Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Recept HJÄÄÄÄLP!!!!

  • Eery 30 oktober 2008

    är det nån vänlig själ här som såg leilas halloween special häromkvällen?
    har ÄNTLIGEN hittat receptet på recept.nu men det är inte fullständigt:@
    hur mcket kex och smör ska det vara i botten???
    nån som vet?

  • lennali 30 oktober 2008

    Programmet går i repris på söndag den 2/11 på TV4 klockan 15.55.

  • Eery 30 oktober 2008

    stog mitt i baket:( mormor spelade in det åt mig men hon var inte hemma när jag ringde

    har improviserat och hoppas det ska gå bra endå:)

  • Svesse60 30 oktober 2008

    Tror recepten finns på "recept.nu"

  • Eery 30 oktober 2008

    ja jag hittade det där men dom glömde att lägga in botten.. tog ett "vanligt" cheesecake-recept men den degen skulle aldrig ha hållt sig uppe på kanterna

  • babbs 30 oktober 2008

    Hittade receptet på Tv4.se om det är det här du letar efter
    Leila Lindholms sweet potato cheesecake
    300 g digestivekex
    125 g smält smör
    1 st stor sötpotatis (2 ½ dl sötpotatispuré)
    600 g philadelphiaost
    125 g mjukt smör
    1.5 dl strösocker
    0.5 dl ljust muskovadosocker
    1 tsk vaniljsocker
    1 tsk malen kanel
    1 tsk malen ingefära
    4 ekologiska ägg
    3 msk vispgrädde
    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Mixa digestivekexen fint i en mixer och blanda samman med smält smör.

    3. Tryck ut kexsmulorna till botten och hög kant i en bakplåtspappersklädd springform, 24 cm i diameter.

    4. Förgrädda skalet i mitten av ugnen 5 minuter. Låt svalna.

    5. Skala sötpotatisen och skär den i små bitar. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten.

    6. Häll av vattnet och mosa eller mixa samman sötpotatisen till en puré. Låt svalna.

    7. Vispa samman philadelphiaost och mjukt smör. Tillsätt strösocker och muskovadosocker och vispa väl.

    8. Tillsätt 2 ½ dl sötpotatispuré, vaniljsocker, kanel och ingefära och vispa tills smeten är helt slät.

    9. Rör försiktigt i ett ägg i taget samt vispgrädde.

    10. Häll smeten över kexbotten och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.

    11. Smeten skall stanna när man skakar formen. Låt gärna kakan stå och vila i ugnen på eftervärmen.

  • Eery 30 oktober 2008

    tack(L)

  • matnjutaren 30 oktober 2008

    Skrivet av Eery den 30 okt 2008

    tack(L)


    Berätta sen hur den smakade :) för det ser ut att vara ett mumsigt recept. (Y)

  • Eery 30 oktober 2008

    kör en ehh lite alternativ nu... blir den inget bra gör jag orginalet imorgon för jag ska ha den på lördag.. men det lovar gott, jag hade kunnat ätit fyllningen med sked:p

    det här är ju det bästa med den här sidan(Y)

  • Eery 30 oktober 2008

    jodå den föll i god jord

    blir orginalreceptet imorgon:)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.