Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rätt form till bakverken!

  • Tiol 3 oktober 2009

    Jag tycker det borde stå lite mer i recepten vilken storlek på formen det är, antingen i liter eller ännu hellre, diameter. Om jag gör en kaka, och det står springform, eller form med löskant, så kan den ju vara allt ifrån 20-30 cm i diameter och slutresultatet kan ju verkligen bli hur som helst. :'(
    Detta gäller också långpannekakor, stor eller liten form där, eller muffins, små formar eller vanliga normala, och att vi försöker skriva ut ungefärliga antalet vi själva fått ut, då har man ju lite att gå efter. Det kan bli så totalt misslyckat om man bara gissar sig fram.
    Jag har slängt en del kakor, främst sockerkakor eftersom det stått så totalt otydligt med storlek, och slutresultat har hamnat i soporna, då blir man less.:'(

    Om alla hjälpas åt att uppdatera ett recept, så går det ju lättare.
    ha det så gott.:D
    mvh// tina 77

  • jimboz 4 oktober 2009

    Man tager vad man haver :)

  • Mistys 4 oktober 2009

    Bra där! Har själv en gammal långpanna som hört till en ugn från "förr". Perfekt att göra "mina" långpannekakor i. Men tar andra sina långpannor från dagens ugnar så är risken stor att kakan blir rysligt platt. I hus byggda på 70 talet sitter nästan alltid en 70 cm bred spis. Idag sätter man in 60 cm spisar i nybyggen. Blir skillnad på plåt och kakstorlek då också:'(
    Har vissa recept plockade här från mk där sockerkaksbotten till en långpannekaka ska innehålla 7 ägg. I mina recept använder jag 3. Kan säga att en smet på sju ägg i min gamla långpanna skulle få smeten att svämma över på ugnsbotten så nog är det en viktig synpunkt du hade där Tiol(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.