Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nigellas brownies?

  • henrix 7 juli 2011

    Jag såg Nigella göra en variant av brownies som verkade intressant men jag är hopplös på att fånga upp själva recepten under programmens gång så jag undrar om ngn kunde hjälpa.

    Hon smälte socker, smör och kakaon och vispade helt lätt ihop äggen (alltså ingen uppvisng av luft i degen) och kakan reste sig helt fint. Helt klart ett enklare sätt att göra.

    Just det receptet finns inte på hennes sida på recept.nu.

  • DoctorWho 7 juli 2011

    Jag tyckte också att de verkade intressanta, så jag googlade Nigella´s everyday brownies. Kopierade in receptet här till dig. Det fanns på Food network.com tillsammans med 284 av hennes recept här är länken. http://www.foodnetwork.com/search/delegate.do?Nr=Record Type:Result&N=501&fnSearchString=nigella lawson

    Nigella´s everyday brownies
    Ingredients
    1 1/4 sticks (10 tablespoons) unsalted butter
    1 3/4 cups packed light brown sugar
    3/4 cup unsweetened cocoa powder, sifted
    1 cup all-purpose flour
    1 teaspoon baking soda
    Pinch salt
    4 eggs
    1 teaspoon vanilla extract
    About 6 ounces milk chocolate, chopped into small nuggety chunks (or 1 cup chips)
    Confectioners' sugar, to dust, optional

    Special Equipment: Aluminium foil-lined baking pan or foil pan, about 13 x 9 x 2 inches
    Preheat the oven to 375 degrees F = 190 celcius. Melt the butter over a gentle heat in a medium-sized saucepan.


    When it's melted, add the sugar, stirring with a wooden spoon (still over a low heat) to help it blend with the melted butter.


    Whisk together the cocoa powder, flour, baking soda and pinch of salt, and then stir into the pan; when mixed (this will be a very dry mixture, and not wholly blended at this stage), remove from the heat.


    In a bowl or jug, whisk the eggs with the vanilla extract and then mix into the brownie mixture in the pan.


    Stir in the chopped chocolate and quickly pour and scrape into a foil-lined baking tin or disposable foil pan, spreading the mixture with a spatula, and cook in the preheated oven for about 20 to 25 minutes. It will look set, dark and dry on top, but when you feel the surface, you will sense it is still wibbly underneath and a cake tester will come out gungy. This is desirable.


    Transfer the pan to a rack to cool a little before cutting into 16 pieces and dusting with confectioners' sugar. I love these gorgeously warm. But then again, I love them cold, too. Actually, when cold they are properly speaking more brownie-like: gooily tender within and moreishly chewy on top.


    Make Ahead Note: The brownies can be made up to 3 days ahead and stored in airtight container. Will keep for total of 5 days.


    Freeze Note: The brownies can be frozen for up to 3 months in airtight container, layered with baking parchment. Thaw overnight in cool place.

  • henrix 7 juli 2011

    Fint, tack!
    Nuförtiden har dom ju i England upptäckt det metriska systemet och även Nigella körde metriskt. Skulle jag kunna få en översättning?

  • henrix 7 juli 2011

    OK. Jag Bingade.

    150gr smör
    300gr muscovado
    75gr cacao
    150gr mjöl
    4 ägg
    1 kryddmått salt
    1 tesked bikarbonat
    1 tesked vaniljextrakt (hm, låter mycket men så kör jag kör med vaniljpulver)
    och sen dom där två chokladstängerna. 75gr styck kanske?

  • DoctorWho 7 juli 2011

    6 ounces = ca 170 gram
    (1 ounce = 28.3495 gram)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.