Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

osaltat smör

 • Aaskungen 26 juni 2012

  Hej, har upptäckt att det i de engelska recepten används mycket osaltat smör. Är det nödvändigt att använda osaltat smör om det står i receptet? Blir det större skillnad i smak om jag istället använder normalsaltat smör? Har inte hittat osaltat smör i större förpackningar än 250 g och är tvungen att köpa två paket för var gång... Tycker det blir så dyrt i längden.

 • jollo10 27 juni 2012

  Man kan använda saltat smör, jag gör alltid det. Dock kan man behöva öka socker-mängden i receptet lite bara för att förhindra att allt skall smaka salt.

 • Nusse 27 juni 2012

  Här i Hälsingland finns det 500 gramspaket med osaltat smör. Valio har det.:)

 • svengelsk 27 juni 2012

  Jag tycker det beror på hur många andra smaker som finns med och hur bra smaklökar man har. Skotska mördegskakor är mycket godare med osaltat smör, men där är ju smöret den dominerande smaken. Annars tror jag det är lite mode att ha osaltat smör i allt .

 • Naenvier 27 juni 2012

  Jag brukar nästan alltid använda saltat smör även om det står osaltat i recepten. Jag tror att det mest har att göra med att smöret ofta är väldigt salt när det heter "saltat", i alla fall gäller det USA och amerikanska recept. I många utländska recept är det dessutom tillsatt lite salt i stället, just för att man ska kunna kontrollera saltmängden. I Sverige har vi lite mildare smör, så det brukar funka.

  Jag tycker att salt i ett recept är lika viktigt som socker (oavsett om man bakar eller lagar mat). Bara en nypa föstås, men det ÄR ju en smakförhöjare.

 • Linna5 28 juni 2012

  Här i Frankrike finns det bara osaltat smör eller jättesalt, 3%. Att baka med det skulle definitivt förstöra smaken... (Jämför med extrasaltat Bregott som är 1,8% salt.)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.