Hej jag hade tänkte mig att baka en prinsesstårta fast med päronsmak! Min plan var att använda sugarpaste med päronsmak och sedan använda lite päronessence i grädden (och lite grön hushållsfärg) men gjorde ett litet test och grädden blev hopplöst grynig :(
Funderar på att göra en päronmousse istället. Så nu undrar jag om någon här har tips och råd föe hur jag ska få till en god päronmousse som gärna är så gräddig som möjligt? :)
husmusen8828 april 2014
http://bliminjast.se/2011/april/paronmousse.html gillar jag :)
FishTacoWhore28 april 2014
Tack för tipset! :D
gunillawestrin2 maj 2014
Hej, ska prova detta imorgon. :)
2 tsk gelatinpulver
1 burk päronpuré (barnmatsburk)
1/2 dl socker
2 -3 msk koncentrerad päronsaft
2-3 dl grädde
Ev grön karamellfärg
Värm purén och sockret på låg värme. Rör ut gelatinpulvret i saften och låt det svälla några minuter. Rör i gelatinet, låt svalna. Vispa grädden och blanda ihop.
Har hört att denna ska vara riktigt bra till tårtor. :)
Blom703 maj 2014
När jag gör päronfyllning vispar jag grädde och har i päronessens, grön karamellfärg och florsocker. Den blir aldrig grynig. Men väldigt omtyckt ;)
Hej jag hade tänkte mig att baka en prinsesstårta fast med päronsmak! Min plan var att använda sugarpaste med päronsmak och sedan använda lite päronessence i grädden (och lite grön hushållsfärg) men gjorde ett litet test och grädden blev hopplöst grynig :(
Funderar på att göra en päronmousse istället. Så nu undrar jag om någon här har tips och råd föe hur jag ska få till en god päronmousse som gärna är så gräddig som möjligt? :)
http://bliminjast.se/2011/april/paronmousse.html gillar jag :)
Tack för tipset! :D
Hej, ska prova detta imorgon. :)
2 tsk gelatinpulver
1 burk päronpuré (barnmatsburk)
1/2 dl socker
2 -3 msk koncentrerad päronsaft
2-3 dl grädde
Ev grön karamellfärg
Värm purén och sockret på låg värme. Rör ut gelatinpulvret i saften och låt det svälla några minuter. Rör i gelatinet, låt svalna. Vispa grädden och blanda ihop.
Har hört att denna ska vara riktigt bra till tårtor. :)
När jag gör päronfyllning vispar jag grädde och har i päronessens, grön karamellfärg och florsocker. Den blir aldrig grynig. Men väldigt omtyckt ;)