Finns det någon som har ett recept på saffransbullar eller vad jag nu ska kalla dem. De ser ut som vanliga bullar med pärlsocker på, men det är saffran i degen och mandelmassa istället för kanel och socker, det är allt jag vet om dem bortsätt från att de ät supergoda :)
//Laila
anluk4 december 2007
Har inte det receptet, men jag har ett recept på Saffransknutar ibland mina recept som också är supergottigt!
evaldo4 december 2007
Jag her ett recept på saffransbullar med mandelmassa här om det passar.
SAFFRANSBULLAR MED MANDELMASSA
40 stycken
200 g smör
1 dl honung
5 dl mjölk
50 g jäst
1½ dl socker
1 tsk salt
1 dl russin
1 påse saffran (½ g)
1½ liter vetemjöl
FYLLNING
100-200 g mandelmassa
ägg
pärlsocker
Smält smör och honung. Tillsätt mjölk och värm till 37°. Smula jästen i en bunke, häll i vätskan och vispa till en slät konsistens. Rör ner socker, salt, russin och saffran. Arbeta ner så mycket mjöl att det blir en lätthanterlig deg. Låt jäsa till dubbel storlek ca 1 timme.
Ta upp degen och knåda den ytterligare några minuter. Dela degen i 40 bitar. Forma bitarna till bollar och lägg dem i formar. Skär sockerbitstora tärningar av mandelmassan och tryck ner i bullarnas mitt. Låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla med vispat ägg och strö rikligt med pärlsocker runt mandelmassan. Grädda i 225° i ca 10 minuter.
Tillberga4 december 2007
är de inte bara att ta "vanliga" bullrecept lägga till saffran:o
de skulle i alla fall jag göra
Måd
Lainialia7 december 2007
Tack så mycket för recepten och tippset :)
//Laila
Okänd8 december 2007
Har skrivit av evaldos recept också.Det måste testas.Tack så mycket.(Y)
baby-938 december 2007
hej jag vill ha recept på lusse-bullar
:)
Hannsi8 december 2007
hej hej jag har just gjort lussebullar och dom blev riktigt mumsiga:) receptet jag använde var det recept jag hittade på helt vanliga kanelbullar!:) hittade receptet på mjölpåsen och använde mig av det .. tog bort kardemumman och tillsatte saffran. saftiga och goda vart dom:)
KerstinH9 december 2007
Fick det här receptet at min svärdotter.Jag har inte provat det ännu men skall göra det idag.:)
Får hoppas att dom blir goda:p
Lussemuffins:
En modern variant av en kär klassiker.
Ingredienser
24 st
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella lätt
2 påsar saffran, ca 1 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
4 msk rumsvarmt smör
100 g riven mandelmassa
1 ägg
4 msk flagad mandel
Gör så här
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme,ca 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen till den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mera mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Arbeta degen på mjölat bakbord. Forma den till 24 släta bullar. Lägg dem i smorda muffinsformar. Blanda smöret med mandelmassan. Gör ett djupt hål i varje bulle och lägg i fyllningen. Låt jäsa 20-30 min. Sätt ugnen på 250°. Pensla med uppvispat ägg och strö över flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt kallna på galler.
lennali9 december 2007
Har lagt in "Lena´s saffransbullar" idag på min sida, mandelmassa har jag inte i mina bullar (pga att så många har allergi), men du kan utesluts sockret och vanilsockret och bre på mandelmassa i stället om du vill.
Lycka till (Y)
Smulpajen9 december 2007
På min sida väntar jag på godkänt på jättegoda lussebullar med saffran! Titta in i mitt skafferi de närmaste dagarna:p
Smulpajen9 december 2007
På min sida väntar jag på godkänt på jättegoda lussebullar med saffran! Titta in i mitt skafferi de närmaste dagarna:p
Hejsan!
Finns det någon som har ett recept på saffransbullar eller vad jag nu ska kalla dem. De ser ut som vanliga bullar med pärlsocker på, men det är saffran i degen och mandelmassa istället för kanel och socker, det är allt jag vet om dem bortsätt från att de ät supergoda :)
//Laila
Har inte det receptet, men jag har ett recept på Saffransknutar ibland mina recept som också är supergottigt!
Jag her ett recept på saffransbullar med mandelmassa här om det passar.
SAFFRANSBULLAR MED MANDELMASSA
40 stycken
200 g smör
1 dl honung
5 dl mjölk
50 g jäst
1½ dl socker
1 tsk salt
1 dl russin
1 påse saffran (½ g)
1½ liter vetemjöl
FYLLNING
100-200 g mandelmassa
ägg
pärlsocker
Smält smör och honung. Tillsätt mjölk och värm till 37°. Smula jästen i en bunke, häll i vätskan och vispa till en slät konsistens. Rör ner socker, salt, russin och saffran. Arbeta ner så mycket mjöl att det blir en lätthanterlig deg. Låt jäsa till dubbel storlek ca 1 timme.
Ta upp degen och knåda den ytterligare några minuter. Dela degen i 40 bitar. Forma bitarna till bollar och lägg dem i formar. Skär sockerbitstora tärningar av mandelmassan och tryck ner i bullarnas mitt. Låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla med vispat ägg och strö rikligt med pärlsocker runt mandelmassan. Grädda i 225° i ca 10 minuter.
är de inte bara att ta "vanliga" bullrecept lägga till saffran:o
de skulle i alla fall jag göra
Måd
Tack så mycket för recepten och tippset :)
//Laila
Har skrivit av evaldos recept också.Det måste testas.Tack så mycket.(Y)
hej jag vill ha recept på lusse-bullar
:)
hej hej jag har just gjort lussebullar och dom blev riktigt mumsiga:) receptet jag använde var det recept jag hittade på helt vanliga kanelbullar!:) hittade receptet på mjölpåsen och använde mig av det .. tog bort kardemumman och tillsatte saffran. saftiga och goda vart dom:)
Fick det här receptet at min svärdotter.Jag har inte provat det ännu men skall göra det idag.:)
Får hoppas att dom blir goda:p
Lussemuffins:
En modern variant av en kär klassiker.
Ingredienser
24 st
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella lätt
2 påsar saffran, ca 1 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
4 msk rumsvarmt smör
100 g riven mandelmassa
1 ägg
4 msk flagad mandel
Gör så här
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme,ca 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen till den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mera mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Arbeta degen på mjölat bakbord. Forma den till 24 släta bullar. Lägg dem i smorda muffinsformar. Blanda smöret med mandelmassan. Gör ett djupt hål i varje bulle och lägg i fyllningen. Låt jäsa 20-30 min. Sätt ugnen på 250°. Pensla med uppvispat ägg och strö över flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt kallna på galler.
Har lagt in "Lena´s saffransbullar" idag på min sida, mandelmassa har jag inte i mina bullar (pga att så många har allergi), men du kan utesluts sockret och vanilsockret och bre på mandelmassa i stället om du vill.
Lycka till (Y)
På min sida väntar jag på godkänt på jättegoda lussebullar med saffran! Titta in i mitt skafferi de närmaste dagarna:p
På min sida väntar jag på godkänt på jättegoda lussebullar med saffran! Titta in i mitt skafferi de närmaste dagarna:p