Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpernickel

  • 28 februari 2001

    Jag skulle vilja veta lite om brödet pumpernickel och vad man kan ha det till.

  • 4 mars 2001

    Pumpernickel (tyskt, mörkt rågbröd)850 g grov rågmjöl450 g vetemjöl1 tekopp sirap1 knapp liter mjölk30 g jäst1 nypa salt Arbeta samman alla ingredienser kalla. Låt jäsa minst 4 timmar i 24 °, men helst svalt över natten. Lägg degen i formar och grädda 1 timme i 175-200°./SaltaKatten

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.