är det nån vänlig själ här som såg leilas halloween special häromkvällen?
har ÄNTLIGEN hittat receptet på recept.nu men det är inte fullständigt:@
hur mcket kex och smör ska det vara i botten???
nån som vet?
lennali30 oktober 2008
Programmet går i repris på söndag den 2/11 på TV4 klockan 15.55.
Eery30 oktober 2008
stog mitt i baket:( mormor spelade in det åt mig men hon var inte hemma när jag ringde
har improviserat och hoppas det ska gå bra endå:)
Svesse6030 oktober 2008
Tror recepten finns på "recept.nu"
Eery30 oktober 2008
ja jag hittade det där men dom glömde att lägga in botten.. tog ett "vanligt" cheesecake-recept men den degen skulle aldrig ha hållt sig uppe på kanterna
babbs30 oktober 2008
Hittade receptet på Tv4.se om det är det här du letar efter
Leila Lindholms sweet potato cheesecake
300 g digestivekex
125 g smält smör
1 st stor sötpotatis (2 ½ dl sötpotatispuré)
600 g philadelphiaost
125 g mjukt smör
1.5 dl strösocker
0.5 dl ljust muskovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
4 ekologiska ägg
3 msk vispgrädde
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa digestivekexen fint i en mixer och blanda samman med smält smör.
3. Tryck ut kexsmulorna till botten och hög kant i en bakplåtspappersklädd springform, 24 cm i diameter.
4. Förgrädda skalet i mitten av ugnen 5 minuter. Låt svalna.
5. Skala sötpotatisen och skär den i små bitar. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten.
6. Häll av vattnet och mosa eller mixa samman sötpotatisen till en puré. Låt svalna.
7. Vispa samman philadelphiaost och mjukt smör. Tillsätt strösocker och muskovadosocker och vispa väl.
8. Tillsätt 2 ½ dl sötpotatispuré, vaniljsocker, kanel och ingefära och vispa tills smeten är helt slät.
9. Rör försiktigt i ett ägg i taget samt vispgrädde.
10. Häll smeten över kexbotten och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.
11. Smeten skall stanna när man skakar formen. Låt gärna kakan stå och vila i ugnen på eftervärmen.
Eery30 oktober 2008
tack(L)
matnjutaren30 oktober 2008
Skrivet av Eery den 30 okt 2008
tack(L)
Berätta sen hur den smakade :) för det ser ut att vara ett mumsigt recept. (Y)
Eery30 oktober 2008
kör en ehh lite alternativ nu... blir den inget bra gör jag orginalet imorgon för jag ska ha den på lördag.. men det lovar gott, jag hade kunnat ätit fyllningen med sked:p
är det nån vänlig själ här som såg leilas halloween special häromkvällen?
har ÄNTLIGEN hittat receptet på recept.nu men det är inte fullständigt:@
hur mcket kex och smör ska det vara i botten???
nån som vet?
Programmet går i repris på söndag den 2/11 på TV4 klockan 15.55.
stog mitt i baket:( mormor spelade in det åt mig men hon var inte hemma när jag ringde
har improviserat och hoppas det ska gå bra endå:)
Tror recepten finns på "recept.nu"
ja jag hittade det där men dom glömde att lägga in botten.. tog ett "vanligt" cheesecake-recept men den degen skulle aldrig ha hållt sig uppe på kanterna
Hittade receptet på Tv4.se om det är det här du letar efter
Leila Lindholms sweet potato cheesecake
300 g digestivekex
125 g smält smör
1 st stor sötpotatis (2 ½ dl sötpotatispuré)
600 g philadelphiaost
125 g mjukt smör
1.5 dl strösocker
0.5 dl ljust muskovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
4 ekologiska ägg
3 msk vispgrädde
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa digestivekexen fint i en mixer och blanda samman med smält smör.
3. Tryck ut kexsmulorna till botten och hög kant i en bakplåtspappersklädd springform, 24 cm i diameter.
4. Förgrädda skalet i mitten av ugnen 5 minuter. Låt svalna.
5. Skala sötpotatisen och skär den i små bitar. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten.
6. Häll av vattnet och mosa eller mixa samman sötpotatisen till en puré. Låt svalna.
7. Vispa samman philadelphiaost och mjukt smör. Tillsätt strösocker och muskovadosocker och vispa väl.
8. Tillsätt 2 ½ dl sötpotatispuré, vaniljsocker, kanel och ingefära och vispa tills smeten är helt slät.
9. Rör försiktigt i ett ägg i taget samt vispgrädde.
10. Häll smeten över kexbotten och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.
11. Smeten skall stanna när man skakar formen. Låt gärna kakan stå och vila i ugnen på eftervärmen.
tack(L)
tack(L)
Berätta sen hur den smakade :) för det ser ut att vara ett mumsigt recept. (Y)
kör en ehh lite alternativ nu... blir den inget bra gör jag orginalet imorgon för jag ska ha den på lördag.. men det lovar gott, jag hade kunnat ätit fyllningen med sked:p
det här är ju det bästa med den här sidan(Y)
jodå den föll i god jord
blir orginalreceptet imorgon:)