(Y)Hej ! Tänkte få lite ideer och tips på vad jag kan göra med rabarber och jordgubbar för det växer så det knakar i min trädgård.Jag tänkte att baka och lägga i frysen eller att bjuda på till nån fika...
Tack på förhand annwin66
Smulpajen26 juni 2008
Rabarber går ju utmärkt att frysa och ta fram när man behöver dem. Bara att skiva ner i bitar och in i frysen!
SaraW26 juni 2008
Jag tycker att det är fantastiskt gott med smulpaj med rabarber och jordgubbar. Lite vaniljsmak på smuldegen höjer det extra mycket. Man kan frysa dessa i folieformar och grädda innan servering. Då har man alltid något smarrigt att bjuda på om man får oväntat besök.
Rabarber- och jordgubbssaft är ju också en klassiker.
åh,vad lyxigt det låter!:)
gör rabarber & jordgubbs soppa med stjärnanis & lite ingefära,ät ljummen!
Vanilj kesella till.:p
Jordgubbarna kan du mixa med lite socker & frysa. Ta fram & häll i filen eller gör smoothie på sedan i vinter. T.E.X.
lenajeanette26 juni 2008
Koka sylt med rabarber o jordgubbar med fläderblommor i, det är gott! Brukar ta genvägen med syltsocker, bara att följa doseringen på paketet eller en god marmelad med samma ing.
Där kan man snacka om att smakerna gifter sig med varandra(Y):p
fias26 juni 2008
:pÅh detta var ju en helt underbar sida......skojja att man blir sugen på allt.
Rabarber och jordgubbar går hand i hand. brukar enkelt slänga ihop en smulpaj & rabarber * jordgubbar i. Vaniljvisp...MUMS
heidesign27 juni 2008
Hej!
Här kommer ett toppenrecept med en kombination av rabarber, jordgubbr och havre:
Fyllning:
400 gr rabarber
1/2 l jordgubbar
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk potatismjöl
Smält smöret i en kastrull. Rör ner sockret och vetemjölet och havregryn.
Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl. Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen. Grädd i 225 grader ca 15-20 minuter.
Servera med Kesella vanilj.
Rabarber går ju utmärkt att frysa och ta fram när man behöver dem. Bara att skiva ner i bitar och in i frysen!
Ja, detta brukar jag också göra, men det går också bra att frysa jordgubbarna ju, bara ta lite socker ovanpå så håller de sig längre....
Jag brukar göra en l'ätt glass med frusna jordgubbar, kesella vanilj, keso , dert blir fantastiskt gott!!!!!(Y)
Fryser du jordgubbarna o rabarberna behöver du ju inte ställa till med världens jättebak på samma gång...:D
Här kommer ett favoritrecept .......Det är jättegott o jättelätt att göra och blir fantastiskt gott med vilka bär eller frukt som helst!!!
karinj27 juni 2008
Jag tycker att man kan laga så mycke gott av rabarber
Här kommer recept på en chutney som är kanongod till kötträtter
Rabarberchutney
ca 1 liter smått skuren rabarber 3 dl hackad gul lök 6 dl strösocker 1/2 tsk vitpeppar 1 tsk malen kryddpeppar 1 tsk kanel 2msk ättiksprit 3/4 dl vatten
blanda alla ingredienser i en kastrull koka upp och koka sakta utan lock ca 45 minuter ös upp i varma glasburkar sätt på¨lock genast förvara svalt
Färdig att äta efter 14 dar
hälsningar karinj
The_mama97mia27 juni 2008
En enkel grej jag gör är att lösfrysa jordgubbar, sen använder jag dom som isbitar i saft, vin, drink, bål under sommaren.
kicki-6227 juni 2008
Om du brukar göra smulpaj med jordgubbar och rabarber, prova att riva vit choklad och blanda i smuldegen. Otroligt gott, lite åt Ginohållet.
hannawe27 juni 2008
Jag slängde också ihop en smulpaj med rabarber (och lime!).
Den blev kalasgod. Den serverades med gammeldags vaniljglass och till det, givetvis, färska jordgubbar. Det blev riktigt sköna kontraster mellan konsistenserna. Varm paj, svalkande glass och solvarma jordgubbar. Värt att prövas!
marwis27 juni 2008
Skrivet av karinj den 27 jun 2008
Jag tycker att man kan laga så mycke gott av rabarber
Här kommer recept på en chutney som är kanongod till kötträtter
Rabarberchutney
ca 1 liter smått skuren rabarber 3 dl hackad gul lök 6 dl strösocker 1/2 tsk vitpeppar 1 tsk malen kryddpeppar 1 tsk kanel 2msk ättiksprit 3/4 dl vatten
blanda alla ingredienser i en kastrull koka upp och koka sakta utan lock ca 45 minuter ös upp i varma glasburkar sätt på¨lock genast förvara svalt
Färdig att äta efter 14 dar
hälsningar karinj
Finns den inlagd som recept?
wasslund27 juni 2008
:) Det här skall ni pröva! Lime och basilika marinerade jordgubbar.
2 l jordgubbar
1dl råsocker
1/2 dl färsk basilika
LIme saften och skalet ifrån två st.
Blanda socker och limeskal och saften och den hackade basilikan häll över de rensade och delade jordgubbarna och rör runt. låt de sedan få stå och dra ett tag, servera med vaniljglass.
En supergod efterrätt som jag tror kommer ifrån Tina, men det bästa av allt om det blir mycket över häll allt i en kastrull koka upp och ta i melantin för marmelad( den röda ) och häll sedan i en ren glasburk och så har ni en helt underbar marmelad.
Hälsningar Maria
pia6127 juni 2008
Skrivet av wasslund den 27 jun 2008
:) Det här skall ni pröva! Lime och basilika marinerade jordgubbar.
2 l jordgubbar
1dl råsocker
1/2 dl färsk basilika
LIme saften och skalet ifrån två st.
Blanda socker och limeskal och saften och den hackade basilikan häll över de rensade och delade jordgubbarna och rör runt. låt de sedan få stå och dra ett tag, servera med vaniljglass.
En supergod efterrätt som jag tror kommer ifrån Tina, men det bästa av allt om det blir mycket över häll allt i en kastrull koka upp och ta i melantin för marmelad( den röda ) och häll sedan i en ren glasburk och så har ni en helt underbar marmelad.
Hälsningar Maria
Det där lät ju jättegott!
Har du lagt in det som recept, annars får jag skriva av det nu...:D
Jordgubbar plockar jag, mosar lite lätt, blandar i certo fryspulver, och fryser in i lagom portioner.Bra att ha i frysen till tårtor, desserter och annat. (Y)
(Y)Hej ! Tänkte få lite ideer och tips på vad jag kan göra med rabarber och jordgubbar för det växer så det knakar i min trädgård.Jag tänkte att baka och lägga i frysen eller att bjuda på till nån fika...
Tack på förhand annwin66
Rabarber går ju utmärkt att frysa och ta fram när man behöver dem. Bara att skiva ner i bitar och in i frysen!
Jag tycker att det är fantastiskt gott med smulpaj med rabarber och jordgubbar. Lite vaniljsmak på smuldegen höjer det extra mycket. Man kan frysa dessa i folieformar och grädda innan servering. Då har man alltid något smarrigt att bjuda på om man får oväntat besök.
Rabarber- och jordgubbssaft är ju också en klassiker.
http://recept.nu/1.122065/leila_lindholm/bullar/rabarber_och_kanelmuffins_med_crumble
Eller
Jordgubbssaft med rabarber
Krämig jordgubbspaj
Glömde ju nästan den här... Den går utmärkt att frysa. :)
Vivis rabarberpaj
åh,vad lyxigt det låter!:)
gör rabarber & jordgubbs soppa med stjärnanis & lite ingefära,ät ljummen!
Vanilj kesella till.:p
Jordgubbarna kan du mixa med lite socker & frysa. Ta fram & häll i filen eller gör smoothie på sedan i vinter. T.E.X.
Koka sylt med rabarber o jordgubbar med fläderblommor i, det är gott! Brukar ta genvägen med syltsocker, bara att följa doseringen på paketet eller en god marmelad med samma ing.
Där kan man snacka om att smakerna gifter sig med varandra(Y):p
:pÅh detta var ju en helt underbar sida......skojja att man blir sugen på allt.
Rabarber och jordgubbar går hand i hand. brukar enkelt slänga ihop en smulpaj & rabarber * jordgubbar i. Vaniljvisp...MUMS
Hej!
Här kommer ett toppenrecept med en kombination av rabarber, jordgubbr och havre:
Pajdeg:
100 g smör
3 msk socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
Fyllning:
400 gr rabarber
1/2 l jordgubbar
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk potatismjöl
Smält smöret i en kastrull. Rör ner sockret och vetemjölet och havregryn.
Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl. Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen. Grädd i 225 grader ca 15-20 minuter.
Servera med Kesella vanilj.
Här är några av mina recept(Y)
Jordgubbspaj med knäcktäcke
Grön ärtpuré
Jordgubbspaj med vit choklad
Orientalisk risrätt
Rabarbermousse
Isad rabarbersoppa med jordgubbar
Mandelpaj med rabarberkompott
Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)
Det blev visst några fel som smög sig in.
Rabarbersoppa
Jordgubbsris
Rabarberpaj med solrosfrön och mandelmassa
Rabarber går ju utmärkt att frysa och ta fram när man behöver dem. Bara att skiva ner i bitar och in i frysen!
Ja, detta brukar jag också göra, men det går också bra att frysa jordgubbarna ju, bara ta lite socker ovanpå så håller de sig längre....
Jag brukar göra en l'ätt glass med frusna jordgubbar, kesella vanilj, keso , dert blir fantastiskt gott!!!!!(Y)
Fryser du jordgubbarna o rabarberna behöver du ju inte ställa till med världens jättebak på samma gång...:D
Efterättspaj med valfri frukt eller bär
Här kommer ett favoritrecept .......Det är jättegott o jättelätt att göra och blir fantastiskt gott med vilka bär eller frukt som helst!!!
Jag tycker att man kan laga så mycke gott av rabarber
Här kommer recept på en chutney som är kanongod till kötträtter
Rabarberchutney
ca 1 liter smått skuren rabarber 3 dl hackad gul lök 6 dl strösocker 1/2 tsk vitpeppar 1 tsk malen kryddpeppar 1 tsk kanel 2msk ättiksprit 3/4 dl vatten
blanda alla ingredienser i en kastrull koka upp och koka sakta utan lock ca 45 minuter ös upp i varma glasburkar sätt på¨lock genast förvara svalt
Färdig att äta efter 14 dar
hälsningar karinj
En enkel grej jag gör är att lösfrysa jordgubbar, sen använder jag dom som isbitar i saft, vin, drink, bål under sommaren.
Om du brukar göra smulpaj med jordgubbar och rabarber, prova att riva vit choklad och blanda i smuldegen. Otroligt gott, lite åt Ginohållet.
Jag slängde också ihop en smulpaj med rabarber (och lime!).
Den blev kalasgod. Den serverades med gammeldags vaniljglass och till det, givetvis, färska jordgubbar. Det blev riktigt sköna kontraster mellan konsistenserna. Varm paj, svalkande glass och solvarma jordgubbar. Värt att prövas!
Jag tycker att man kan laga så mycke gott av rabarber
Här kommer recept på en chutney som är kanongod till kötträtter
Rabarberchutney
ca 1 liter smått skuren rabarber 3 dl hackad gul lök 6 dl strösocker 1/2 tsk vitpeppar 1 tsk malen kryddpeppar 1 tsk kanel 2msk ättiksprit 3/4 dl vatten
blanda alla ingredienser i en kastrull koka upp och koka sakta utan lock ca 45 minuter ös upp i varma glasburkar sätt på¨lock genast förvara svalt
Färdig att äta efter 14 dar
hälsningar karinj
Finns den inlagd som recept?
:) Det här skall ni pröva! Lime och basilika marinerade jordgubbar.
2 l jordgubbar
1dl råsocker
1/2 dl färsk basilika
LIme saften och skalet ifrån två st.
Blanda socker och limeskal och saften och den hackade basilikan häll över de rensade och delade jordgubbarna och rör runt. låt de sedan få stå och dra ett tag, servera med vaniljglass.
En supergod efterrätt som jag tror kommer ifrån Tina, men det bästa av allt om det blir mycket över häll allt i en kastrull koka upp och ta i melantin för marmelad( den röda ) och häll sedan i en ren glasburk och så har ni en helt underbar marmelad.
Hälsningar Maria
:) Det här skall ni pröva! Lime och basilika marinerade jordgubbar.
2 l jordgubbar
1dl råsocker
1/2 dl färsk basilika
LIme saften och skalet ifrån två st.
Blanda socker och limeskal och saften och den hackade basilikan häll över de rensade och delade jordgubbarna och rör runt. låt de sedan få stå och dra ett tag, servera med vaniljglass.
En supergod efterrätt som jag tror kommer ifrån Tina, men det bästa av allt om det blir mycket över häll allt i en kastrull koka upp och ta i melantin för marmelad( den röda ) och häll sedan i en ren glasburk och så har ni en helt underbar marmelad.
Hälsningar Maria
Det där lät ju jättegott!
Har du lagt in det som recept, annars får jag skriva av det nu...:D
Jordgubbar plockar jag, mosar lite lätt, blandar i certo fryspulver, och fryser in i lagom portioner.Bra att ha i frysen till tårtor, desserter och annat. (Y)