. Men när? När kakan är varm eller när den har kallnat?
Jag vet inte varför jag fastnade just på det, jag har ju gjort den förut men kommer inte ihåg hur jag gjort med glasyren? Totalt hjärnsläpp.
Hur gör ni?
EricaGrahn27 januari 2011
Jag brer alltid på denna när kakan kallnat! Annars brukar hela smeten rinna ur, och sånt är knappast så kul! =)
knyppeltanten27 januari 2011
Tack, det ska jag skriva dit. Jag misslyckades totalt med kakan, fast jag gräddade den som det stod så var det bara deg i mitten och hårt efter kanterna. Samma smet (dubbelkollar alltid mängd och ingrediens och ugnsvärme). Så det var bara att slänga både kaka och glasyr, tappade totalt lusten att göra ny kaka till glasyren. Så här har aldrig kakan blivit förut. Suck.
Lunchdax30 januari 2011
Vad tråkigt! Ibland blir allt bara fel trots att man gjort exakt likadant som förut! Tårtorna lever sitt eget liv.. :)
Jag håller just på att baka en "Skärtorsdagskaka", dvs jag bakar den i dag och skär den i morgon, inget påsk med i receptet. Chokladkladdkaka i ugnspannan och en glasyr med grädde, sirap, socker och choklad.
Så står det koka glasyren och bred på den. Men när? När kakan är varm eller när den har kallnat?
Jag vet inte varför jag fastnade just på det, jag har ju gjort den förut men kommer inte ihåg hur jag gjort med glasyren? Totalt hjärnsläpp.
Hur gör ni?
Jag brer alltid på denna när kakan kallnat! Annars brukar hela smeten rinna ur, och sånt är knappast så kul! =)
Tack, det ska jag skriva dit. Jag misslyckades totalt med kakan, fast jag gräddade den som det stod så var det bara deg i mitten och hårt efter kanterna. Samma smet (dubbelkollar alltid mängd och ingrediens och ugnsvärme). Så det var bara att slänga både kaka och glasyr, tappade totalt lusten att göra ny kaka till glasyren. Så här har aldrig kakan blivit förut. Suck.
Vad tråkigt! Ibland blir allt bara fel trots att man gjort exakt likadant som förut! Tårtorna lever sitt eget liv.. :)