Fick en lite galen idé om att göra randig pannacotta och
bjuda släkten på till efterrätt i morgon med går det???
Hade funderat på att göra dessa två Pannacotta med Center Ljuvlig pannacotta med bär
Någon som provat?
Tanken jag har är att man gör först den ena och låter den stelna och efter någon timme hälla på nästa, men frågan är ju om den smälter den första eller om det blir på tok för sött och sliskigt i munnen.
Tänkte toppa med lite vispad grädde och några hallon och blåbär.
The_mama97mia24 april 2011
rolig tanke! jag 'är nu väldigt dålig på efterrätter och ska erkänna att jag aldrig gjort en pannacotta.
Tänkte bara en rent mekanisk lösning - om du har portionsformar som är hyfsat raka - dela av en form med OH-folie el dylikt och få en Duo-pannacotta i ett glas på det sättet?
Josses24 april 2011
Skrivet av mama97mia den 24 apr 2011
rolig tanke! jag 'är nu väldigt dålig på efterrätter och ska erkänna att jag aldrig gjort en pannacotta.
Tänkte bara en rent mekanisk lösning - om du har portionsformar som är hyfsat raka - dela av en form med OH-folie el dylikt och få en Duo-pannacotta i ett glas på det sättet?
Det var ingen dumidé men tyvärr så är mina skålar små runda saker så den går lite dåligt att genomföra tror jag men jag ska klura lite till.
Det är inte så svårt att göra pannacotta, bland det enklaste jag har gjort,
gör den med gelatinpulver istället för blad. Gjorde pannacotta första gången till nyåret.
The_mama97mia24 april 2011
eller gör dom helt färdiga i samma sorts skål, montera ihop först efter att de stelnat var o en för sig?
irrevirre24 april 2011
Det skall gå fint att låta en stelna och sedan fylla på med den andra. Jag skulle tro att två olika bär smaker eller två olika chokladvarianter (mörk- vit - ljus) passar bättre tillsammans. MEN det är vad jag tror{talktohand}
The_mama97mia24 april 2011
eller, trist förslag kanske, ge alla två små mini pannacottas
Amika24 april 2011
Jag har gjort hallon och vitchokladpannacotta och jag gjorde först vita, hällde på glas och lät stelna i kylen, sen hällde jag på hallonpannacottan och lät den stelna. Två lager underbar pannacotta och sen toppade jag med en spegel av rårörd hallonsaft och toppade med ett bär. Jättegott blev det. :)
Har även innan det köpt varvad pannacotta i glas. Då var det mörk, ljus och vitchokladpannacotta som de toppat med hallongelé.
Så otroligt mumsigt! :)
irrevirre24 april 2011
Skrivet av Amika den 24 apr 2011
Jag har gjort hallon och vitchokladpannacotta och jag gjorde först vita, hällde på glas och lät stelna i kylen, sen hällde jag på hallonpannacottan och lät den stelna. Två lager underbar pannacotta och sen toppade jag med en spegel av rårörd hallonsaft och toppade med ett bär. Jättegott blev det. :)
Har även innan det köpt varvad pannacotta i glas. Då var det mörk, ljus och vitchokladpannacotta som de toppat med hallongelé.
Så otroligt mumsigt! :)
Japp! Detta sitter som en smäck(Y)
MatildasMat10 december 2011
Det är super mysigt med randig pannacotta, så lätt sätt att fräscha upp en klassiker på :)
Här är min randiga om man är choklad älskare http://matildasmat.wordpress.com/2011/07/19/randig-pannacotta/ :)
jollo1010 december 2011
Ska du server i formen eller försöka stjälpa upp dem på tallrikarna?
Fick en lite galen idé om att göra randig pannacotta och
bjuda släkten på till efterrätt i morgon med går det???
Hade funderat på att göra dessa två
Pannacotta med Center
Ljuvlig pannacotta med bär
Någon som provat?
Tanken jag har är att man gör först den ena och låter den stelna och efter någon timme hälla på nästa, men frågan är ju om den smälter den första eller om det blir på tok för sött och sliskigt i munnen.
Tänkte toppa med lite vispad grädde och några hallon och blåbär.
rolig tanke! jag 'är nu väldigt dålig på efterrätter och ska erkänna att jag aldrig gjort en pannacotta.
Tänkte bara en rent mekanisk lösning - om du har portionsformar som är hyfsat raka - dela av en form med OH-folie el dylikt och få en Duo-pannacotta i ett glas på det sättet?
rolig tanke! jag 'är nu väldigt dålig på efterrätter och ska erkänna att jag aldrig gjort en pannacotta.
Tänkte bara en rent mekanisk lösning - om du har portionsformar som är hyfsat raka - dela av en form med OH-folie el dylikt och få en Duo-pannacotta i ett glas på det sättet?
Det är inte så svårt att göra pannacotta, bland det enklaste jag har gjort,
gör den med gelatinpulver istället för blad. Gjorde pannacotta första gången till nyåret.
eller gör dom helt färdiga i samma sorts skål, montera ihop först efter att de stelnat var o en för sig?
Det skall gå fint att låta en stelna och sedan fylla på med den andra. Jag skulle tro att två olika bär smaker eller två olika chokladvarianter (mörk- vit - ljus) passar bättre tillsammans. MEN det är vad jag tror{talktohand}
eller, trist förslag kanske, ge alla två små mini pannacottas
Jag har gjort hallon och vitchokladpannacotta och jag gjorde först vita, hällde på glas och lät stelna i kylen, sen hällde jag på hallonpannacottan och lät den stelna. Två lager underbar pannacotta och sen toppade jag med en spegel av rårörd hallonsaft och toppade med ett bär. Jättegott blev det. :)
Har även innan det köpt varvad pannacotta i glas. Då var det mörk, ljus och vitchokladpannacotta som de toppat med hallongelé.
Så otroligt mumsigt! :)
Jag har gjort hallon och vitchokladpannacotta och jag gjorde först vita, hällde på glas och lät stelna i kylen, sen hällde jag på hallonpannacottan och lät den stelna. Två lager underbar pannacotta och sen toppade jag med en spegel av rårörd hallonsaft och toppade med ett bär. Jättegott blev det. :)
Har även innan det köpt varvad pannacotta i glas. Då var det mörk, ljus och vitchokladpannacotta som de toppat med hallongelé.
Så otroligt mumsigt! :)
Japp! Detta sitter som en smäck(Y)
Det är super mysigt med randig pannacotta, så lätt sätt att fräscha upp en klassiker på :)
Här är min randiga om man är choklad älskare http://matildasmat.wordpress.com/2011/07/19/randig-pannacotta/ :)
Ska du server i formen eller försöka stjälpa upp dem på tallrikarna?