Har någon recept på en sådan där härligt pluffig puderkaka som mormor gjorde?
20 oktober 2000
Jadå, mammas gamla recept!6 ägg2 koppar socker1 kopp potatismjölSätt ugnen på 175 grader. Börja med att vispa äggen länge, ca 10 min. Tillsätt sockret och vispa ytterligare en stund. Vispa i potatismjölet och vispa igen en stund.Häll smeten i en rund form med smörat bakpapper i botten. När du sätter in kakan sänks temperaturen till 150 grader. Öppna INTE luckan under de 50 minuter kakan står innen i ugnen.Puderkakam blir till de godaste tårtbottnar, dela kakan i tre skivor. Den är utmärkt god att äta bara som den är.
Har någon recept på en sådan där härligt pluffig puderkaka som mormor gjorde?
Jadå, mammas gamla recept!6 ägg2 koppar socker1 kopp potatismjölSätt ugnen på 175 grader. Börja med att vispa äggen länge, ca 10 min. Tillsätt sockret och vispa ytterligare en stund. Vispa i potatismjölet och vispa igen en stund.Häll smeten i en rund form med smörat bakpapper i botten. När du sätter in kakan sänks temperaturen till 150 grader. Öppna INTE luckan under de 50 minuter kakan står innen i ugnen.Puderkakam blir till de godaste tårtbottnar, dela kakan i tre skivor. Den är utmärkt god att äta bara som den är.