Hej.Är det nån av er som har recept på regnbågskaka?Det är en kaka med ljus och mörk sockerkaka och färgad smörkräm.Hoppas nån kan hjälpa mig.
Hannsi14 november 2007
den lät intressant hör gärna av dig om du får receptet:)
Okänd14 november 2007
Skrivet av Hannsi den 14 nov 2007
den lät intressant hör gärna av dig om du får receptet:)
Okänd14 november 2007
Jadå,det ska jag visst göra.Den kakan är supergod.
Hannsi14 november 2007
bra där:)
koocachoo22 december 2007
Mmmm...det låter gott!! Aldrig hört talats om...men skulle gärna smaka :D
farmoringer22 december 2007
Jag googlade på kakan och fick fram den här:
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
125 g margarin
3/4 dl mjölk
3/4 dl vatten
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
matfett och ströbröd
till formarna
250 g rumstempererat smör
2 1/2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
röd och grön karamellfärg
Gör så här:
1 Vispa ägg och socker pösigt.
2 Smält margarinet och tillsätt vatten och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner allt i äggblandningen och häll över hälften av smeten i en annan skål.
3 Blanda ner kakao i ena smeten och vaniljsocker i den andra.
4 Smörj och bröa två avlånga 1-liters formar. Häll smeten i varsin form och grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 30–40 minuter. Känn efter med baksticka om kakorna är färdiggräddade. Låt svalna i formarna.
5 Rör ner florsocker och vaniljsocker i smöret och dela sedan smörkrämen på hälften. Blanda ner grön karamellfärg i den ena häften och röd i den andra.
6 Dela kakorna i tre delar på längden så att du får tre ljusa skivor och tre bruna. Det går enklast om kakan är riktigt kall eller fått ligga i frysen en stund.
7 Bred ut rosa smörkräm på den bruna underdelen och lägg på den ljusa mittbiten. Bred slutligen på grön smörkräm på den bruna överdelen och lägg överst. Lägg tillbaka i formen.
8 Upprepa samma procedur, fast tvärtom, med de kakdelar som finns kvar och lägg i den andra formen. Frys in eller förvara i kylen tills servering.
9 Det går lättare att skära kakan i skivor om kakan är lite kall, då flyter smörkrämen inte ut på kanterna. Eventuellt kan man innan servering glasera kakorna med en glasyr gjord på 2 dl florsocker och cirka 1 msk vatten.
Från Expressen
Hoppas det är rätt sort..
Lilljeppe23 december 2007
Den kakan är supergod. Coalas mormor brukar göra den speciellt för mig. Jag älskar den, men det är mycket jobb att göra den:p
anluk23 december 2007
Lät jättegod, men mycket jobb............
Okänd23 december 2007
Tack snälla gosegumman för receptet.Det är exakt vad jag söker.(Y)
Jag har lagt upp ett recept på storumankakan, som är helt suverän. Prova den.
Receptet väntar på att bli godkänt så det kan ta ett tag innan det kommer.(Y)
Hej.Är det nån av er som har recept på regnbågskaka?Det är en kaka med ljus och mörk sockerkaka och färgad smörkräm.Hoppas nån kan hjälpa mig.
den lät intressant hör gärna av dig om du får receptet:)
den lät intressant hör gärna av dig om du får receptet:)
Jadå,det ska jag visst göra.Den kakan är supergod.
bra där:)
Mmmm...det låter gott!! Aldrig hört talats om...men skulle gärna smaka :D
Jag googlade på kakan och fick fram den här:
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
125 g margarin
3/4 dl mjölk
3/4 dl vatten
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
matfett och ströbröd
till formarna
250 g rumstempererat smör
2 1/2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
röd och grön karamellfärg
Gör så här:
1 Vispa ägg och socker pösigt.
2 Smält margarinet och tillsätt vatten och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner allt i äggblandningen och häll över hälften av smeten i en annan skål.
3 Blanda ner kakao i ena smeten och vaniljsocker i den andra.
4 Smörj och bröa två avlånga 1-liters formar. Häll smeten i varsin form och grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 30–40 minuter. Känn efter med baksticka om kakorna är färdiggräddade. Låt svalna i formarna.
5 Rör ner florsocker och vaniljsocker i smöret och dela sedan smörkrämen på hälften. Blanda ner grön karamellfärg i den ena häften och röd i den andra.
6 Dela kakorna i tre delar på längden så att du får tre ljusa skivor och tre bruna. Det går enklast om kakan är riktigt kall eller fått ligga i frysen en stund.
7 Bred ut rosa smörkräm på den bruna underdelen och lägg på den ljusa mittbiten. Bred slutligen på grön smörkräm på den bruna överdelen och lägg överst. Lägg tillbaka i formen.
8 Upprepa samma procedur, fast tvärtom, med de kakdelar som finns kvar och lägg i den andra formen. Frys in eller förvara i kylen tills servering.
9 Det går lättare att skära kakan i skivor om kakan är lite kall, då flyter smörkrämen inte ut på kanterna. Eventuellt kan man innan servering glasera kakorna med en glasyr gjord på 2 dl florsocker och cirka 1 msk vatten.
Från Expressen
Hoppas det är rätt sort..
Den kakan är supergod. Coalas mormor brukar göra den speciellt för mig. Jag älskar den, men det är mycket jobb att göra den:p
Lät jättegod, men mycket jobb............
Tack snälla gosegumman för receptet.Det är exakt vad jag söker.(Y)
Hittade även ett recept här på sidan:
http://www.matklubben.se/?page=kokboken&show=recipe&id=5433
Jag har lagt upp ett recept på storumankakan, som är helt suverän. Prova den.
Receptet väntar på att bli godkänt så det kan ta ett tag innan det kommer.(Y)