Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastadeg

  • 2 januari 2001

    Någon som har ett härligt bra framarbetet pastadegsrecept.Fick nämligen en pastamaskin i julklapp, vilket var riktigt roligt. Har använt den ett par gånger med mycket gott slutresultat, men första gången var degen lite för hård och torr och andra gången för klibbig.Vill också tillägga att alla pastaälskare (och alla andra) skall köpa en pastamaskin, då det blir SÅ mycket godare pasta.

  • 4 januari 2001

    Oj, vad avundsjuk jag blir på din pastamaskin!4-6 pers6-8 dl specialvetemjöl1/2 tsk salt4 ägg1/2 msk raps- eller olivoljaLägg den mindre mängden mjöl i en matberedare tillsammans med saltet. Mixa ihop helt kort. Lägg i ägg och oljan. Sätt igång matberedaren och kör tills du har små, små smulor som går att arbeta ihop för hand. Tillsätt mer mjöl efterhand om degen inte får den rätta konsistensen. Skulle degen råka bli torr, tillsätt lite kallt vatten. Lägg degen på köksbänken och knåda en stund. Svep in i plastfolie om du inte ska använda pastan på en gång. Degen håller sig en dag.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.