Jag såg Nigella göra en variant av brownies som verkade intressant men jag är hopplös på att fånga upp själva recepten under programmens gång så jag undrar om ngn kunde hjälpa.
Hon smälte socker, smör och kakaon och vispade helt lätt ihop äggen (alltså ingen uppvisng av luft i degen) och kakan reste sig helt fint. Helt klart ett enklare sätt att göra.
Just det receptet finns inte på hennes sida på recept.nu.
DoctorWho7 juli 2011
Jag tyckte också att de verkade intressanta, så jag googlade Nigella´s everyday brownies. Kopierade in receptet här till dig. Det fanns på Food network.com tillsammans med 284 av hennes recept här är länken. http://www.foodnetwork.com/search/delegate.do?Nr=Record Type:Result&N=501&fnSearchString=nigella lawson
Nigella´s everyday brownies
Ingredients
1 1/4 sticks (10 tablespoons) unsalted butter
1 3/4 cups packed light brown sugar
3/4 cup unsweetened cocoa powder, sifted
1 cup all-purpose flour
1 teaspoon baking soda
Pinch salt
4 eggs
1 teaspoon vanilla extract
About 6 ounces milk chocolate, chopped into small nuggety chunks (or 1 cup chips)
Confectioners' sugar, to dust, optional
Special Equipment: Aluminium foil-lined baking pan or foil pan, about 13 x 9 x 2 inches
Preheat the oven to 375 degrees F = 190 celcius. Melt the butter over a gentle heat in a medium-sized saucepan.
When it's melted, add the sugar, stirring with a wooden spoon (still over a low heat) to help it blend with the melted butter.
Whisk together the cocoa powder, flour, baking soda and pinch of salt, and then stir into the pan; when mixed (this will be a very dry mixture, and not wholly blended at this stage), remove from the heat.
In a bowl or jug, whisk the eggs with the vanilla extract and then mix into the brownie mixture in the pan.
Stir in the chopped chocolate and quickly pour and scrape into a foil-lined baking tin or disposable foil pan, spreading the mixture with a spatula, and cook in the preheated oven for about 20 to 25 minutes. It will look set, dark and dry on top, but when you feel the surface, you will sense it is still wibbly underneath and a cake tester will come out gungy. This is desirable.
Transfer the pan to a rack to cool a little before cutting into 16 pieces and dusting with confectioners' sugar. I love these gorgeously warm. But then again, I love them cold, too. Actually, when cold they are properly speaking more brownie-like: gooily tender within and moreishly chewy on top.
Make Ahead Note: The brownies can be made up to 3 days ahead and stored in airtight container. Will keep for total of 5 days.
Freeze Note: The brownies can be frozen for up to 3 months in airtight container, layered with baking parchment. Thaw overnight in cool place.
henrix7 juli 2011
Fint, tack!
Nuförtiden har dom ju i England upptäckt det metriska systemet och även Nigella körde metriskt. Skulle jag kunna få en översättning?
henrix7 juli 2011
OK. Jag Bingade.
150gr smör
300gr muscovado
75gr cacao
150gr mjöl
4 ägg
1 kryddmått salt
1 tesked bikarbonat
1 tesked vaniljextrakt (hm, låter mycket men så kör jag kör med vaniljpulver)
och sen dom där två chokladstängerna. 75gr styck kanske?
Jag såg Nigella göra en variant av brownies som verkade intressant men jag är hopplös på att fånga upp själva recepten under programmens gång så jag undrar om ngn kunde hjälpa.
Hon smälte socker, smör och kakaon och vispade helt lätt ihop äggen (alltså ingen uppvisng av luft i degen) och kakan reste sig helt fint. Helt klart ett enklare sätt att göra.
Just det receptet finns inte på hennes sida på recept.nu.
Jag tyckte också att de verkade intressanta, så jag googlade Nigella´s everyday brownies. Kopierade in receptet här till dig. Det fanns på Food network.com tillsammans med 284 av hennes recept här är länken. http://www.foodnetwork.com/search/delegate.do?Nr=Record Type:Result&N=501&fnSearchString=nigella lawson
Nigella´s everyday brownies
Ingredients
1 1/4 sticks (10 tablespoons) unsalted butter
1 3/4 cups packed light brown sugar
3/4 cup unsweetened cocoa powder, sifted
1 cup all-purpose flour
1 teaspoon baking soda
Pinch salt
4 eggs
1 teaspoon vanilla extract
About 6 ounces milk chocolate, chopped into small nuggety chunks (or 1 cup chips)
Confectioners' sugar, to dust, optional
Special Equipment: Aluminium foil-lined baking pan or foil pan, about 13 x 9 x 2 inches
Preheat the oven to 375 degrees F = 190 celcius. Melt the butter over a gentle heat in a medium-sized saucepan.
When it's melted, add the sugar, stirring with a wooden spoon (still over a low heat) to help it blend with the melted butter.
Whisk together the cocoa powder, flour, baking soda and pinch of salt, and then stir into the pan; when mixed (this will be a very dry mixture, and not wholly blended at this stage), remove from the heat.
In a bowl or jug, whisk the eggs with the vanilla extract and then mix into the brownie mixture in the pan.
Stir in the chopped chocolate and quickly pour and scrape into a foil-lined baking tin or disposable foil pan, spreading the mixture with a spatula, and cook in the preheated oven for about 20 to 25 minutes. It will look set, dark and dry on top, but when you feel the surface, you will sense it is still wibbly underneath and a cake tester will come out gungy. This is desirable.
Transfer the pan to a rack to cool a little before cutting into 16 pieces and dusting with confectioners' sugar. I love these gorgeously warm. But then again, I love them cold, too. Actually, when cold they are properly speaking more brownie-like: gooily tender within and moreishly chewy on top.
Make Ahead Note: The brownies can be made up to 3 days ahead and stored in airtight container. Will keep for total of 5 days.
Freeze Note: The brownies can be frozen for up to 3 months in airtight container, layered with baking parchment. Thaw overnight in cool place.
Fint, tack!
Nuförtiden har dom ju i England upptäckt det metriska systemet och även Nigella körde metriskt. Skulle jag kunna få en översättning?
OK. Jag Bingade.
150gr smör
300gr muscovado
75gr cacao
150gr mjöl
4 ägg
1 kryddmått salt
1 tesked bikarbonat
1 tesked vaniljextrakt (hm, låter mycket men så kör jag kör med vaniljpulver)
och sen dom där två chokladstängerna. 75gr styck kanske?
6 ounces = ca 170 gram
(1 ounce = 28.3495 gram)