Detta är jättesmarrigt!1 kg plommon1 dl vatten3 dl socker2 dl madeiraKoka en lag på socker och vatten. Koka tills sockret löst sig och dra av kastrullen och tillsätt vinet. Skölj och halvera plommonen. Skalet ska vara kvar. Lägg dem i en lämplig burk och häll över lagen. Låt stå i minst 4 dagar innan de konsumeras med grädde eller glass. Kan även frysas efter lagringen.
Har ni goda dessertrecept på plommon?`TS
Detta är jättesmarrigt!1 kg plommon1 dl vatten3 dl socker2 dl madeiraKoka en lag på socker och vatten. Koka tills sockret löst sig och dra av kastrullen och tillsätt vinet. Skölj och halvera plommonen. Skalet ska vara kvar. Lägg dem i en lämplig burk och häll över lagen. Låt stå i minst 4 dagar innan de konsumeras med grädde eller glass. Kan även frysas efter lagringen.