Jag undrar varför man brukar använda osaltat smör i många tryffel och fudgerecept? Blir det fel smak med saltat smör el. margarin el kan man ersätta det med detta?
krull_o_tott8 mars 2009
Vet inte riktigt varför det ska vara osaltat, troligen har det med smaken att göra.
Jag har många gånger använt normalsaltat smör istället för osaltat och resultatet brukar bli gott ändå.
Om receptet har salt som ingrediens struntar jag i det om det är en liten mängd (krm) annars drar jag ner på det.
Lycka till:)
Annika
AnneNi8 mars 2009
Skrivet av krull_o_tott den 8 mar 2009
Vet inte riktigt varför det ska vara osaltat, troligen har det med smaken att göra.
Jag har många gånger använt normalsaltat smör istället för osaltat och resultatet brukar bli gott ändå.
Om receptet har salt som ingrediens struntar jag i det om det är en liten mängd (krm) annars drar jag ner på det.
Lycka till:)
Annika
Tack! Anade att det borde vara så, men har inte vågat testa... Så, tack igen!
Jag undrar varför man brukar använda osaltat smör i många tryffel och fudgerecept? Blir det fel smak med saltat smör el. margarin el kan man ersätta det med detta?
Vet inte riktigt varför det ska vara osaltat, troligen har det med smaken att göra.
Jag har många gånger använt normalsaltat smör istället för osaltat och resultatet brukar bli gott ändå.
Om receptet har salt som ingrediens struntar jag i det om det är en liten mängd (krm) annars drar jag ner på det.
Lycka till:)
Annika
Vet inte riktigt varför det ska vara osaltat, troligen har det med smaken att göra.
Jag har många gånger använt normalsaltat smör istället för osaltat och resultatet brukar bli gott ändå.
Om receptet har salt som ingrediens struntar jag i det om det är en liten mängd (krm) annars drar jag ner på det.
Lycka till:)
Annika
Tack! Anade att det borde vara så, men har inte vågat testa... Så, tack igen!