Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

pepparkakor med glutenfritt mjölmix

  • Lill27 2 januari 2012

    Har bakat pepparkakor med glutenfritt mjölmix, men varför svällde pepparkakorna vid gräddningen? Har bakat efter detta recept med vanligt vetemjöl men då svällde de inte utan blev jättebra.

  • boz1965 2 januari 2012

    Kolla innehållsförteckningen efter bakpulver eller bikarbonat. Kan vara det som "spökar".

  • sva 22 januari 2012

    Jag har också bakat pepparkakor på glutenfritt mjölmix och mina svällde också upp.
    Pratade med en som har gluten hon sa att dom sväller upp. Ska du baka något annat med detta
    mjöl så behöver den längre gräddning i ugnen, exempel muffins eller bullar.
    Tycker du degen är för lös så ta inte mera mjölmix för då blir det stabbigt.
    Frös ner brödet som du inte ska använda direkt annars blir det torrt.(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.