Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pärongrädde/mousse?

  • FishTacoWhore 28 april 2014

    Hej jag hade tänkte mig att baka en prinsesstårta fast med päronsmak! Min plan var att använda sugarpaste med päronsmak och sedan använda lite päronessence i grädden (och lite grön hushållsfärg) men gjorde ett litet test och grädden blev hopplöst grynig :(
    Funderar på att göra en päronmousse istället. Så nu undrar jag om någon här har tips och råd föe hur jag ska få till en god päronmousse som gärna är så gräddig som möjligt? :)

  • husmusen88 28 april 2014

    http://bliminjast.se/2011/april/paronmousse.html gillar jag :)

  • FishTacoWhore 29 april 2014

    Tack för tipset! :D

  • gunillawestrin 2 maj 2014

    Hej, ska prova detta imorgon. :)
    2 tsk gelatinpulver
    1 burk päronpuré (barnmatsburk)
    1/2 dl socker
    2 -3 msk koncentrerad päronsaft
    2-3 dl grädde
    Ev grön karamellfärg

    Värm purén och sockret på låg värme. Rör ut gelatinpulvret i saften och låt det svälla några minuter. Rör i gelatinet, låt svalna. Vispa grädden och blanda ihop.


    Har hört att denna ska vara riktigt bra till tårtor. :)

  • Blom70 3 maj 2014

    När jag gör päronfyllning vispar jag grädde och har i päronessens, grön karamellfärg och florsocker. Den blir aldrig grynig. Men väldigt omtyckt ;)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.