Min kompis har berättat att hon en gång ätit sååå goda biskvier med någon sorts päron-smörkräm i. Hon letar med ljus och lykta efter ett recept på dessa kakor. Jag skulle vilja överraska henne med både kakor och recept. Någon som har receptet?
milo4 oktober 2007
Hej!
Va tror du om o stänka i lite Xanté i smörkrämen?
Dvs päronkonjak.
Hälsningar
Carina
Jessika4 oktober 2007
Jag googlade och hittade följande på en passagen hemsida. Vet mao inte hur det blir men det låter rätt när man läser det. Jag lägger in det rakt av som det stod på hemsidan.
KAKOR;
4 äggvitor
3 dl socker
(blanda in...)
1/2 kg riven mandelmassa
+ några droppar Päronessens
SMöRKRäM
100 gr smör
125 gr florsocker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
3-4 droppar grön karamellfärg
ca3/4 tsk Päronessens
Vispa lätt äggvitor och socker, blanda in mandelmassa och päronessens. Gör små klickar på bakplåtspapper. Grädda 7-8 minuter i 225 grader.
Blanda hela smörkrämen, och bred krämen mellan två kakor.
(Päronessens finns på Apoteket.)
K-kristina11 oktober 2007
jag har gjort päronbiskiver som verkar vara samma recept och de var jättegoda
11 oktober 2007
Tack snälla ni för tips o recept! Vi provar detta!
/ Yvonne
Min kompis har berättat att hon en gång ätit sååå goda biskvier med någon sorts päron-smörkräm i. Hon letar med ljus och lykta efter ett recept på dessa kakor. Jag skulle vilja överraska henne med både kakor och recept. Någon som har receptet?
Hej!
Va tror du om o stänka i lite Xanté i smörkrämen?
Dvs päronkonjak.
Hälsningar
Carina
Jag googlade och hittade följande på en passagen hemsida. Vet mao inte hur det blir men det låter rätt när man läser det. Jag lägger in det rakt av som det stod på hemsidan.
KAKOR;
4 äggvitor
3 dl socker
(blanda in...)
1/2 kg riven mandelmassa
+ några droppar Päronessens
SMöRKRäM
100 gr smör
125 gr florsocker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
3-4 droppar grön karamellfärg
ca3/4 tsk Päronessens
Vispa lätt äggvitor och socker, blanda in mandelmassa och päronessens. Gör små klickar på bakplåtspapper. Grädda 7-8 minuter i 225 grader.
Blanda hela smörkrämen, och bred krämen mellan två kakor.
(Päronessens finns på Apoteket.)
jag har gjort päronbiskiver som verkar vara samma recept och de var jättegoda
Tack snälla ni för tips o recept! Vi provar detta!
/ Yvonne