Jag skulle vilja veta lite om brödet pumpernickel och vad man kan ha det till.
4 mars 2001
Pumpernickel (tyskt, mörkt rågbröd)850 g grov rågmjöl450 g vetemjöl1 tekopp sirap1 knapp liter mjölk30 g jäst1 nypa salt Arbeta samman alla ingredienser kalla. Låt jäsa minst 4 timmar i 24 °, men helst svalt över natten. Lägg degen i formar och grädda 1 timme i 175-200°./SaltaKatten
Jag skulle vilja veta lite om brödet pumpernickel och vad man kan ha det till.
Pumpernickel (tyskt, mörkt rågbröd)850 g grov rågmjöl450 g vetemjöl1 tekopp sirap1 knapp liter mjölk30 g jäst1 nypa salt Arbeta samman alla ingredienser kalla. Låt jäsa minst 4 timmar i 24 °, men helst svalt över natten. Lägg degen i formar och grädda 1 timme i 175-200°./SaltaKatten