För en annan smak, byt ut
vaniljsockret mot till exempel:
• Hackad choklad (mörk eller mer barnvänlig mjölkchoklad)
• Hallon, jordgubbar, blåbär eller andra bär
• Rivet citron- eller apelsinskal
• Färskpressad apelsinjuice
• Grand Marnier, punsch eller annan likörr
Wombat0413 juli 2008
Jag gör sorbeter i min glassmaskin, åtminstone mestadels. Glass är underbart gott, men sorbet är strået vassare (tycker jag). Min maskin är från mitten av 80-talet men still going strong och jag kan inte klara mig utan den! En ljuvlig brandgul mangosorbet eller glittergrön kiwisorbet, serverad med hallonsås ... eller en härlig citrussorbet, eller en med jordgubbar eller hallon ...
(L)
Poppie13 juli 2008
Kaffeglass à la Gute
2 st äggulor
2 1/2 dl socker
6 dl mjölk, standard
2 dl grädde
3 ml punsch
1/2 tsk mocca - arom, eller Nescafé
1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. 2. Häll mjölk och grädde i en kastrull och koka upp till blandningen höjer sig. Låt den sen svalna under lock ca 15 minuter. 3. Häll mjölkblandningen över äggsmeten under vispning. Värm glassmeten i en kastrull och vispa hela tiden. 4. Tillsätt punsch och arom. Låt svalna. 5. Kör smeten i glassmaskin.
monac14 juli 2008
gjorde glass på yoghurt & kefir....och trädgårdens färska bär!
Lilljeppe14 juli 2008
Tack för alla tips
Wombat har du recept inlagda på sorbeerna du brukar göra?
horrors23 juli 2008
I bonniers stora kokbok står det en massa goda glass recept. både sorbeter, glass och olika smaker. (om du har tillgång till den så rekomenderar jag verkligen den)
Jag har köpt mig en glassmaskin. Har ni några goda recept som man gör i en sån som ni vill delge till mig?
Hittade detta när jag goggla:)
http://www.menyse.com/action/recipe;jsessionid=169C85E52B586FFFB20CA8A410D19EB9?recipeid=12768
Men jag gör glass utan glassmaskin, verkar enklare. Om jag jämför med länken jag skickade:)
http://www.icakuriren.se/recept_sok.asp?submitButton=S%F6k&sSearchPhrase=glass&btnSearch.x=0&btnSearch.y=0
Grundrecept glass
• 3 äggulor
• 3 dl vispgrädde
• 3 msk florsocker
• 1 msk vaniljsocker
Häll allt i glassmaskinen och följ beskrivningen.
För en annan smak, byt ut
vaniljsockret mot till exempel:
• Hackad choklad (mörk eller mer barnvänlig mjölkchoklad)
• Hallon, jordgubbar, blåbär eller andra bär
• Rivet citron- eller apelsinskal
• Färskpressad apelsinjuice
• Grand Marnier, punsch eller annan likörr
Jag gör sorbeter i min glassmaskin, åtminstone mestadels. Glass är underbart gott, men sorbet är strået vassare (tycker jag). Min maskin är från mitten av 80-talet men still going strong och jag kan inte klara mig utan den! En ljuvlig brandgul mangosorbet eller glittergrön kiwisorbet, serverad med hallonsås ... eller en härlig citrussorbet, eller en med jordgubbar eller hallon ...
(L)
Kaffeglass à la Gute
2 st äggulor
2 1/2 dl socker
6 dl mjölk, standard
2 dl grädde
3 ml punsch
1/2 tsk mocca - arom, eller Nescafé
1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. 2. Häll mjölk och grädde i en kastrull och koka upp till blandningen höjer sig. Låt den sen svalna under lock ca 15 minuter. 3. Häll mjölkblandningen över äggsmeten under vispning. Värm glassmeten i en kastrull och vispa hela tiden. 4. Tillsätt punsch och arom. Låt svalna. 5. Kör smeten i glassmaskin.
gjorde glass på yoghurt & kefir....och trädgårdens färska bär!
Tack för alla tips
Wombat har du recept inlagda på sorbeerna du brukar göra?
I bonniers stora kokbok står det en massa goda glass recept. både sorbeter, glass och olika smaker. (om du har tillgång till den så rekomenderar jag verkligen den)