Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Recept på regnbågskaka

  • Okänd 14 november 2007

    Hej.Är det nån av er som har recept på regnbågskaka?Det är en kaka med ljus och mörk sockerkaka och färgad smörkräm.Hoppas nån kan hjälpa mig.

  • Hannsi 14 november 2007

    den lät intressant hör gärna av dig om du får receptet:)

  • Okänd 14 november 2007

    Skrivet av Hannsi den 14 nov 2007

    den lät intressant hör gärna av dig om du får receptet:)

  • Okänd 14 november 2007

    Jadå,det ska jag visst göra.Den kakan är supergod.

  • Hannsi 14 november 2007

    bra där:)

  • koocachoo 22 december 2007

    Mmmm...det låter gott!! Aldrig hört talats om...men skulle gärna smaka :D

  • farmoringer 22 december 2007

    Jag googlade på kakan och fick fram den här:

    4 ägg
    4 dl socker
    4 dl vetemjöl
    3 tsk bakpulver
    125 g margarin
    3/4 dl mjölk
    3/4 dl vatten
    2 msk kakao
    1 msk vaniljsocker
    matfett och ströbröd
    till formarna
    250 g rumstempererat smör
    2 1/2 dl florsocker
    2 msk vaniljsocker
    röd och grön karamellfärg


    Gör så här:
    1 Vispa ägg och socker pösigt.
    2 Smält margarinet och tillsätt vatten och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner allt i äggblandningen och häll över hälften av smeten i en annan skål.
    3 Blanda ner kakao i ena smeten och vaniljsocker i den andra.
    4 Smörj och bröa två avlånga 1-liters formar. Häll smeten i varsin form och grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 30–40 minuter. Känn efter med baksticka om kakorna är färdiggräddade. Låt svalna i formarna.
    5 Rör ner florsocker och vaniljsocker i smöret och dela sedan smörkrämen på hälften. Blanda ner grön karamellfärg i den ena häften och röd i den andra.
    6 Dela kakorna i tre delar på längden så att du får tre ljusa skivor och tre bruna. Det går enklast om kakan är riktigt kall eller fått ligga i frysen en stund.
    7 Bred ut rosa smörkräm på den bruna underdelen och lägg på den ljusa mittbiten. Bred slutligen på grön smörkräm på den bruna överdelen och lägg överst. Lägg tillbaka i formen.
    8 Upprepa samma procedur, fast tvärtom, med de kakdelar som finns kvar och lägg i den andra formen. Frys in eller förvara i kylen tills servering.
    9 Det går lättare att skära kakan i skivor om kakan är lite kall, då flyter smörkrämen inte ut på kanterna. Eventuellt kan man innan servering glasera kakorna med en glasyr gjord på 2 dl florsocker och cirka 1 msk vatten.


    Från Expressen


    Hoppas det är rätt sort..

  • Lilljeppe 23 december 2007

    Den kakan är supergod. Coalas mormor brukar göra den speciellt för mig. Jag älskar den, men det är mycket jobb att göra den:p

  • anluk 23 december 2007

    Lät jättegod, men mycket jobb............

  • Okänd 23 december 2007

    Tack snälla gosegumman för receptet.Det är exakt vad jag söker.(Y)

  • koocachoo 23 december 2007

    Hittade även ett recept här på sidan:

    http://www.matklubben.se/?page=kokboken&show=recipe&id=5433

  • tilda 2 januari 2008

    Jag har lagt upp ett recept på storumankakan, som är helt suverän. Prova den.
    Receptet väntar på att bli godkänt så det kan ta ett tag innan det kommer.(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.